Nyt hovedfag om klima, natur og bæredygtighed - Krogerup Højskole

[row]

JORDEN KALDER er Krogerups nye hovedfag om klima, natur og bæredygtighed. Første hold starter til august, og indholdet på faget er nu (næsten) på plads

JORDEN KALDER er faget er for dig, der har lyst til at komme tættere på naturen og få fingrene i mulden og for dig, der er ramt af klimafrustration og vil omsætte din bekymring til håb, handling og nye initiativer i fællesskab med andre unge.

🌱 ET ØKOLOGISK LABORATORIUM JORDEN KALDER er et praktisk fag, hvor du får mulighed for at dyrke grøntsager, bygge et drivhus og lære skoven at kende. Vi skal etablere vores egen køkkenhave og kompost, lære om permakultur og fermentering, bygge et udebad, sejle i kano og lave mad over bål. Men det er også et fag, hvor vi gennem mødet med grønne iværksættere og politisk aktive bliver klogere på, hvordan vi bedst veksler mismod og resignation til politisk fantasi, folkelig bevægelse og grønne forretningsmodeller. JORDEN KALDER er kort sagt et økologisk laboratorium, hvor vi i samarbejde med Krogerups nabo Aarstiderne genskaber jordforbindelsen i vores nyindrettede køkkenhave og i naturen på og omkring Krogerup. Studieturen går til Norge, hvor vi vandrer i fjeldene og besøger økologiske iværksættere.

Krogerups friluftfeminist, Ida Nielsen Langendorf, i kano på vej mod nye eventyr. Foruden det nye hovedfag har Ida to grønne valgfag på Krogerup, som handler om sansning, naturkærlighed og nye måder at være politisk på i en tid med klimakrise.

[divider]


🌱 DEM MØDER DU Martha Nørgaard fra Concitos grønne unge-projekt GRO SELV; Oliver Maxwell, der står bag den socialøkonomiske virksomhed Bybi; Maria Reumert Gjerding fra Danmarks Naturfredningsforening; Livia Urban Swart Haaland fra tagfarmen Østergro og det fællesskabsstøttede landbrug, FællesGro; Søren Ejlersen, der har skabt Aarstiderne; tegner og klimaaktivist Anders Morgenthaler; øko-digter Andreas Amdy Eckhardt-Læssøe; Laura Troi fra det økologiske design- og kulturhus Bioteket; tidligere klima- og energiminister og medstifter af Danmarks grønne tænketank CONCITO, Martin Lidegaard; professor og klimaaktivist Jens Lund, der også er initiativtager til Forskernes Klimaopråb i Politiken; Jeppe Høstgaard Poulsen og andre fra Den Grønne Studenterbevægelse – og mange flere.

🌱 KROGERUPS GRØNNE HOLD Krogerups grønne hold består af højskolens egen friluftsfeminist, Ida Nielsen Langendorf. Ida skal til at skrive speciale i sociologi og er desuden uddannet friluftsvejleder, og når Ida ikke er på Krogerup, er hun ofte at finde i en kano eller i færd med et klimaaktivist projekt. Ud over JORDEN KALDER underviser Ida også i de grønne valgfag DYRK DET og TRÆ, HÅB OG KÆRLIGHED.

Du kommer også til at lære Sarah Hellebek rigtig godt at kende. Sarah læser til daglig jordbrugsøkonomi, og foruden JORDEN KALDER underviser Sarah også på Krogerups politisk-aktivistiske fag VERDEN BRÆNDER. Sarah er optaget af temaer som klimaretfærdighed, jordbrugspolitik og madsuverænitet og bruger derudover det meste af sin vågne tid på at kæmpe mod klimaforandringerne.

Sarah og Ida er begge engagerede i Den Grønne Studenterbevægelse og står bl.a. bag klimabevægelsen TRO PÅ OS og Folkets Klimamarch København. De er desuden optaget af forbindelsen mellem køn og natur, som de har skrevet om i den seneste zine-udgivelse fra ØKOKØN.

🌱 HVORFOR JORDEN KALDER? På faget diskuterer vi de spørgsmål, som melder sig i en tid, hvor klimaet er i krise og naturen er truet, og hvor verden kalder på bæredygtige livsformer. Men vi nøjes ikke med at snakke. I samarbejde med grønne iværksættere, permakulturgartnere og fødevarefællesskaber skaber vi konkrete løsninger på en bæredygtig omstilling. JORDEN KALDER udvikles i dialog med bl.a. Den Grønne Studenterbevægelse, Danmarks Naturfredningsforening og NOAH.

🌱 NOGET FOR DIG? Vil du vide mere, eller ønsker du at få en rundvisning og møde elever og lærere på højskolen, så skriv til lærer Anne Himmelstrup på anne@krogerup.dk.

[divider]


[/row]

X