19. udgave af den lille blå bog er bestilt hjem, og på Krogerup kan de over 100 kommende forårselever til januar glæde sig til at dykke ned i de mere end 150 nye tilføjelser til Højskolesangbogen.

Underviser på Krogerup Sigrid Lauenborg Dahl, der bl.a. arrangerer sang- og fortælletimer omkring højskolesangbogen, glæder sig til at få den nye udgave af Højskolesangbogen hjem.

– Sangene i højskolesangbogen bliver jo på mange måder lydtapetet til et højskoleophold. Det er de sange, vi begynder dagen med, og som vi synger, når vi samles om stort og småt. Hvert hold får tit deres egne favoritter, så der knytter sig bestemt mange minder og følelser til sangene.

Den gode højskolesang
Det er nærmest umuligt at sige, hvad en god højskolesang er, synes Sigrid, og derfor skal højskolesangbogen netop være mangfoldig og rumme sange til enhver smag og lejlighed:

– Gode højskolesange sætter ord på de tanker og følelser, der knytter sig til menneskelivet. Jeg kan især godt lide sange, der udtrykker en særlig tidsånd, men som stadig har relevans i dag, f.eks. Nordahl Griegs “Kringsatt av fiender”. Eller sange, hvor der knytter sig en personlig fortælling til – f.eks. når den unge Ingemanns længselsfulde og meget lange forelskelse i Lucie resulterede i “Tit er jeg glad”.

Vi glæder os allerede til mange flere fine sangstunder med vores kære – nye – højskolesangbog på Krogerup Højskole.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X