På JORDEN KALDER rejser eleverne på højskolens lange ophold ud i naturen – til lands og til vands – for at blive klogere på den verden, de er en del af. Fremover bliver det i selskab med naturvejleder Anna Stavenuiter, der er ny underviser på skolen.

Elever på efterårets JORDEN KALDER-hold kan se frem til at møde skolens nyeste kollega i lærerstaben, Anna Stavenuiter. Anna flyttede i 2017, efter et par måneders forsøg med det københavnske ungdomsliv, til Bø i Telemark, Norge, hvor hun påbegyndte en bachelor i friluftsliv, natur- og kulturvejledning.

“Jeg er vokset op med aktive ferier og lange campingture med min familie, så jeg er opdraget til at betragte friluftsliv som afslapning og sjov. Når jeg trænger til et eventyr, samler jeg en håndfuld venner og pakker rygsækken – gerne til lange vandreture, men det er også blevet til et par udflugter med kajak og cykel. Den kontakt med verden, gennem stærke friluftslivsoplevelser i min barndom, har også været essentiel i min forståelse og erkendelse af den klima- og biodiversitetskrise, vi står i.”

Efter at have arbejdet et år som bager i et lille lokalbageri i Bø, flyttede Anna til Svendborg og tog uddannelse til ubefaren skibsassistent, mens hun udlevede en gammel drøm om at stikke til søs. Søeventyret genoptager hun desuden med eleverne, når de som del af deres studierejse skal til havs med museumsskibet Bonavista:

“Kort sagt er JORDEN KALDER en kulmination af alt det, jeg brænder for. For mig er friluftslivet praktisk og virkelighedsnært og bringer mig tættere på verden, og på én gang rummer det store, øjenåbnende oplevelser af ”ååårh-verden-er-så-vild” og små, konkrete oplevelser af de basale nødvendigheder, livet er gjort af: At finde vand, når man er tørstig og slå lejr, når man mangler ly. Som friluftsvejleder har jeg altid haft et ønske om at dele disse oplevelser, og dermed også tænde et engagement for at skabe et mere bæredygtigt og retfærdigt samfund, der værner om planeten og alle de, som bor på den. Som aktivist har jeg fundet et rum og redskaberne til at handle på dette engagement – en erfaring jeg også kommer til at tage med ind på højskolen.”

Vi glæder os til at byde velkommen til Anna i lærerstaben efter sommerferien.

Du kan læse mere om at være elev på JORDEN KALDER her, hvor du også kan læse om den todelte studierejse, der både går til Bornholm og til søs med skonnerten Bonavista.

 

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER