Nyt valgfag med iværksætter Thomas Høgenhaven i spidsen vil se nærmere på fremtiden for bæredygtig virksomhedsdrift.

Klimakrisen buldrer, økosystemer bryder sammen, og mange virksomheder er primært sat i verden for at skabe værdi og profit for ejerne – men måske bør formålet med at drive virksomhed i 2022 gentænkes?

Det spørgsmål kommer underviser Thomas Høgenhaven, til daglig nabo til højskolen og managing partner i investeringsforetagendet Planetary Impact Ventures, til at diskutere med skolens elever, når han tager hul på sit nye valgfag REGENERATIVT IVÆRKSÆTTERI efter studierejserne.

“Sarah Hellebek, underviser i JORDEN KALDER på Krogerup, siger sådan her: »Vi er en generation, der er ved at bygge et helt nyt samfund op. I skal spørge, hvordan I kan hjælpe.« Det er et udtryk for en frustration over, at alt for mange ser passivt til – eller direkte står i vejen for – at skabe et liv inden for de planetære grænser. Dele af ungdommen har set lyset, men har brug for hjælp. Grunden til, at jeg har sagt ja til at undervise i regenerativt iværksætteri er, at jeg gerne vil blive klogere på, hvordan jeg – og det økosystem, jeg er en del af – kan hjælpe”, siger Thomas, der selv er iværksætter og tidligere har undervist i iværksætteri på Københavns Universitet.

På det nye fag skal Thomas sammen med eleverne diskutere, hvorvidt og hvordan der kan skabes en ny generation af virksomheder, der giver mere, end de tager – og tænker velstand bredere end penge:

– Virksomheder, der lever i balance med naturen. Genopretter liv, der er gået tabt. Det er et helt vildt ambitiøst mål og en barre, som meget få – hvis nogen – møder endnu.

Som elev på Thomas’ nye valgfag håber han, at man vil komme til at gå ud i verden med mere mod og flere redskaber til at lave de ændringer i verden, man selv gerne vil se:

– Jeg ved, at mange af eleverne er optagede af at skabe et liv inden for planetære grænser. Der er mange værktøjer i den kasse: Aktivisme, politik, ansvarligt forbrug. Og så er der altså også iværksætteri. At lave virksomheder, som giver et bidrag. Jeg håber, eleverne får det værktøj med sig, så de føler mindre afmagt – og ser rum for mere handling.

Du kan læse mere om skolens brede udbud af valgfag på lige her.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER