[row]

Poetry slam, podcast og påskefrokost. Krogerup Højskole har fået en række nye og anderledes valgfag.

I foråret 2018 kan eleverne på Krogerup vælge mellem en lang række valgfag. Udover populære klassikere som Keramik, Radio, Friluftsliv og Yoga kan de nu også komme på skønlitterært skriveværksted med Katinka Boye Bjerregaard, der er sanger og sangskriver, og som i 2017 desuden udgav digtsamlingen ’Et hus af krop’. På Krogerup underviser Katinka i faget ‘Den unge digters lidelser’, som er et skønlitterært skriveværksted, hvor eleverne både kan prøve kræfter med digte og noveller, men også skrive tekster, der kan blive til sange.

Katinka Boye Bjerregaard er ny underviser på Krogerup.

Ølbrygning og græs på knæene Mads Philipsen, der er lærer på hovedfaget Verden Brænder, relancerer i foråret valgfaget Den store påskefrokost, hvor eleverne bygger deres egen påskefrokost op fra bunden ved at brygge øl, marinere sild og bage deres eget brød, og mens holdet således kreerer en storslået og bæredygtig påskefrokost, diskuterer de også traditionerne, der ligger bag.

Endnu et nyt fag er Football Forever, som befinder sig i spændingsfeltet mellem teori, praksis og følelser, og hvor det både er muligt at dykke ned i fodboldens kulturhistorie og få græs på knæene ude på fodboldbanen.

Det er også muligt at udforske heksen som figur i det nye fag Heksekredsen, som både dykker ned i litteratur, teori og populærkultur men også bevæger sig udenfor for at lære om planter, lave meditationer og opfinde egne ritualer.

[divider]


Faget Poetry slam står Frank Langmack for. Poetry slam handler om at finde sin stemme og fortælle sin historie på en overbevisende måde, og det har Franck Langmack en masse erfaring med at få frem hos andre. Han har rejst i det meste af verden, hvor han har lavet workshops om performativ poesi, og han har deltaget i konkurrencer som fx verdensmesterskaberne i poetry slam.

Frank Langmack skal lave Poetry slam med Krogerups elever, når de vender tilbage fra deres rejser i foråret.

Lav din egen podcast Faget International affairs har skiftet navn til People and politics, men det handler stadig om de emner, som er mest presserende i det internationale samfund lige nu; klimaet, flygtningekrisen, konflikten i Mellemøsten og meget mere. Sammen med Mathias Findalen, der også underviser på hovedfaget Journalistik & Medier, underviser Hetav Rojan, der også er forskningsassistent på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), hvor han forsker i udenrigspolitik og politisk vold i Mellemøsten & Nordafrika.

Skriveværksted er her i foråret gået i en mere journalistisk retning, så nu er det muligt at udforske den fortællende journalistik og de længere formater sammen med magasinjournalist Liv Mygind, der har arbejdet i mange på Samvirke. Inden længe vil det også være muligt at læse mere om vores kommende valgfag Lav din egen podcast. Vores radio-valgfag har længe været et af de allermest søgte, så nu supplerer vi med et kursus i podcast med podcast-producer på Politikens Poptillæg, Christine Runø, der også er formand for Københavns Radiobiograf.

Du kan se alle vores valgfag HER

[divider]


[/row]

X