Storbyens Puls

– skab forandring for storbyens mennesker og miljø

STORBYENS PULS
er for dig, der …

… er helt vild med storbyens forunderlige mix af mennesker, bygninger og kulturer. Dig, der interesserer dig for arkitektur, byudvikling, storbykultur og sociologi. Og dig, der drømmer om at forstå og forandre den moderne storby – både funktionelt og æstetisk.

Kontakt din nye lærer

bjarne@krogerup.dk

+45 49 19 03 80

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du – også – bruge faget til:

STORBYENS PULS er en unik mulighed for at blive klædt godt på til at videreuddanne dig indenfor sociologi, byplanlægning, arkitektur eller urbane studier.

Indholdet:

På STORBYENS PULS lærer du at forstå livet, levevilkårene, mulighederne og udfordringerne i det urbane miljø. Du lærer at se på storbyen som en helhed, der både består af de mennesker, der lever deres daglige liv i storbyerne – og af byens arkitektur og æstetik. Du bliver klogere på de sociale, politiske og økonomiske processer, der former byen, og på arkitektur og byplanlægning.

På STORBYENS PULS diskuterer vi, hvad der får folk til at vælge at bo i storbyen, hvordan byen kan danne rammen om det gode liv, hvorfor byerne ser ud som de gør og sammenhængen mellem det byggede miljø og det levede liv i byen. Vi undersøger, hvordan forestillinger om det gode liv har formet og former storbyen, hvordan byens struktur påvirker mennesker og dykker ned i temaer som inklusion, aktivisme, social innovation, bæredygtighed og magt.

Du bliver præsenteret for sociologi, antropologi, politologi, byplanlægning og arkitektur. Både i teori og praksis. Vi tager på studieture til København for at blive inspireret af folk fra frivillige initiativer og fra kommunale tiltag, kunstenere, forskere, byplanlæggere, arkitekter og sociologer og af de mennesker, der bor i byen. Vi besøger blandt andet urbane haver, udsatte boligområder, ghettoer, kreative fællesskaber, bæredygtige forsøgsbyggerier, alternative skoler og socialt boligbyggeri.

Du kommer konkret til at lære:

  • at gå i dialog, diskutere, tage stilling og argumentere for din holdning
  • at lave research og interviews, observere og dokumentere – og formidle den gode historie
  • at afgrænse og begrunde emner eller problemstillinger
  • at udvikle dit eget projekt som afslutning på semesteret
  • at forstå arkitektur, sociologi og byplanlægning.

 

Rejsen

I løbet af dit ophold rejser vi ud og oplever nogle af verdens mest unikke storbyer for at se på, hvad der gør dem særlige, og for at kunne sammenligne og lære af at spejle vores egen kultur i deres.

Du kan glæde dig til at besøge Tokyo og Istanbul, og på forårsholdet også Nakskov. Du kommer til at opleve steder og sider af byerne, som du ikke oplever som almindelige turist.

I Tokyo oplever vi den indflydelse, som stærke traditioner og modernitet har på byen. I Istanbul får vi indblik i, hvordan historie og religion påvirker arkitektur, byplanlægning og det daglige liv. Og i Nakskov finder vi ud af, hvordan centralisering mod storbyer præger hverdagen i andre dele af landet.

Det afsluttende projekt:

I den sidste del af opholdet på Krogerup får du mulighed at samle alt det du har lært, oplevet og erfaret i et afsluttende projekt. Sammen med de andre elever på STORBYENS PULS skaber I et projekt omkring livet i byen og får hjælp og redskaber til at planlægge og udføre det i praksis. Projektet skal handle om det, I brænder for og ønsker at afprøve. Det kan både være at skabe opmærksomhed omkring en udfordring, udtrykke et tema kunstnerisk eller eksperimentere med nye tiltag i byen for at fremkalde en forandring.

Vælg et ophold:

Du kan vælge mellem to forskellige ophold:

  • 24 uger med start i januar
  • 18 uger med start i august

 

”Hovedfaget STORBYENS PULS har gjort, at jeg er blevet meget mere bevidst om byrum og mennesker. Nu forstår jeg arkitekturen og byens dynamikker. Studieturene har jeg virkelig været utroligt glad for – med STORBYENS PULS oplevede vi byerne og tog del i dem på en helt anden måde, end man ellers ville få lejlighed til at gøre som turist.”

Ellen Lie, tidligere elev på STORBYENS PULS

“På STORBYENS PULS får du en blandet pose af sociologi, arkitektur og byplanlægning, som du kan bruge til at forstå byer med – det kan du både bruge til at få mere ud af din egen by men også, hvis du drømmer om at læse videre i den retning.

Bjarne Hald, underviser på STORBYEN PULS

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

Bjarne Hald

Bjarne Hald

Cand. phil. i film- og medievidenskab. Har derudover læst bysociologi på Sabanci University i Istanbul og Cultural Studies på Middlesex University i London. Bor på Vesterbro i København.

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER