crossing borders

– global aktivisme og interkulturelle studier

CROSSING BORDERS
er for dig, der …

… er socialt og globalt interesseret. Dig, der ser styrken i at arbejde med projekter sammen med unge fra hele verden. Dig, der aktivt vil gøre noget for at skabe en bedre verden. Og dig, der drømmer om at få nye indsigter og perspektiver på globalisering.

Kontakt din nye lærer

clara@krogerup.dk

+45 40 61 53 13

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du – også – bruge faget til:

CROSSING BORDERS giver dig mulighed for at afprøve dine ideer, opbygge din evne til handlekraft og give dig en ny global bevidsthed – og det vil ruste dig til at arbejde med global aktivisme for eksempel i en organisation eller virksomhed. Du får relevant viden, færdigheder og værktøjer til både personlig og faglig udvikling, der vil ruste dig til at kunne leve, studere og arbejde i alle dele af verdenen.

Indholdet:

På Hovedfaget CROSSING BORDERS vil du sammen med andre unge fra Danmark og resten af verden arbejde med projekter, der har fokus på centrale og aktuelle globale problemstillinger.  

Krogerup giver dig et unikt læringsmiljø, hvor du mulighed for at få et bedre indblik i de vigtigste globale problemstillinger og strukturer, der påvirker vores liv. Vi skaber rum for dialog, kommunikation og for netværk – og du kommer konkret til at arbejde med artikler, kortfilm, multimediepræsentationer, offentlige events, udstillinger og forestillinger – både lokalt og globalt. Alt sammen med udgangspunkt i de emner, der interesserer dig mest.

Nogle af de tidligere elever på CROSSING BORDERS har i dag grundlagt skoler i Ghana og Myanmar samt organisationer i Uganda og Libanon baseret på den viden, eleverne har fået på Krogerup.

Al undervisning på CROSSING BORDERS foregår på engelsk.

Du får:

 • introduktion til de kulturer, som de øvrige elever kommer fra
 • kommunikations- og præsentationskompetencer
 • indblik i FNs 17 globale mål for bæredygtig udvikling, og i hvordan civilsamfundets aktører kan bidrage til, at målene bliver nået inden 2030
 • indsigt i civilsamfundets og sociale bevægelsers evner til at skabe en mere retfærdig og inkluderende globalisering
 • viden om menneskets aktiviteters indvirkning på miljøet og klimaændringerne, og om hvordan du kan generere innovative ideer og teknologier, der gavner miljøet
 • forståelse for den rolle mediernes har for globaliseringen – både socialt, kulturelt, politisk og økonomisk
 • viden om fred og konfliktbegreberne – og behovet for at udvikle relevante fredsskabende værktøjer og analysemetoder
 • grundlæggende viden om, hvordan du udvikler og omdanner dine drømme og idéer til konkrete projektforslag ved hjælp af SWOT-modellen (styrker, svagheder, muligheder og trusler) og analyseværktøjet Logical Framework Analysis.

Når du vælger et fuldt ophold på 18 eller 24 uger på Krogerup Højskole, får du – ud over dit hovedfag – også mulighed for at vælge fire valgfag. Se den nuværende liste over valgfag her (link)

Rejsen

I løbet af dit ophold på Krogerup Højskole skal vi på en rejse, hvor vi skal opleve, blive inspireret af og lære om bæredygtighed. Turen går fra Vig til Samsø, og vi skal opleve at være en del af arbejdet med bæredygtighed på landet, på en ø og i storbyen.

Det afsluttende projekt:

Efter rejsen skal du sammen med de øvrige elever på CROSSING BORDERS skabe et magasin med fokus på social entrepreneurship. Projektet forener den viden og de værktøjer sammen, som du har fået gennem dit ophold på Krogerup.

Vælg et ophold:

Du kan vælge mellem seks forskellige ophold:
 

 • 24 uger med start i januar
 • 12 uger med start i januar
 • 8 uger med start i april
 • 8 uger med start i august
 • 18 uger med start i august
 • 7 uger med start i oktober

På de fire korteste forløb bliver du en del af det elevhold, som har valgt det lange forløb på 24 uger – enten på den første del af det lange undervisningsløb før rejsen eller på den del af undervisningsforløbet, der ligger efter rejsen – afhængigt af, hvilket korte ophold du vælger. Det er udelukkende elever, der vælger ophold på 18 og 24 uger, der har mulighed for at komme med på rejsen.

”You might become a global citizen by traveling around the world, but you need CROSSING BORDERS to become an active cititzen. CROSSING BORDERS is a journey in life, which is not measured by distance, but instead by intellectual awakening, spiritual discovery and personal growth.”

Mohammed Saber Mohammed, Kurdistan, tidligere elev på CROSSING BOARDERS

”I am learning more about life here than in my past 18 years. I am surrounded by people from all over the world who believe that a change is possible and are willing to work towards it just as I am. Furthermore, I found a home.”

Luisa Boa, Spanien, tidligere elev på CROSSING BOARDERS.

”I am constantly surrounded by fascinating people from across the globe with new and exciting ideas about our shared world. My time here is an experience I will never forget.”

Ellen Killeen, Irland, tidligere elev på CROSSING BOARDERS.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

Clara Nepper Winther

Clara Nepper Winther

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se der seneste nyhedsbrev HER

X