Rejser

Rejser

Du behøver ikke længere vælge mellem at rejse eller tage på højskole. På Krogerup kan du sagtens kombinere de to længsler.
Som elev på et af Krogerups elevophold rejser du med os ud i verden. Vi forbereder os grundigt på rejserne, så vi ikke bliver blanke charterturister på afbudsrejse. Vi har en temauge om rejsedestinationen umiddelbart før rejsen, og ikke mindst løbende i undervisningen. Det vigtigste er, at du får indblik i et land du rejser til på et oplyst niveau, og du lærer at omsætte din viden i forløbet.

På rejsen sætter vi os ind i det pågældende lands kultur, musik, litteratur, værdier, arbejdsliv, politiske forhold og stifter nært bekendtskab med dets befolkning. Det kan være med besøg på skoler, institutioner, i samtale med lokale kunstnere og aktivister. Det kan også gøres ved en spontan tur i byen eller sightseeing.

Nogle hold laver materiale som de sender til danske lokalmedier i løbet af rejsen, imens andre bruger rejsen til at samle informationer, tage billeder og lave interviews til brug ved hjemkomst.

Nedenfor kan du se hvilke rejser de forskellige hovedfag udbyder de kommende hold.

VB - BurmaThailand

Sydafrika
Verden Brænder Sydafrika – kampen for demokrati fortsætter.
Tag med til Mandelas Sydafrika og mød aktivister, der som ham kæmper for demokrati i den tidligere apartheid-stat. Men mange af dem er nu i opposition til Mandelas parti, ANC. Traditionerne for sociale kampe er stærke og stolte i Sydafrika, og vi kan lære meget af aktivisternes metoder i kampen for et bedre Sydafrika.
Læs mere

Europa
Europa Brænder – Road trip i Spanien og Portugal
Fremtidens Europa formes nu. Vi skal forstå hvem der styrer udviklingen, og hvordan det sker. Og vi skal finde ud af, hvor vi selv står, og hvad vi kan gøre for at skabe et samfund, som vi ønsker at leve i.
Læs mere

newyork-istanbul-berlin-tokyo-nakskov

New York, Istanbul, Berlin, Tokyo, Kyoto og Nakskov
Byrejser med Storbyens Puls. I efteråret går vores store rejse til New York, men vi får også mulighed for at besøge Berlin. På rejserne undersøger vi storbyen som boligområde, hvordan byerne brander sig og opfylder politiske målsætninger og visioner. Og så kigger vi også på byen som kultur med DIY-fællesskaber, urbane haver og gadekunst.
Læs mere

 

Roadtrip i Californien
Tag med Journalistik og Medier på roadtrip i Californien i efteråret. Besøg bl.a. San Fransico, Yosemite, Silicon Valley og besøg spændende mediehuse som fx Al-Jazeera og LA Times. Kom også på besøg på Berkeley og UCLA og mød journalistikstuderende.
Læs mere

Film - Hollywood

Hollywood
14 dages rejse med Film!Film!Film!
I Los Angeles skal vi besøge New York Film Academy /LA hvor vi bliver vist rundt, får undervisning i manuskriptskrivning og filmproduktion samt deltager i workshops. NYFA har også sagt ja til at vi selv producerer et par korte film i “deres baghave” som er Universal Studierne.
Læs mere

Israel/Palæstina
Kom med Fotografi til Israel/Palæstina i efteråret og oplev hvordan landets modsætningsfulde hverdag ser ud på nært hold. Besøg det danske hus i Ramallah, fotografer spændende locations, besøg Jerusalem og se Grædemuren og oplev Tel Avivs natteliv.
Læs mere

 

Denmark
Travel around Denmark with Crossing Borders. Experience the sustainable and innovative aspects of Danish society and culture first hand.
Læs mere

 

 

X