Lange ophold

– klogere på dig selv og verden omkring dig!

Velkommen på Krogerup

Krogerup Højskole er for dig, der vil forstå, forandre og formidle samfund og samtid. Dig, der er nysgerrig på verden omkring dig – og føler et ansvar for den. Og dig, der ønsker at blive klogere på dig selv, fri for eksamen og karakterer. Krogerup Højskole er, kort fortalt, uddannelse af høj kvalitet båret af begejstring og forundring plus øjenåbnende studierejser, nye venskaber, havbad i Øresund, morgensang, fodbold i parken og meget mere.

Et langt ophold strækker sig over enten 24 uger i foråret med opstart i januar eller 18 uger i efteråret med opstart i august.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

“Du skal komme til Krogerup, hvis du vil opleve en moderne, demokratisk højskole med høj faglighed, dedikerede lærere, engagerede elever med noget på hjerte og rum for både fordybelse og fandenivoldskhed.”

Sarah Hellebek, underviser på Krogerup

ELEV PÅ ET LANGT OPHOLD

Forlader du Krogerup mere ansvarlig og mere begejstret, så er vi lykkedes som skole. Ambitionen her er – på tværs af fag – at uddanne til deltagelse og engagement, og samtidig, gennem sprudlende undervisning og levende samvær, at inspirere den enkelte til, med skolens stifter Hal Kochs ord, at ‘indlade sig lidenskabeligt med tilværelsen’. Her er plads til både fordybelse, fællesskab og fandenivoldskhed. Og som elev er man – fordi deltagelse og demokrati er en del af skolens DNA – med til at forme og farve sit eget ophold.

Udover dit hovedfag vælger du frit fire valgfag – to før studierejsen og to efter studierejsen. Du kan vælge mellem en lang række af kreative, kunstneriske, grønne, kulinariske, praktiske, musikalske, kropslige og politiske fag. Alle sammen udbudt af undervisere med høj faglighed og et smittende engagement og humør.

Om aftenen kan du enten arbejde i de åbne værksteder, gå til kor, spille fodbold, tage del i de elevstyrede aktiviteter eller slappe af i skolens pejsestue. Og hver tirsdag præsenteres du til vores Krogerup Café for øjenåbnende og inspirerende foredrag eller debatter med nogle af tidens vigtigste stemmer om tidens vigtigste spørgsmål.

Midtvejs i dit ophold tager du på en studierejse til en destination bestemt af dit hovedfags fokus. Her vil du få mulighed for at omsætte undervisningen til praksis, når du f.eks. skal møde spændende lokale, der brænder for en sag, branchefolk eller iværksættere. Forhåbentlig vender du hjem igen fra rejsen tanket op med ny energi og inspiration til resten af dit ophold.

Krogerup er en skole, men også et hjem. Vi har til huse i en smuk, gammel herregård i Humlebæk med Aarstiderne, Øresund og Louisiana som naboer. Skolens park danner rammer om volleykampe, festivaler og hyggelige stunder. Og i parkens kroge er der under de store træer bålpladser, udelivsfaciliteter og shelters.

foto

– styrk dit personlige udtryk!

Film, serier & dokumentar

skab stærke øjeblikke på skærmen

Jorden kalder

klimakamp, naturkærlighed, økologisk iværksætteri & jordforbindelse

verden brænder

globaliseringens udfordringer og muligheder, politik, kampagnearbejde og rejse

Journalistik & Medier

skrivekløe, medieforståelse, podcast og europæisk roadtrip

Udeliv

– livet under åben himmel, bæredygtighed og håndværk

europa brænder

– forstå et Europa i opbrud, politisk roadtrip og kampagnearbejde

VALGFAG

– levende læring uden eksamen

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

“Den, der vil forstå livet – og det er vel til syvende og sidst opgaven for os alle – må gå om erfaringen, hans egen erfaring, vundet derved, at han med lidenskab har indladt sig med livet.”

Hal Koch, Krogerups stifter

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER