Selvom salene står tomme hen, ligger højskolen ikke stille. I disse dage holder vi nemlig højskoleånden i live med undervisning, fællessang og foredrag online for skolens elever. Og så udnytter vi tiden med at planlægge sommerkurser, renovere højskolen og gøre klar, til eleverne vender tilbage. Telefonerne er åbne, så ring endelig, hvis du har spørgsmål til kurser eller efterårsopholdet. 

“Hvis man skal tale om mennesket og menneskelivets kår, må man ikke glemme, at mennesket ikke er alene, men i godt og ondt bundet til sit medmenneske.” Sådan skrev Hal Koch, Krogerups stifter, i 1951 og fortsatte: ”at vi ganske bogstaveligt bliver en del af og afgørende griber ind i andres menneskers liv og skæbne. Det gør vi hver dag, i småt og stort, snart ved et smil eller en sur mine, snart ved et håndtryk, snart ved at gå den anden ligegyldig forbi. ”Hal Koch, Krogerups stifter, var selvsagt ingen profet, men teksten synes i disse dage meget rammende. Vi er hinandens verden. Vi holder, om vi vil det eller ej, altid noget af det andet menneskes liv i vores hænder. Og i de her dage gør vi det bedst ved ikke at holde i hånd, men ved at holde afstand.

Holde liv i højskoleånden
Her på højskolen er eleverne sendt hjem. I stedet for leg, diskussioner, undervisning og fester er her stille. Larmende stille. Og hjemme, på værelser og i små lejligheder, venter vores vidunderlige forårshold, som vi savner og glæder os til at være sammen med igen. Og det er vel – sammen med påmindelsen om, at vi er hinandens verden og har et ansvar for hinanden, vi hverken kan eller skal løbe fra – det vigtigste, vi kan tage med fra den her oplevelse: taknemlighed over ting, vi var blevet vant til at tage for givet – sundhed, rejser, fællesskaber, muligheder og festivitas.

Selvom sale, undervisningslokaler og værelser lige nu står tomme hen, ligger højskolen ikke stille. Vi driver fortsat højskole på afstand med undervisning, foredrag, sang og pejsehygge. Det hele foregår online, og vi forsøger at holde liv i højskoleånden med faste morgensamlinger, hvor vores pianist lægger sange op hver morgen, vi har undervisning i hovedfagene og deler inspiration og historier med hinanden for at modvirke karantænekuller.

 

Samtidig har vi, der bor på højskolen – med afstand – stadig vores gang på højskolen, og kontoret passer telefon og computer hjemmefra. Så vi bruger tiden, indtil vores dejlige forårshold vender tilbage, på at gøre skolen skinnende ren, fremskynde renoveringsprojekter, forberede undervisning og planlægge vores mange korte kurser.

Så skriv endelig til os eller ring, hvis du har spørgsmål til efterårsholdet 2020 eller har lyst til at tilbringe din sommer på Krogerup på et af vores ugekurser.

Læs mere om vores lange hold her: krogerup.dk/lange-ophold/

Se sommerens korte kurser her: krogerup.dk/korte-kurser/

Tak til alle, der i de her dage bidrager til at holde Danmark i gang!

Rasmus Meyer, forstander

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X