Mathias Findalen skal undervise journalisteleverne på Krogerup

Nyheder

Måske har du set ham i Deadline, når han sætter flygtningekrisen eller EU’s forhold til Tyrkiet i perspektiv? Mathias Findalen er nemlig Tyrkiet-ekspert og kender af forhold i Mellemøsten, og i efteråret er han desuden at finde på Krogerup Højskole, hvor han skal undervise i hovedfaget Journalistik og Medier.

Mathias Findalen er dog langtfra ny i Krogerup-sammenhæng. Siden 2014 har han undervist i internationale forhold, hvor eleverne arbejder med alternative måder at analysere og forstå lokale og globale problemstillinger på – fra klimaspørgsmålet til konflikten i Sydsudan.

Ved siden af undervisningen arbejder Mathias Findalen som freelancejournalist, og han glæder sig til at undervise på journalistik-faget.
”På Krogerup er der højt til loftet, og eleverne er ofte hamrende engagerede og interesserede i at åbne øjnene for nye aspekter,” siger Mathias Findalen.

”Jeg ser frem til at præsentere eleverne for en række problemstillinger indenfor det journalistiske fag, som er vigtige at gå i dybden med – alt fra diskussioner vedrørende fake news til de nye mediers rolle i vores samfund i dag. Samtidig kan det være grobund for at udvikle nogle redskaber sammen med eleverne, så de selv kan udfordre de ufine tendenser i den journalistiske praksis,” siger han.

Når han ikke er på Krogerup, arbejder Mathias Findalen med et projekt, hvor unge med flygtningebaggrund uddannes til at undervise folkeskolelever i problemstillinger vedrørende flygtningesituationen. Derudover rejser han jævnligt til Mellemøsten for at undersøge flygtninges liv i nærområderne.

I efteråret tager Mathias Findalen med journalisteleverne på det årlige road trip i Californien, hvor turen går fra L.A. til San Fransisco.
”Jeg er spændt på at komme tilbage til USA efter valget af Trump, og jeg håber, vi vil blive klogere på, hvordan borgerne i Californien reagerer på de politiske omvæltninger, det amerikanske politiske samfund oplever for tiden,” siger Mathias Findalen, og tilføjer:

“Og så finder jeg forhåbentlig nogle elever på det nye hold, som jeg skal spille skak med på turen. Jeg har først lige fundet ud af, hvor sjovt det egentlig er.”

Læs mere om Journalistik og Medier på Krogerup Højskole HER

X