JORDEN KALDER REJSE - Krogerup Højskole

JORDEN KALDER STUDIETUR

– Visionært landbrug i Melby, grøn omstilling i Århus og naturoplevelser i fjeldområdet Jotunheimen i Norge.

Derfor rejser vi

Formålet med rejsen er at blive politisk, praktisk og kreativt inspireret til at leve og handle i en tid, der kalder på nye forståelser af det gode liv, og hvordan vi omstiller verden i en bæredygtig retning.

Kontakt din nye lærer

+45 67 89 45 56

ida@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Uanset hvilket hovedfag eller valgfag du vælger, er det din nysgerrighed og engagement, der bestemmer retningen. Fri for karakterer kan du blive klogere på dig selv, verden omkring dig og de fag, du vælger at dykke ned i. Krogerup er – kort fortalt – uddannelse af høj kvalitet båret af super dygtige undervisere, begejstring og forundring.”

Rasmus Meyer, forstander på
Krogerup Højskole

Rejsen er tredelt og består af følgende:

På turen rundt i dette komplekse område skal vi opleve en intens blanding af historie, religion, politik og kultur. Undervejs tager vi en masse billeder af mennesker, vi møder og af steder, vi besøger.
 
Vi starter vores rejse med et tredages besøg på den første Andelsgaard i Danmark.
Andersgaarde er et nyt stort initiativ, der vil gentænke dansk landbrug, så dyrkning af jorden på samme tid frembringer sunde fødevarer og skaber løsninger på den stigende klima- og biodiversitetskrise. På vores besøg skal vi arbejde i markerne og på bygningerne, snakke med forpagterne af stedet om, hvordan ideer bliver til virkelighed og møde forsker og initiativtager bag projektet, sociolog Rasmus Willig. Besøget bliver et praktisk indblik i et nyt visionært kapitel i dansk landbrug.
 
Herefter tager vi på en tredages tur til Aarhus hvor vi har fokus på iværksætteri, handlekraft og ny viden. Vi skal møde initiativer indenfor bæredygtig omstilling i Aarhus og blandt andet besøge progressive madinitiativer, tøjproduktion, energiproduktion og forskningsmiljøer.
 
I vores anden rejseuge skal vi opleve Jotunheimen i Norge. Jotumheimen er Nordeuropas største fjeldområde fuld af dale, høje fjeldtinder og vilde horisonter. Vi skal vandre og lære at færdes på fjeldet, bestige en top, drikke kakao ved det smukkeste udsigtspunkt og udfordre krop og psyke. Vi bor i traditionelle norske fjeldhytter og tænder op i pejsen om aften.

Betaling

Den pris, der er angivet i tilmeldings-formularen, dækker både rejser og højskoleophold (rejserne er kun for dig, der vælger opholdet på 24 uger i foråret eller 18 uger i efteråret).

Den andel af den samlede pris, som går til rejsen, indbetales særskilt, og du modtager information om dette i dit velkomstbrev inden opstart.

Inkluderet i prisen:

 • Bus/tog tur/retur
 • Overnatning
 • Transport i forhold til programmet
 • Morgenmad + to-tre fælles middage
 • Entréer
 • Rejseforsikring

Ikke inkluderet:

 • Ikke nævnte måltider
 • Vacciner

  Kontakt os

  +45 49 19 03 80

  kontoret@krogerup.dk

  Krogerupvej 13, 3050

  Ida Nielsen Langendorf

  Ida Nielsen Langendorf

  KONTAKT

  Krogerup Højskole
  Krogerupvej 13
  3050 Humlebæk

  CVR 44913216
  EAN 5790002583926
  Telefon: 49 19 03 80
  E-mail: kontoret@krogerup.dk

  Kontortider: 9.00 - 12.00

  NYHEDSBREV

  Se det seneste nyhedsbrev HER

  X