ALLE OS PÅ KROGERUP

– mød personalet på Krogerup

Lærerne

Rasmus Meyer

Rasmus Meyer

Læs Mere

Forstander. Ma. i sociologi.
Rasmus er uddannet i sociologi fra The New School for Social Research, New York, og har en bachelor i socialvidenskab fra RUC.

Siden Rasmus som 19-årig var formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) har samfundsengagementet løbet som en rød tråd igennem hans personlige og professionelle liv. Ved siden af forstanderstillingen har Rasmus de seneste år bl.a. været formand for regeringens ungdomspanel om unges trivsel og medlem af DUF’s demokrati-kommission. Rasmus er derudover flittigt brugt som oplægs- og foredragsholder. Rasmus siger aldrig nej til en bordtenniskamp eller en snak over en cola zero. Rasmus har selv gået på både efterskole og højskole.

Rasmus bor på højskolen med sin kone Lea og tre børn.

 

Jesper Himmelstrup

Jesper Himmelstrup

Læs Mere

OBS: Jesper er på orlov fra august 2022.

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. Har en diplomuddannelse i strategisk kommunikation og har læst den humanistiske basisuddannelse på RUC med seks måneders studier på Universitá degli studi di Roma, La Sapienza.

Jesper har arbejdet som journalist i DR i næsten 10 år, hvor han leverede nyheder og indslag til en række programmer. Han har også undervist i radio og været censor på de årlige optagelsesprøver på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus i en årrække. Som freelancejournalist har han arbejdet som redaktionssekretær i Miljøministeriet, redaktør af magasinet Vejlederen og har leveret journalistiske artikler til en række dag- og fagblade.

Jesper bor på højskolen med sin hustru Anne og fire børn.

Hovedfag: JOURNALISTIK & MEDIER

Bjarne Hald

Bjarne Hald

Læs Mere

Cand. phil. i film- og medievidenskab. Bjarne har derudover læst bysociologi på Sabanci University i Istanbul og Cultural Studies på Middlesex University i London. Bor på Vesterbro i København.

Bjarne har lavet højskolerejser og projekter i over 30 lande. Han trives bedst i København V, i storbyer på over 15 millioner indbyggere og på øde bjerge.

Hovedfag: STORBYENS PULS

Valgfag: DET EKSOTISKE SVERIGE

Sigrid Lauenborg Dahl

Sigrid Lauenborg Dahl

Læs Mere

OBS: Sigrid er på orlov fra august 2022.

Sigrid er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet med fokus på udviklingsstudier. Hun har arrangeret politiske studie- og researchture til det afrikanske kontinent, hvor vejen både er gået forbi menneskerettighedsaktivister og tidligere massemordere. Derudover har Sigrid også boet i Uganda.

Sigrid har i mange år arbejdet med politiske kampagner og aktivisme i udviklingsregi, hvor hun især har fokuseret på retfærdige handelsvilkår, klimaforandringerne og multinationale selskabers skatteunddragelse.

Endelig spiller Sigrid i Danmarks eneste heavy metal pigegarde – Pigegarden fra Helvede.

Hovedfag: VERDEN BRÆNDER

Mads Philipsen

Mads Philipsen

Læs Mere

Cand.mag. med speciale i internationale udviklingsstudier og pædagogik samt uddannelsesstudier fra RUC. Har arbejdet et halvt år i Guatemala, tomlet rundt i det sydlige Afrika, været politisk aktiv i forskellige danske ngo’er, lavet research for et dokumentarfilmsselskab og deltaget i lobbykampagner på de bonede gulve i Bruxelles.

Mads har stor interesse for kampagnemageri, og hvordan man bruger personlige erfaringer og social indignation i mødet med omverdenen.

Han interesserer sig for nye perspektiver på de forandringer, verden undergår, men med en særlig interesse for udvinding af naturressourcer, multinationale selskabers skattespekulation og forskellige former for social organisering i nye fællesskaber.

Mads bor på skolen med sin kone Anna og to børn.

Hovedfag: VERDEN BRÆNDER

Martin Schmidt

Martin Schmidt

Læs Mere

Martin Schmidt er autodidakt filminstruktør og forfatter. Martin har lavet både gyserfilm, komedier, romantik, underholdning og drama med titler som Rejseholdet, Sidste Time, Guldhornene, Nikolaj og Julie, Livvagterne, Jul i Valhal, 2900 Happiness og Zulu-komedieserien Kristian. For sit arbejde på tv-serien Ørnen og den svenske tv serie Sandheden om Marika har Martin modtaget en Emmy. Han har desuden skrevet en del bøger, bl.a. undervisningsbøger om film, filmfolk, om inspiration og senest en bog skrevet sammen med hele Danmarks energikilde, Ole Henriksen.
Gennem mange år har Martin undervist på filmlejrskoler, gymnasieskoler, højskoler og i erhvervslivet i filmproduktion, kommunikation og samarbejde.

Hovedfag: FILM, SERIER & DOKUMENTAR

Sarah Hellebek

Sarah Hellebek

Læs Mere

Sarah Hellebek er medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse og har de seneste år brugt de fleste af sine vågne timer i klimakampen for at skabe store klimademonstrationer, aktioner foran Christiansborg og politisk organisering af unge. Sarah fik vakt en interesse for omstillingen af dansk landbrug, da hun læste en bachelor i jordbrugsøkonomi. Nu er hun ved at færdiggøre sin kandidatuddannelse i klimaforandringer og nørder globale klimasystemer, biodiversitet og grøn omstilling. Udover at undervise på Krogerup har Sarah sammen med en gruppe af unge jordbrugere taget initiativ til den regenerative jordbrugsskole, hvor man kan lære at dyrke jorden som del af løsningen på klima- og biodiversitetskrisen.

Sarah bor på højskolen.

Hovedfag: JORDEN KALDER

Lotte Fløe Christensen

Lotte Fløe Christensen

Læs Mere

Lotte er fotografisk billedkunstner. Lotte har en MFA i fotografi og er uddannet ved Fatamorgana, Glasgow School of Art og Valand Akademi i Göteborg.
Hun har været drivende medlem af det fotografiske galleri og arbejdsfællesskab Spark i København og har undervist i fotografi på Krabbesholm Højskole.

Lotte arbejder løbende med egne projekter og har udstillet i bl.a. Canada, USA, Østrig, Frankrig, Rusland, Kina og Korea.

Lotte bor på højskolen med sin mand Morten og et barn.

Hovedfag: FOTO

Clara Nepper Winther

Clara Nepper Winther

Læs Mere
Clara er højskolebarn og har stor erfaring med aktivisme i dansk asylpolitik, global økonomisk ulighed og generelt global aktivt medborgerskab. Hun har læst og arbejdet frivilligt i Californien og Spanien og har en bachelor i globale udviklingsstudier og statskundskab fra Lund Universitet, hvorigennem hun har studeret antropologi og latinamerikansk historie på Chiles Universitet.

Clara har foretaget et etnografisk feltstudie i Mexico og fulgt zapatisternes og De Oprindeliges Nationale Kongres’ kampagne for Marichuy.

Clara bor på højskolen.

Hovedfag: VERDEN BRÆNDER
Valgfag: FORTÆLLINGER FRA LANDEVEJEN, MØDER PÅ HAL-VEJEN og KOOPERATIVET

Marcus Vincent Frostholm

Marcus Vincent Frostholm

Læs Mere

Marcus er uddannet friluftsvejleder ved Københavns Universitets Institut for Idræt med speciale i kajak. Derudover er han certificeret havkajakinstruktør fra Dansk Kano og Kajakforbund. Han har desuden erfaring med friluftsliv gennem en grundlæggende passion for uderummet og fra arbejdet i forskellige outdoor-firmaer. Ved siden af Krogerup arbejder han i Friluftsland i København og som kajakinstruktør hos Kajakhotellet på Amager. Marcus har desuden en baggrund som pædagog fra Sydhavns Socialpædagogiske Seminarium.

Hovedfag: UDELIV

Nanna Navntoft

Nanna Navntoft

Læs Mere

Nanna er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, Politiken, Royal Academy of Arts in The Hague (KABK) og har desuden en BA i geografi og kommunikation fra RUC. Ved siden af Krogerup arbejder Nanna på egne fotografiske projekter, er ambassadør for Canon samt freelancefotograf, hvor hun laver billeder til aviser og magasiner. Foruden foto underviser Nanna også i bogbinding og er altid klar på volley, gåture og lange fotosnakke.

Hovedfag: FOTO

Iben Lind

Iben Lind

Læs Mere

Iben er klimaaktivist og aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse og i Folkets Klimamarch. Når hun ikke er på Krogerup, læser hun medicin på Københavns Universitet. Iben elsker at plantefarve, vinterbade og lave blomsterbede på højskolen, og hun er også at finde på højskolens kontor, hvor hun har travlt med diverse planlægningsopgaver. Iben er selv tidligere Krogerup-elev og er nu aktiv i Krogerups Elevfond og i Krogerups Elevforenings Bestyrelse, og så bor hun i Krogerup-kollektiv i København.

Hovedfag: JORDEN KALDER

Ida Højrup

Ida Højrup

Læs Mere

Ida er bachelor i socialvidenskab og kultur- og sprogmøde fra RUC. Ved siden af Krogerup er Ida aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse, og hendes tid i Operation Dagsværk har blandt andet gjort hende til lidt af en Grønlands-nørd. Ida er selv gammel Krogerup-elev, og hun nyder især samtaler med elever, der er nørdede inden for et eller andet uventet. Ida underviser bedst i strømpesokker.

Hovedfag: Verden Brænder

Laura Grønbæk

Laura Grønbæk

Læs Mere

Laura er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har arbejdet som journalist og tilrettelægger på DR og senere uddannet sig til idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut. Laura burde have tatoveret “højskole” på lænden, da hun er opvokset på en højskole i Aarhus, er tidligere Krogerup-elev og nu er i gang med at føre arven videre som tredjegenerations-højskolelærer i familien. Når hun ikke underviser i journalistik, forsøger hun gerne at snige lidt idræt, sport og bevægelse ind på matriklen og elsker alt fra et godt hundestræk i yoga til en solid tackling i en fodboldkamp i parken.

Hovedfag: JOURNALISTIK & MEDIER

Esben Blaakilde

Esben Blaakilde

Læs Mere

Esben har mange års erfaring med fiktion, dokumentar, tv og reklame. Han har en international profil med en filmskoleuddannelse fra Indien og filmerfaring fra Cuba, Indien, Mexico og adskillige andre lande.
Hans erfaring er dels praktisk, men som cand.mag i filmvidenskab har Esben også et godt analytisk øje for, hvordan films udtryk skaber indtryk – i seeren og i samfundet. De seneste år har han beskæftiget sig indgående med digitale platforme, særligt i forbindelse med reklamearbejde på produktionsselskabet MAYDAY Film.

Hovedfag: FILM, SERIER & DOKUMENTAR

Karl Emil Grupe

Karl Emil Grupe

Læs Mere
Frederik Brockdorff

Frederik Brockdorff

Læs Mere

Tidligere team koordinator hos Greenpeace og har studeret performance design og kommunikation på RUC. Frederik har stået for planlægning af massevis af events og kampagner for ngo’er både indlands og udlands, hvor han især har arbejdet med erfaringer inden for eventdesign, ledelse og oplevelseskommunikation.

Frederik er desuden passioneret amatørkok og kulinarisk gør-det-selv-mand. I sin fritid eksperimenterer han med øl- og snapsebrygning, stegeteknikker og fermentering af diverse madvarer. Han elsker køkkenudstyr og kan falde i svime over en røremaskine eller et nyt smart kaffebrygningssystem.

Valgfag: EVENTDESIGN & PROJEKTLEDELSE, FISK og DEN STORE JULEFROKOST

Mikkel Vinther

Mikkel Vinther

Læs Mere

Projektleder for de Digitale Ambassadører ved Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet, der med støtte fra TrygFonden forsøger at indføre digital dannelse i vores uddannelsessystem.

Mikkel er aktivist udi digital dannelse og uddannelse med fokus på, hvordan vi skaber gode, digitale liv – både samfundsmæssigt og på individuelt plan.

Mikkel er iværksætter med erfaring som spillestedsleder, filmproducer og journalist og har rejst Danmark tyndt i en årrække for at assistere danske ungdomsmiljøer. Derudover har han været ungdomsrådgiver for daværende kulturministre som Marianne Jelved og Bertel Haarder.

Valgfag: DET DIGITALE MENNESKE

Mette Nygaard Mikkelsen

Mette Nygaard Mikkelsen

Læs Mere

Mette er skolens musik- og sanglærer, uddannet i musikvidenskab og har tidligere arbejdet med festivaler og som sanger og sangskriver udgivet musik med bandet Bells & Bones og flere soloprojekter.

For Mette er det vigtigste ved at synge og spille musik fællesskabet og glæden ved at skabe noget sammen, men også at give plads til store følelser, der bare vil ud. Hun dirigerer desuden Krogerups kor, og hun har lige dele kærlighed for indiefolk, pop og Højskolesangbogen.

Du finder i øvrigt ofte Mette ved klaveret, når hun spiller for til morgensamlingerne.

Valgfag: SYNG! SYNG! SYNG! og SANG OG SANGSKRIVNING

Johanne Mygind

Johanne Mygind

Læs Mere

Johanne har tilbragt det meste af sit liv som journalist for blandt andet P1, Information og Weekendavisen, men er nu forfatter, underviser og foredragsholder. Hun har været feminist siden hun var to år og altid været vildt optaget af, hvordan magt og køn former vores relationer.

Da hun var ung, syntes Johanne, at højskoler var kiksede og var fredsvagt i Mexico i stedet. Nu elsker hun at være del af Krogerups fællesskab og ville ønske, at hun kendte flere højskolesange og var bedre til keramik.

Valgfag: KALD DET KÆRLIGHED og SKRIV SOM DIG SELV

Lisbeth Van Deurs

Lisbeth Van Deurs

Læs Mere

Lisbeth bor og arbejder med kunst i Danmark, men er uddannet fra Kunstakademi i London med eksamen i printmaking og en MA i tegning.

Lisbeth underviser desuden på Louisiana og beskæftiger sig med foto, maleri og stop motion-film.

Valgfag: TEGN I VERDEN og HÅNDEN OG ÅNDEN

Læs Mere

Peter er uddannet keramiker fra Danmarks Designskole, og han har udstillet på en lang række gallerier i ind- og udland.

Når han ikke underviser på Krogerup, kan hans fine ting bl.a. findes i udvalgte butikker i København og Aarhus.

Valgfag: KERAMIK

Marie Holst Lorenzen

Marie Holst Lorenzen

Læs Mere

Marie er uddannet i tekstildesign fra Kunstakademiets Designskole og dyrker både plantefarvning af tekstiler, ligesom hun strikker, væver og elsker at eksperimentere med stofligheder og teksturer.

Når Marie ikke underviser på Krogerup, kan man fx finde hende på i kunsthallen Copenhagen Contemporary og har desuden en baggrund fra Arkitektskolen.

Valgfag: SY NOK

Mads Tudvad

Mads Tudvad

Læs Mere

Mads er uddannet folkeskolelærer og har arbejdet med bæredygtighed og uddannelse i fagforenings- og NGO-regi og er bl.a. talsperson for Uddannelser For Fremtiden. Mads nørdede løs med skakspillet i teenageårene og blev tre gange danmarksmester i lynskak for sin aldersgruppe. Mads arbejder desuden i Københavns Kommunes Ungdomsskole og er i øvrigt absurd glad for Simon Kvamms tekster, naturoplevelser og blåskimmelost.

Valgfag: SKAK: KONGEGAMBIT, NUDLER & VERDENSHISTORIEN og MODERNE MÆND

Ingeborg Grønlykke

Ingeborg Grønlykke

Læs Mere

Ingeborg er højskolens yoga- og mindfulnesslærer. Når hun ikke underviser i yoga, er hun kropsterapeut og yogalærer i sin egen virksomhed. Oprindeligt er Ingeborg kandidat fra RUC, har arbejdet med ligebehandling på Institut for Menneskerettigheder og på et sprogcenter med traumatiserede flygtninge. Mangfoldige og rummelige fællesskaber har altid løbet som en rød tråd gennem hendes personlige og professionelle liv. 

Valgfag: YOGA

Køkkenet

Nicolai Rink

Nicolai Rink

Kok og køkkenchef

Carsten Lunding

Carsten Lunding

Køkkenmedarbejder

Ali Eker

Ali Eker

Køkkenmedarbejder

Kontoret

Heidi Larsen

Heidi Larsen

Kursussekretær

Marlene Angelique

Marlene Angelique

Forretningsfører

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

Kommunikation

Katja Ottosson

Katja Ottosson

Kommunikationsmedarbejder

Jens Dahl

Jens Dahl

Grafiker

Pedelleriet

Just Thomas Schouboe

Just Thomas Schouboe

Pedel

Rolf Fønss Christensen

Rolf Fønss Christensen

Pedelmedhjælper

Thomas Park Jepsen

Thomas Park Jepsen

Pedelmedhjælper

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X