Det var med en stor portion spænding og forventning, at Krogerup Højskoles nye hovedfag tog ud for at møde Europa med sit første hold elever. I starten af januar stod lærere og et nyt hold elever klar til at gentage succesen fra i efteråret.

For underviser på hovedfaget Europa Brænder Mads Philipsen har både opstarten af det nye fag med den spændende nye studierejse – men også skridtene henimod tilblivelsen af det nye hovedfag – været spændende. I mange år har Krogerup udbudt rejser for deres elever rundt i hele verden fra USA og Mellemøsten til Asien og Sydamerika. Men nogle gange er verdens brændpunkter tættere på end som så.

– At sætte fokus på Europa betyder ikke, at resten af verden ikke er vigtig. Vi bruger bare vores eget kontinent som platform for at udforske de problemstillinger og muligheder, som eksisterer på globalt plan i stedet for at rejse om på den anden side af jorden. Og så er det vildt fedt at rejse med tog, hvor kroppen og hjernen kan følges ad på en virkelig dejlig rejseform, fortæller Mads Philipsen.

Og det er ikke så få oplevelser, der udsprang af mødet med vores europæiske naboer, fortæller den garvede underviser, der i en årrække har rejst med Krogerups elever til fjerne egne af Mexico. På roadtrip gennem Europa derimod har der bl.a. været rum til at få diskuteret vold i politiske kampe med aktivister fra De Gule Veste, observeret massive demonstrationer i Barcelonas gader, hvor der genlød kampråb for et selvstændigt Catalonien, og ikke mindst blev der tid til selvransagelse i mødet med enorme udtørrede landområder i Sydspanien, hvor dyrkningen af de tomater og agurker, vi spiser om vinteren i Danmark, dræner området for vand.

Foto: Alex Karkalatos

Med en tung bagage fuld af oplevelser er det derfor også med stor forventning, at det nye hold elever på Europa Brænder skal tages med ud på en lignende rejse om ikke så længe:

– Det nye hold kan se frem til at blive konfronteret med holdninger fra alle sider af det politiske spektrum. De vil møde aktivister, der inspirerer dem, politikere der provokerer dem, og mennesker der bevæger dem. De vil blive udfordret på deres egen levevis, på måden vi har indrettet vores samfund og inspireret til at tage del i at skabe et bedre samfund. Og så vil de få en fantastisk rejse ned gennem Europa med plads til alvor og hygge og dejlige aftener, hvor vi kan diskutere alle indtrykkene på et torv i Barcelona eller en bjergside i Andalusien, fortæller Mads Philipsen, der sammen med underviser Mathias Findalen Bickersteth har taget hul på et nyt kapitel med de 16 nye elever, der er startet på Europa Brænder – en del af de i alt 125 unge mennesker, der skal tilbringe de næste måneder på vores dejlige højskole, og som til foråret drager ud i verden til forskellige destinationer.

 

 

 

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER