Maybeats: en festival mod tortur

Nyheder

Krogerup Højskoles årlige festival, Maybeats, har i år indgået samarbejde med menneskerettighedsinstituttet, DIGNITY, som går forrest i kampen for en verden uden tortur.

Da Krogerup Højskoles eventhold skulle vælge deres støttesag til årets Maybeats-festival, var der bred enighed om at støtte organisationen DIGNITY’s arbejde. I den forbindelse inviterede eleverne direktør Karin Verland og projektleder Una Maquard-Busk på besøg. Hele skolen fulgte interesseret med, da de fortalte om DIGNITY’s visioner i den store verden og de konkrete projekter, som organisationen beskæftiger sig med.

Overskuddet til flygtninge
DIGNITY har projekter i hele verden og er repræsenteret i over 20 lande, deriblandt Danmark. Krogerups elever har i samarbejde med DIGNITY valgt at overskuddet fra elevernes musikfestival Maybeats skal gå til nogle af de projekter, som finder sted inden for Danmarks grænser. I Danmark lever mindst 30.000 flygtninge, der har oplevet krig, tortur og vold på nærmeste hold. DIGNITYs rehabiliteringsprojekter hjælper disse mennesker til et liv uden traumer og gør integrationen i det danske samfund lettere. Det arbejde vil Krogerups elever gerne støtte og sætte fokus på med festivalen.

Der er allerede nu etableret et godt samarbejde mellem DIGNITY og Krogerup Højskole, som løbende udveksler idéer om bands, talks og workshops til festivalen. På selve dagen vil repræsentanter fra organisationen være til stede for at møde festivallens deltagere. Ligeledes vil højskoleelever være med til at sætte fokus på DIGNITYS projekter.

En festival med højskole-stemning
Maybeats finder sted i Krogerup Højskoles smukke park. Musik, talks, aktiviteter og kolde øl vil være med til at skabe stemning på den dejlige forårsdag i maj. Skolens elever udformer selv programmet for Maybeats-dagen, og der er garanteret glade mennesker og fællesskabsfølelse i ægte højskoleånd.

Se video fra Maybeats her.

INFO OM MAYBEATS:

  • 27.-28. maj 2017
  • Indgang: 100 kr.
  • Mulighed for overnatning i telt
  • Krogerup Højskole Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk
  • Alle er velkomne!
X