Faste lærere
MADS PHILIPSEN
SARAH HELLEBEK
LOTTE FLØE
IDA HØJRUP
Sidsel Hoe
LAURA GRØNBÆK
Esben Blaakilde
IBEN LIND
Marcus Frostholm
Clara Nepper Winther
Karl Emil Grupe
Marie Holst Lorenzen
Nanna Navntoft
Anna Stavenuiter
Mette Nygaard MIKKELSEN
Lisbeth van Deurs
Anders Birger
Simon DIxgaard
IDA MARIE GEDBJERG
MADS HOLM
Mads Philipsen
Viceforstander
Hovedfagslærer
Kandidat i internationale udviklingsstudier
“At sætte fokus på Europa betyder ikke, at resten af verden ikke er vigtig. På Europa Brænder bruger vi vores eget kontinent som platform til at udforske de problemstillinger og muligheder, som eksisterer på globalt plan i stedet for at rejse om på den anden side af jorden.”
Underviser på hovedfaget Europa Brænder
Sarah Hellebek
Viceforstander
Hovedfagslærer
Kandidatstuderende i klimaforandringer
“Jeg holder utroligt meget af hverdagen på Krogerup, hvor det sprudler af liv, spændende samtaler og kloge gæster, der deler ud af deres viden. Den overflod af inspiration giver håbet og motivationen til at skabe den fremtid, vi drømmer om. Og så sætter jeg pris på at følge årstidernes gang i vores smukke omgivelser med højskoleparkens fantastiske gamle træer, skoven og Øresund.”
Underviser på hovedfaget Jorden Kalder og valgfagene Regenerativt Landbrug og Rewilding Krogerup
Marie Holst Lorenzen
Valgfagslærer
Uddannet tekstildesigner
“Vi er efterhånden gode til at være opmærksomme på bæredygtighed, købe lokale råvarer og være klimabevidste, når vi taler om fødevarer, men når det kommer til tekstiler, er det en anden historie.
For mange er forskellige håndværk noget, der ligger fjernt. Men hvad er det egentlig, det handler om, når man oplever at kunne skabe tekstiler selv, efterbehandle dem og give dem farve? Der er noget spændende over at få en forståelse for hele processen bag et stykke stof.”
Underviser på valgfagene Stol på det, Sy nok og Stoffet du er gjort af
Lotte Fløe Christensen
Hovedfagslærer
Master i fotografi
“Nogle gange kan fotografiet være med til at give eleverne en bedre forståelse af, hvem de selv er. De får rystet deres selvbillede lidt. Måske opdager de, at de godt kan lide kaos, og at de ikke har brug for så meget struktur og faste rammer, som de troede.”
Underviser på hovedfaget Foto
Sidsel Hoe
Hovedfagslærer
Uddannet journalist
“Det er virkelig sjovt at udforske journalistikken sammen med en flok nysgerrige og kritiske højskoleelever. Eleverne lærer noget af mig, men jeg lærer også rigtig meget af dem, når vi arbejder med alt fra skrevne artikler til podcast og video.
Vi prøver at efterleve to simple regler i undervisningen. Den første er, at ‘the sky is the limit’. Den anden er, at vi er her for at udvikle os, ikke for at være perfekte. Det er et rart sted at være.”
Underviser på hovedfaget Journalistik & Medier og valgfaget Podcast & Radio
Esben Blaakilde
Hovedfagslærer
Kandidat i filmvidenskab
“Krogerup er en super inspirerende ramme, og jeg elsker mødet med eleverne. ‘Hvem er vi, og hvor skal vi hen?’ Og: ‘Hvordan kan vi gøre en forskel?’ spørger de sig selv. Og sammen prøver vi gennem filmen at finde svar på de spørgsmål. Der er noget særligt ved stedet, en helt speciel energi på Krogerup. Og det er en gave at hjælpe de unge med at kigge på verden gennem filmen.”
Underviser på hovedfaget Dokumentarfilm
Ida Højrup Petersen
Hovedfagslærer
Bachelor i socialvidenskab & kultur- og sprogmødestudier
“På Krogerup går man ind i et felt og bliver klogere sammen med eleverne. For mig er Krogerup på den måde blevet et symbol på et sted, hvor man bliver taget alvorligt, men på en livfuld måde. De to ting udelukker ikke hinanden.
Hvis alting hele tiden skal være enten meget seriøst eller meget sjovt, så dur det ikke. Det er, når vi kan kombinere de to ting, at der opstår dybde. Det er det, at man kan hive fat i noget, man selv som underviser undrer sig over, og udvikle et fag sammen med eleverne, der gør Krogerup helt speciel.”
Underviser på hovedfaget Europa Brænder og valgfaget Koloniens Stemmer
Marcus Vincent Frostholm
Hovedfagslærer
Uddannet friluftsvejleder
“Jeg glæder mig altid vildt meget til at drage på tur og give den passion, jeg har for udelivet, videre til eleverne. Livet under åben himmel kan både være en adrenalinsusende oplevelse, som sætter vores fysik på prøve, men det kan også være der, hvor vi oplever refleksion og eftertænksomhed.”
Underviser på hovedfaget Udeliv
Clara Nepper Winther
Clara er pt på barsel
Hovedfags- og valgfagslærer
Uddannet i statskundskab, globale udviklingsstudier & antropologi
“At beskæftige mig med unge mennesker, der selv har valgt at ville lære nyt, er et kæmpe privilegium. Jeg elsker at vende undervisningsformen på hovedet, invitere eleverne med til at forme indholdet og facilitere et læringsrum, hvor alle kan være med.
Jeg plejer at sige, at jeg underviser i revolution. Alle mine fag bygger på den tese, at verdens problemer er strukturelle. Strukturerne er menneskeskabte og kan derfor også ændres af mennesker. Vi står på skuldrene af dem, der har forstået og handlet på alt det før os, og dem ligger det mig på sinde, at vi skal lære og lade os inspirere af. Det har vi brug for i en verden, der brænder, og det er den slags verdener, jeg vil folde ud for eleverne.”
Underviser på hovedfaget Verden Brænder og valgfagene Møder på Hal-vejen og Fortællinger fra landevejene
Karl Emil Grupe
Hovedfagslærer
Uddannet friluftsvejleder
“Jeg er selv et lidt bedre menneske, når jeg er udenfor. Og sådan tror jeg faktisk, mange har det. Det meste kan virke uoverskueligt, når man flader ud i en sofa, men lige så snart skoene bliver snøret, og man træder udenfor, er næsten alt mere overkommeligt. Den glæde ved naturen forsøger jeg ihærdigt at give videre til eleverne, når jeg underviser på Udeliv og Friluftsliv.”
Underviser på hovedfaget Udeliv og valgfaget Friluftsliv
Anna Stavenuiter
Hovedfagslærer
Uddannet friluftsvejleder
“Både på Jorden Kalder og de valgfag, jeg underviser på, tager jeg eleverne med ud for at lære naturen at kende gennem friluftsliv, leg og nysgerrige samtaler om klima, biodiversitet og planetens fremtid.
Her midt i en økologisk krisetid elsker jeg at være en del af et sted, hvor vi kan blive ved med at undersøge verden sammen og insistere på fællesskabets forandringskraft lokalt og globalt.”
Underviser på hovedfaget Jorden Kalder og valgfagene Vandring og Havet omkring os
Laura Grønbæk
Hovedfagslærer
Uddannet journalist
“På JOURNALISTIK & MEDIER skal vi ud og opleve, at der sker strømninger med masser af håb, og nyt blomstrer op i stedet for det gamle. Ungdomsgenerationen i Danmark er en af de mest uddannede inden for samfundsviden i hele verden, men alligevel siger en femtedel af danske unge, at de ikke føler, de har en aktiv plads i samfundet. Det skal vi selvfølgelig være med til at skubbe til: At vise, at alle har en plads – og at man skal tage den plads.”
Underviser på hovedfaget Journalistik & Medier
Mette Nygaard Mikkelsen
Valgfagslærer og korleder
Uddannet i musikvidenskab og moderne kultur
“For mig er det bedste ved musik glæden ved at skabe noget sammen. Alting bliver forstærket på højskolen, og musikken er en genial måde at hengive sig til alle slags stemninger. Der er rum til at udfolde sig heroppe, og vi minder hver dag hinanden om at føle livet stærkt og turde lidt mere.”
Underviser på valgfagene Syng! Syng! Syng!, Band og Musical
Anders Birger
Hovedfagslærer
Uddannet fotojournalist
“Krogerup er et ret særligt sted, hvor folk ikke bare går på arbejde, men gerne vil noget mere med det, de laver. På samme måde er de projekter, jeg tager ud og laver, nogle, der gerne skal påvirke ting i en retning. Det fascinerer mig. Og det er det, der gør arbejdet med fotografi vigtigt.”
Underviser på hovedfaget Foto
Foto: John Saborido
Iben Madsen Lind
Hovedfagslærer
Stud.med.
“Mit højskolehjerte banker for at skabe et rum, hvor vi kan drømme om en verden, vi gerne vil være medskabere af. På Jorden Kalder bringer denne søgen os i køkkenhaven, ned i økopoesien, på gaden til klimademonstration og i samtale med hinanden.
Mit højskolehjerte banker også for, at højskolen – som den oprindeligt var tænkt – igen bliver et mødested for alle unge. Derfor er jeg aktiv i Krogerup Højskoles Elevfond, hvor vi giver økonomisk støtte til unge, som ellers ikke ville have mulighed for et højskoleophold.”
Underviser på hovedfaget Jorden Kalder
IDA MARIE GEDBJERG SØRENSEN
Hovedfagslærer
“Den dokumentariske metode går i al sin enkelhed ud på at pege kameraet mod verden for på den måde at blive klogere på sig selv og omverdenen. Som dokumentarist er man typisk et one-man-band, der laver alt fra at filme, optage lyd, instruere og klippe. Alt det skal vi øve os i på Dokumentarfilm. Samtidig skal vi undersøge, hvem vi selv er som historiefortællere. Hvilke mennesker drages vi af? Hvilke fortællinger bærer vi selv på?”
Underviser på hovedfaget Dokumentarfilm
MADS HOLM
Hovedfagslærer
“At være fotograf er, for mig, en helt særlig måde at møde verden og være til i den på. Fotografi fylder mit liv med mening og gør mig nysgerrig på samfundet og andre mennesker omkring mig. Det er den tilgang til mediet, jeg forsøger at videregive i min undervisning. På Krogerup Højskole har vi de perfekte rammer til at udforske fotografiet som et medie, der kan hjælpe os til at forstå os selv og verden bedre.”
Underviser på hovedfaget Foto
Timelærere
Toke Dahler
FREDERIK BROCKDORFF
Jenny Lundberg
IDA SKIBSTED
Oscar Juul
ANNA BJERRE
Anna Melander
PETER GLAD
Sally Liversage
Emma Hundahl
Andreas Paulsen
Tomáš Vlk
Emilie Refsgaard
CeCilie Lind
marcus rubin
LUKAS KRISTENSEN
Toke Dahler
Valgfagslærer
Master i politisk kommunikation
“Samfundsøkonomien opleves som fremmedgørende, svær, teknisk, upersonlig, gådefuld, mystisk, avanceret, og det behøver slet ikke være sådan. Det MÅ faktisk ikke være sådan, at vi almindelige mennesker, der trods alt udgør størstedelen af folk, der skal leve i vores fælles økonomi, ikke tør engagere os i den. Derfor skal vi tage økonomien tilbage.”
Underviser på valgfaget Tag økonomien tilbage
Peter Glad
Valgfagslærer
Uddannet keramiker
“At være lærer på Krogerup er en kilde til konstant drivkraft og inspiration, fordi eleverne altid er meget dedikerede.
De bidrager til undervisningen med et stort engagement og lyst til at eksperimentere med forskellige materialer, glasurer og teknikker.
Forløbet byder altid på overraskelser og magiske øjeblikke, når arbejdet bærer frugt, og de færdige produkter kommer ud af ovnen.”
Underviser på valgfaget Keramik
Foto: Ulrik Jantzen
Jenny Lundberg
Valgfagslærer
Bachelor i performing arts
“Jeg har taget den gode energi fra dansens bevægelse og bragt med ind i yogaens verden. Den energi mærker man også på højskolen, hvor jeg elsker at være en del af det gode fællesskab og skabe et roligt rum, hvor det handler om at have det godt i og med sin krop.”
Underviser på valgfaget Yoga & Mentaltræning
EMILIE REFSGAARD
Valgfagslærer
Kandidat i statskundskab
“Jeg tror, Krogerups elever har essentielle tanker om den måde, vi slukker verdens brande på i dag, og jeg kunne ikke forestille mig et bedre sted at undervise og diskutere lige netop menneskerettighederne som værktøj til at “gøre verden til et bedre sted”. Menneskerettighederne er kun legitime, så længe vi bakker dem om. Men hvorfor har vi dem? På Kanten af Konventionerne skal vi turde spørge os selv, om menneskerettighederne stadig kan bruges i dag. Er tiden løbet fra menneskeretskonventionerne, eller er de stadig et vigtigt værktøj til at sikre et værdigt liv for mange?”
Underviser på valgfaget Kanten af Konventionerne
Lisbeth van Deurs
Valgfagslærer
“Det er fantastisk at se, hvordan poetiske udtryk finder vej. Der er også noget meget berigende i at opleve, når folk, der ikke ser sig selv som tegnere, overasker sig selv ved at skabe legende og smukke værker. Hvis vi tillader os selv det, kan det ske, at vi simpelthen oplever på en anden måde. Det kan være, at vi genkender denne måde at opleve på fra dengang, man som barn har stået lænet op ad en varm husgavl uden tidsfornemmelse eller har forsøgt at holde fast på strandsandet i sin knyttede hånd og følte det langsomt sive ud mellem fingrene på en. Et på en gang formålsløst og livsnødvendigt mellemrum.”
Underviser på valgfagene Sans og Tegn & Tryk
Oscar Juul
Valgfagslærer
“De unge mistrives, lyder det i medierne. Når vi har ondt i livet, bliver vi i værste fald handlingslammede. I ensomhedsstatistikkerne fylder vi unge mest. Årsagsforklaringerne er mange. Hvad angår løsningerne, tror jeg, højskolerne er gode at rette blikket mod.”
Underviser på valgfaget På sporet af psyken
Anna Melander
Valgfagslærer
Uddannet beklædningsdesigner
“Jeg er fuldstændig vild med plantefarve og elsker de øjeblikke, hvor jeg sammen med eleverne løfter materialerne op af gryden og ser planternes magi udspille sig for øjnene af os.
Det er sindssygt fedt og meningsfuldt at arbejde med farveplanterne lige fra frø, til de ender som farve på tekstil, og det er som en skattejagt at gå ud og finde dem i naturen.”
Underviser på valgfagene Håndens værk og Planternes Poesi
Sally Liversage
Valgfagslærer
Antropolog
“Byen er et minikosmos af store politiske spørgsmål om ulighed, magt og ressourcer, om køn, klasse, og race. I byen bliver sådanne store og nogle gange lidt abstrakte temaer konkretiseret i mursten og asfalt: Hvem bygges der til? Hvem er der plads til – og hvem er der ikke? Hvem kan, må og har lyst til at opholde og bevæge sig bestemte steder i byen? Og hvordan og hvorfor er det egentlig blevet sådan? Det undersøger vi på BYG EN BY, hvor vi med antropologisk metode og redskaber fra arkitekturen tager et kritisk blik på byen for at forstå den med udgangspunkt i de mennesker, der bebor den.”
Underviser på valgfaget Byg en by
Andreas Paulsen
Valgfagslærer
“Selvom det at være medborger af mange i dag bliver opfattet som en selvfølgelighed, er det både en ret ny og radikal idé, at hver myndig indbygger i samfundet har umistelige rettigheder og pligter, frihed og ansvar på lige fod med alle andre. På Frihedens Forpligtelse revitaliserer vi medborgerskabet ved at gøre det til et kraftfuldt redskab til elevernes egen demokratiske rodfæstelse, dannelse og indflydelse.”
Underviser på valgfaget Frihedens Forpligtelse
Asta-Maja Njor Boisen
Valgfagslærer
“I min undervisning på Krogerup bliver forskellige voldstyper – fysisk, psykisk, seksuel, digital, økonomisk, materiel – sat under lup. Vi taler også om selvforsvaret som en del af den lange feministiske historie og kommer med konkrete værktøjer til at sige fra overfor vold og grænseoverskridende adfærd i ens hverdag. Feministisk selvforsvar er feminisme i praksis, og jeg glæder mig over at handle feministisk sammen med de unge på Krogerup!”
Underviser på valgfaget Feministisk selvforsvar
Ida Skibsted
Valgfagslærer
Studerer litteratur
“At hekse vil for mig sige at være i et rum, hvor man kan dele viden og erfaringer, lære og aflære sammen, passe på hinanden og holde hinandens energier. Når jeg underviser på Krogerup på valgfaget Heksekreds, skal vi kunne være sammensatte, groovy, besværlige, smukke og ømme spektakler sammen.”
Underviser på valgfaget Heksekreds
Anna Bjerre
Valgfagslærer
“Ord forandrer verden, men det kan være svært at gribe alene. Det øver vi os i på valgfaget Retorik & Forandringens fortælling. Mit navn er Anna, og jeg underviser med en politisk og klimaaktivistisk erfaring, der strækker sig fra avisspalter og ølkasser til Christiansborg, DR’s Debatten og Operaen.”
Underviser på valgfaget Retorik & Forandringens fortælling
Helene Stavenuiter
Valgfagslærer
Møbelsnedker
“Jeg elsker det selvforglemmende og ofte meditative rum, det skaber at fordybe sig i et håndværk. Det er utrolig tilfredsstillende at beskæftige sig med håndværk og det at skabe noget smukt og nyttigt fra de ressourcer, der er i naturen omkring os.”
Underviser på valgfaget Naturhåndværk
Emma hundahl
Valgfagslærer
MAA arkitekt
“Jeg holder virkelig af at dele med eleverne, at arkitektur er mere end at tegne byen ovenfra på en plantegning: arkitektur er de veje, der forbinder os, det er de byrum, hvor vi mødes, og det er de materialer, vores samfund bygges af. Arkitektur er vores fælles fysiske omgivelser, som opleves i menneskeskala. På Byg en by forener vi derfor antropologisk feltarbejde og arkitekturens discipliner for at forstå de omgivelser, der danner rammen om vores samfund og være med til at forme dem.”
Underviser på valgfaget Byg en by
Køkkenet
Nicolai Rink
ALI EKER
KIM MÜHLHAHN
Estelle Pierre
Rasmus Olsen
Nicolai Rink
Køkkenchef
Uddannet gastronom
“Min opgave er at lave god mad i rigelige mængder, så ingen går sultne fra bords og samtidig sørge for, at alle føler sig velkomne i køkkenet og i spisesalen – både lærere, elever og gæster.
Det, jeg virkelig sætter pris på, er Krogerups store køkken, hvor der er rigeligt med plads, og hvor vi altid har lækre råvarer til både de veganske, vegetariske og kødretterne. Det er en fornøjelse at kunne lave mad til både ugekursisterne og eleverne på de lange ophold forår og efterår.”
ESTELLE PIERRE
Kok
Rasmus Olsen
Køkkenmedhjælper
Kontoret
Rasmus Meyer
Therese Juncker
Marlene Angelique
Rasmus Meyer
Forstander
Master i sociologi
“Højskole er en god anledning til at møde en masse nye mennesker, men også en god mulighed for at møde nogle nye sider af sig selv. Man skal – kort fortalt – komme her, hvis man på en og samme tid gerne vil være klogere på sig selv og verden omkring sig.”
Foto: Thomas Lekfeldt
Therese Juncker
Administrationschef
HA & cand.it.
“Hver dag glæder jeg mig over stemningen og engagementet blandt kolleger og elever på højskolen. Særligt brænder jeg for at holde styr på skolens daglige drift og for at få de mange gode idéer til at blive til virkelighed i skolens administration.”
Pedelleriet
THOMAS PARK JEPSEN
JUST SCHOUBOE
IDA BRINK
Rolf Fønss CHRISTENSEN
Thomas Park Jepsen
Driftschef
Uddannet bygningssnedker
“Jeg kan selv huske alle de dumheder, jeg lavede, da jeg gik på højskole, og nu er min mission at sige “pyt!” og grine, når eleverne låser sig ud af deres værelser eller roder sig ud i alverdens problemer – og har brug for min hjælp til at få løst dem igen.”
Just Thomas Schouboe
Projektchef
Uddannet tømrer
“På Krogerup møder man mig, hvad end man er elev på et langt ophold eller ugekursist. Jeg plejer at sige, at jeg ikke er nørdet med noget som helst – jeg kan bedre lide at være lidt god til rigtig mange ting. Derfor er jeg ham med overblikket: Over værelserne, projekterne, alt der skal bygges – ja, over hver en krog af den gamle herregård.”
Ida Brink
Oldfrue
Uddannet antropolog
“Det er mig, der hver dag sørger for at få vores fine højskole til at skinne. Den ene dag vander jeg potteplanter, den næste fjerner jeg tomme øldåser, der har det med at snige sig ind rundt omkring.”
Rolf Fønss Christensen
Pedel
Uddannet pædagog
“Jeg passer og vedligeholder skolens udearealer – det er mig, der slår græsset, klipper hækken, beskærer og fælder træer, fejer, river, skovler og klipper, så udeområderne er klar til brug, når nogen får lyst til at benytte dem.”
Jannik Holst
Pedelmedhjælper
KOMMUNIKATIONEN
Jens Dahl
Katja Ottosson
Katja Ottosson
PR-medarbejder
Kandidat i journalistik og historie
På barsel
“På Krogerup er der hver dag et væld af historier. Ofte er vi over hundrede mennesker samlet under ét tag, og det giver grobund for et utal af spændende debatter, drømme og projekter. Som en slags hyper-lokaljournalist er det mit job at fortælle om, hvad vi går og har for af gode sager her på vores højskole.”
Julius Nicolaisen
PR-assistent
“Jeg fifler med videoer og annoncer på SoMe, som skal indfange skolens smukke profil. Er du stødt på en Instagram-annonce fra Krogerup, har jeg helt sikkert haft en finger med i spillet.
Ironisk nok var mit første møde med skolen en annonce på Facebook. Et billede fra en badebro førte til en rundvisning, som voksede sig til en sprudlende kærlighed til stedet og de exceptionelle mennesker, der har sin gang på stedet. Og nu er jeg så privilegeret, at jeg selv “laver højskole” og viser Krogerup frem for nye mennesker på internettet.”
Sofie West Grünewald
Fotograf
“Jeg har, siden jeg satte mine fødder på Krogerup allerførste gang, elsket energien, stemningen og hverdagen. Krogerup er nu lidt som et barndomshjem, man vender hjem til, når man har brug for et pusterum fra hverdagens travlhed, eller når man har brug for en varm og tryg krammer. Jeg er tidligere elev og hjælper på skolen, og i dag kan jeg spottes rundt på skolen i ny og næ med et kamera i hånden.”
Kontakt os
+45 49 19 03 80
kontoret@krogerup.dk
Therese Juncker
Administrationschef
KONTAKT
Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk
CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
E-mail: kontoret@krogerup.dk
Telefon: 49 19 03 80
(man-tors 9.15-12.15)