Mor og datter inviterer til korsang på Krogerup Højskole

Nyheder
korsang
(Foto: Thomas Pape, Plain Momentum)

Forstander og korleder Rikke Forchhammer slår i efterårsferien dørene op for endnu en Rytmisk kor-uge på Krogerup Højskole. Dette gør hun sammen med sin 28-årige datter, der også er korleder.

Rytmisk kor-uge på Krogerup Højskole er for alle, der har lyst til at synge, uanset alder og sangerfaring. I løbet af ugen arbejdes der intenst med at skabe et stort og vellydende kor, der på kursets sidste dag giver afslutningskoncert på højskolen.

”Der skal arbejdes med mange forskellige personligheder og helt forskellige stemmer. Men det er langt fra umuligt, og det er så enormt givende, når det hele lykkes og lyder helt fantastisk til sidst”, fortæller Rikke Forchhammer.

Udover korsang byder ugen på spændende foredrag, besøg på Louisiana og sjove fællesarrangementer.

Rikke Forchhammer, som er forstander på Krogerup Højskole og korleder, har allieret sig en anden korleder, nemlig datteren Sarah Forchhammer. Hun arbejder til dagligt som sanglærer, korleder og sanger.

”Det er selvfølgelig lidt specielt at arbejde sammen med sin mor. Men vi er et virkelig godt team, for vi er meget forskellige i vores tilgang til korsang og musik, så på den måde supplerer vi hinanden godt. Og så er jeg jo vokset op på Krogerup, så jeg kender højskolen, som var det min egen bukselomme” siger Sarah Forchhammer.

Kurset er ikke det eneste mor- og datterprojekt Rikke og Sarah har. Rikke er nemlig leder af vokalgruppen Baobab Sisters, hvor Sarah er sanger. Baobab Sisters synger sydafrikanske sange og turnerer ofte i Sydafrika. Her har de bl.a. sunget for tidligere ærkebiskop Desmond Tutu, samt arbejdet sammen med jazzlegenden Hugh Masekela.

Men i efterårsferien er det altså Krogerup, der får glæde af det stærke korlederteam.

Læs mere om Rikke og Sarahs “Rytmisk kor-uge” og se hele programmet på krogerup.dk

X