ALLE OS PÅ KROGERUP

  • mød personalet på Krogerup

Lærerne

Rasmus Meyer

Rasmus Meyer

Læs Mere

Forstander. Ma. Sociologi. Bor i hus på skolen.

Rasmus er uddannet i sociologi fra The New School for Social Research, New York, og har en bachelor i socialvidenskab fra RUC.

Siden Rasmus som 19-årig var formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) har samfundsengagementet løbet som en rød tråd gennem hans liv. Rasmus har bl.a. været frivilligkoordinator på Obama-kampagnen i 2008, undervist meningsdannere på Ceveas uddannelsesforløb, været kampagnechef på Christiansborg og været dommer til Politikens og DUFs DM i debat. Senest har Rasmus være direktør i Dansk Socialrådgiverforening.

Rasmus er født i 1982 og har selv gået på både efterskole og højskole.

Jesper Himmelstrup

Jesper Himmelstrup

Læs Mere

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. Har en diplomuddannelse i strategisk kommunikation og læst den humanistiske basisuddannelse på Roskilde Universitets Center med seks måneders studier på Universitá degli studi di Roma, La Sapienza.

Jesper har arbejdet som journalist i DR i næsten 10 år, hvor han leverede nyheder og indslag til en række programmer. Han har også undervist i radio og været censor på de årlige optagelsesprøver på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus i en årrække. Som freelancejournalist har han arbejdet som redaktionssekretær i Miljøministeriet, redaktør af magasinet Vejlederen og har leveret journalistiske artikler til en række dag- og fagblade.

Bor på højskolen med sin hustru og fire børn.

Hovedfag: Journalistik & Medier

Valgfag: Radio

Bjarne Hald

Bjarne Hald

Læs Mere

Cand. phil. i film- og medievidenskab. Har derudover læst bysociologi på Sabanci University i Istanbul og Cultural Studies på Middlesex University i London. Bor på Vesterbro i København.

Bjarne er vores lokale film-og flyspecialist og har udviklet mange af vores rejser til bl.a. Kina, USA, Marokko og Istanbul/Tyrkiet.

Hovedfag: Storbyens Puls

Valgfag: Det eksotiske Sverige

Sigrid Lauenborg Dahl

Sigrid Lauenborg Dahl

Læs Mere

Sigrid er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet med fokus på udviklingsstudier. Hun har arrangeret politiske studie- og researchture til det afrikanske kontinent, hvor vejen både er gået forbi menneskerettighedsaktivister og tidligere massemordere. Derudover har Sigrid også boet i Uganda.

Sigrid har i mange år arbejdet med politiske kampagner og aktivisme i udviklingsregi, hvor hun især har fokuseret på retfærdige handelsvilkår, klimaforandringerne og multinationale selskabers skatteunddragelse.

Endelig spiller Sigrid i Danmarks eneste heavy metal pigegarde – Pigegarden fra Helvede.

Hovedfag: Verden Brænder

Kasper Palsnov

Kasper Palsnov

Læs Mere

Kasper Palsnov er født og opvokset i Vendsyssel og er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- & Journalisthøjskole. Han har boet i England og Tyrkiet og har arbejdet på Berlingske i 1,5 år. For sit fotografiske arbejde er Kasper blevet præmieret af bl.a. TIME Magazine, Årets Pressefotos og British Journal of Photography. Derudover har han arbejdet som billedredaktør på samtidsmagasinet Atlas og er medstifter af det internationale fotokollektiv MINT. Ved siden af jobbet som højskolelærer arbejder Kasper på sine egne projekter og løser opgaver for danske og internationale medier. Se mere af Kaspers arbejde på www.kasperpalsnov.dk

Hovedfag: Fotografi

Mathias Findalen

Mathias Findalen

Læs Mere

Cand. mag. i historie, globale studier og mellemøststudier. Ekstern lektor ved Københavns Universitet, hvor han bl.a. underviser på tyrkiske og mellemøstlige studier. Han indtager often ekspertrollen i danske medier som DR2, P1, TV2 og Radio 24/7 vedrørende den politiske situation i Tyrkiet og Syrien.

Mathias har tidligere været konsulent for International Media Support, en organisation som støtter pressefrihed og uafhængig journalistik i konfliktramte områder. Han er næstformand og projektkoordinator for foreningen Rapolitics, der styrker ungdommen gennem et kreativt og konstruktivt fokus på urbane kunstnerudtryk.

De sidste mange år har Mathias desuden været involveret i forskellige projekter med Save the Children Youth, Den Danske Ambassade i Tyrkiet, Danida og Ungdomsbureauet. Mathias er desuden musiker og spiller i bands som Cody og Kikos.

Hovedfag: Journalistik & medier

Valgfag: Revolutions of the world. Today!

Mads Philipsen

Mads Philipsen

Læs Mere

Cand. Mag. med speciale i Internationale Udviklingsstudier og Pædagogik og Uddannelsesstudier fra RUC. Har arbejdet et halvt år i Guatemala, tomlet rundt i det sydlige Afrika, været politisk aktiv i forskellige danske ngo’er, lavet research for et dokumentarfilmselskab og deltaget i lobbykampagner på de bonede gulve i Bruxelles.

Mads har stor interesse for kampagnemageri, og på hvordan man bruger personlige erfaringer og social indignation i mødet med omverdenen.

Han interesserer sig for nye perspektiver på de forandringer verden undergår, men med en særlig interesse for udvinding af naturressourcer, multinationale selskabers skattespekulation og forskellige former for social organisering i nye fællesskaber.

Hovedfag: Verden Brænder

Lotte Fløe Christensen

Lotte Fløe Christensen

Læs Mere

Lotte Fløe Christensen (f. 1979). Fotografisk billedkunstner. Lotte har en MFA i fotografi og er uddannet ved Fatamorgana, Glasgow School of Art og Valand Akademi i Gøteborg.
Hun har været drivende medlem af det fotografiske galleri og arbejdsfællesskab Spark i København og har undervist i fotografi på Krabbesholm højskole.
Lotte arbejder løbende med egne projekter og har udstillet i bl.a. Canada, USA, Østrig, Frankrig, Rusland, Kina og Korea.

Se eksempler på Lottes arbejde på: www.lottefloe.com

Hovedfag: Fotografi

Clara Nepper Winther

Clara Nepper Winther

Læs Mere

Clara er højskolebarn og har stor erfaring med aktivisme i dansk asylpolitik, global økonomisk ulighed og generelt global aktivt medborgerskab. Hun har læst og arbejdet frivilligt i Californien og Spanien og har en bachelor i globale udviklingsstudier og statskundskab fra Lund Universitet, hvorigennem hun har studeret antropologi og latinamerikansk historie på Chiles Universitet. Clara har foretaget et etnografisk feltstudie i vinteren/foråret 2018 i Mexico og fulgt Zapatisternes og De Oprindelige Nationale Kongres’ kampagne for Marichuy. Clara bor i dag i et kollektiv på Christiania.

Hovedfag: Europa Brænder
Valgfag: Møder på Hal-vejen og Kooperativet

Martin Schmidt

Martin Schmidt

Læs Mere

Martin Schmidt er autodidakt filminstruktør og forfatter. Martin har lavet både gyserfilm, komedier, romantik, underholdning og drama med titler som Rejseholdet, Sidste Time, Guldhornene, Nikolaj og Julie, Livvagterne, Jul i Valhal, 2900 Happiness og Zulu-komedieserien Kristian. For sit arbejde på tv serien Ørnen og den svenske tv serie, Sandheden om Marika, har Martin modtaget den Internationale Emmy Award. Han har desuden skrevet en del bøger, bl.a. undervisningsbøger om film, om filmfolk, om inspiration og senest en bog skrevet sammen med hele Danmarks energikilde, Ole Henriksen.
Gennem mange år, har Martin undervist på filmlejrskoler, gymnasieskoler, højskoler og i erhvervslivet, i emnerne filmproduktion, kommunikation og samarbejde.

Hovedfag: Film!FilmFilm!

Anne Steen Himmelstrup

Anne Steen Himmelstrup

Læs Mere

Anne Steen Himmelstrup (f. 1978) er cand. mag. i Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet og desuden uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Når hun ikke underviser i litteratur, arbejder Anne freelance som litteraturskribent, ekstern redaktør og projekttype. På Krogerup Højskole er hun nok mest kendt for sine Kvinde kend din krop-arrangementer, som har resulteret i indtil flere kusseplakater.

Valgfag: Planternes Poesi og Heksekreds

Sarah Hellebek

Sarah Hellebek

Læs Mere

Da Sarah Hellebek vendte tilbage til Krogerup Højskole var hun glad. Hun kom hjem. Det er nemlig sådan, hun har det med at vende tilbage til den højskole, hun forlod i 2016. Dengang var hun elev. Nu er hun underviser.
”Lige siden jeg stoppede som elev, er jeg kommet tilbage så meget som muligt. Jeg bliver inspireret af ånden og energien på skolen og det store fokus på klima og naturen,” siger Sarah, der underviser på hovedfaget Verden Brænder og rejser med holdet til Sydafrika.
Hun læser Jordbrugsøkonomi og er en af initiativtagerne til Den Grønne Studenterbevægelse, der arbejder for at få folk op af sofaen og skabe kollektiv handlekraft, når det gælder klimaforandringerne. Og Sarah håber derfor, at hun kan tage livet af apatien og motivere
eleverne på Verden Brænder til at kæmpe i fællesskab.
”Jeg vil gerne inspirere til, hvordan man kan være til i den verden, vi lever i, og hvordan vi kan handle aktivt på de udfordringer, vi står overfor i dag,” siger Sarah.
Har du lyst til at blive en del af Sarahs hold og tage med til Sydafrika til foråret – så læs mere HER

Hovedfag: Verden Brænder

Marcus Vincent Frostholm

Marcus Vincent Frostholm

Læs Mere

Marcus er uddannet friluftsvejleder ved Københavns Universitet, Institut for Idræt med speciale i kajak. Derudover er han epp certificeret havkajak instruktør fra Dansk Kano og Kajakforbund. Han har desuden erfaring med friluftsliv gennem en grundlæggende passion for uderummet og fra arbejdet i forskellige outdoor-firmaer. Ved siden af Krogerup arbejder han i Friluftsland i København og som kajakinstruktør hos Kajakhotellet på Amager. Marcus har en baggrund som Pædagog fra sydhavns socialpædagogiske seminarium.

Valgfag: Friluftsliv

Amanda Lagoni

Amanda Lagoni

Læs Mere

Amanda Lagoni er uddannet sexolog og parterapeut, og så har hun en kandidatgrad i Rytmisk Sang fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Ved siden af sit virke som musiker har hun egen klinik i parterapi og sexologi i København og afholder diverse workshops med fokus på seksualitet og sex. Hun har udgivet flere plader, senest “Stilhed under stormen” i Maj 2014. Hun kombinerer koncerter, workshops og foredrag, og har en kropslig tilgang til terapi og undervisning. Hun har særligt fokus på kvindens nydelse og på seksualitet i relationer.

Valgfag: Sex, kærlighed og kommunikation

Mette Nygaard Mikkelsen

Mette Nygaard Mikkelsen

Læs Mere

Mette er skolens musik- og sanglærer, uddannet fra Musikvidenskab og har tidligere arbejdet med festivaller og som sanger og sangskriver udgivet musik med bandet Bells & Bones og flere soloprojekter.
“For mig er det vigtigste ved at synge og spille musik fællesskabet og glæden ved at skabe noget sammen, men også at give plads til store følelser, der bare vil ud,” siger Mette, der dirigerer Krogerups kor, har valgfaget SYNG SYNG SYNG og MUSIK. Mette er lige dele indiefolk, stor pop og højskolesangbogen, og hun spiller klaver og synger for til morgensamlingerne og fælles sangtimer. “Jeg elsker, at der på højskolen er plads til både fart og fordybelse, at bryde grænser og blive grebet når man træder for langt.” Mette har desuden en ‘allround’ kreativ skabertrang og er en fast del af de korte kurser på skolen.

Valgfag: Syng Ud

Læs Mere

Keramiker fra Danmarks Designskole. Desuden har han udstillet på en lang række gallerier i ind- og udland. Hans ting bliver solgt i udvalgte butikker i både København og Århus. Læs mere på www.peterglad.dk
Valgfag: Keramik

Mikkel Vinther

Mikkel Vinther

Læs Mere

Projektleder for de Digitale Ambassadører ved Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet, der med støtte fra TrygFonden forsøger at indføre digital dannelse i vores uddannelsessystem.

Mikkel er aktivist udi digital dannelse og uddannelse med fokus på, hvordan vi skaber gode, digitale liv – både samfundsmæssigt og på individuelt plan.

Mikkel er iværksætter med erfaring som spillestedsleder, filmproducer og journalist og har rejst Danmark tyndt i en årrække for at assistere danske ungdomsmiljøer. Derudover har han været ungdomsrådgiver for daværende kulturministre som Marianne Jelved og Bertel Haarder.

Valgfag: Det Digitale Menneske

Lisbeth Van Deurs

Lisbeth Van Deurs

Læs Mere

Lisbeth bor og arbejder med kunst i Danmark, men er uddannet fra Kunstakademi i London, med eksamen i printmaking og en master (MA) i Tegning/ Drawing.

Udover at undervise på Louisiana, beskæftiger Lisbeth sig med foto, maleri, og stop motion-film.

Valgfag: Den levende streg

Mille Breyen Hauschildt

Mille Breyen Hauschildt

Læs Mere

Hvis man vil vide, hvad forbindelsen mellem akaciefrø og myrer er, og hvorfor vi må forstå relationer af ledsagende arter for at forstå os selv og vores forhold til hinanden og naturen, så er det Mille, man skal spørge. Mille er generelt meget optaget af queer- og feministisk teori, marginaliserede positioner og nære litteraturanalyser, og det går alt sammen op i en højere enhed i faget Heksekreds, som arbejder med litteratur, kroppe, natur, blod, træer, ritualer og venskabet. Mille er ved at færdiggøre en kandidat i Litteraturvidenskab, hvorfra hun også har fået sit crush på feministiske tænkere som Judith Butler, Sarah Ahmed og Donna Haraway. Mille har desuden et blødt hjerte for den barske natur på den nordjysk vestkyst og drømmer om at smadre patriarkatet i tusind stykker.

Valgfag: Heksekreds & Kropsstudier

Frederik Brockdorff

Frederik Brockdorff

Læs Mere

Tidligere Team koordinator hos Greenpeace og nuværende Stud. Performance Design og kommunikation på RUC. Som Performance designer arbejdes der på tværs af flere akademiske traditioner, lige fra Antropologi og teatervidenskab til Kommunikation og filosofi. Den gode oplevelse er en altomfavnende begivenhed i Frederiks portefølje af uddannelse- og erhvervserfaring. Dette har udmøntet sig i flere typer af events, Field engement kampagner for NGO’er og tanke-idé facilitering både indlands og udlands. Den gode oplevelse handler om at få sanserne spil – hvilket gør at Frederiks undervisning, tager en praktisk teoretisk tilgang.

Frederik er en skaber med erfaringer inden for eventdesign, ledelse og oplevelseskommunikation.

Frederik er passioneret amatørkok og kulinarisk gør-det-selv mand. I sin fritid eksperimenterer han med øl- og snapsebrygning, stegeteknikker og fermentering af diverse madvarer. Han elsker køkkenudstyr og kan falde i svime over en røremaskine eller et nyt smart kaffebrygningssystem. ”

Valgfag: Event making & Den store julefrokost

Ida Nielsen Langendorf

Ida Nielsen Langendorf

Læs Mere

Ida elsker at snitte, tænde store bål og tale om, hvordan vi omstiller vores samfund i grønne retning. Ida er en ægte politisk aktivist og har lavet politisk arbejde, siden hun var 13 år gammel, og har været med til at arrangere både stormøder, kampagner og demonstrationer. Men hun er også en ivrig friluftsentusiast og trives godt med røde kinder og et hurtigt vandretempo. Ida er uddannet friluftsvejleder og sociolog og elsker både tunge rygsække og tunge bøger, og hun er mest af alt optaget af, hvordan vi skaber en grønnere og mere retfærdig verden..

Hovedfag: Jorden Kalder

Valgfag: Kropsstudier og Samtidslaboratoriet

Esben Blaakilde

Esben Blaakilde

Læs Mere

Esben har mange års erfaring med fiktion, dokumentar, tv og reklame – Han har en international profil med en filmskoleuddannelse fra Indien og filmerfaring fra Cuba, Indien, Mexico og adskillige andre lande.
Hans erfaring er dels praktisk, men som cand.mag i Filmvidenskab har Esben også et godt analytisk øje for, hvordan films udtryk skaber indtryk – I seeren og i samfundet. De seneste år har han beskæftiget sig indgående med digitale platforme, særligt i forbindelse med reklamearbejde på Maydayfilm. Pt arbejder han på en lang, personlig dokumentarfilm.

Valgfag: Young Europe

Marie Holst

Marie Holst

Læs Mere

Valgfag:

Andreas B. Jørgensen

Andreas B. Jørgensen

Læs Mere

Andreas er uddannet elektriker og har arbejdet med dette i et års tid efter endt uddannelsesforløb. Han sagde sit job op for at forfølge sin drøm som danselærer. Han blev tilbudt et job hos Soffie Dance Studio hvor han også arbejder idag. Han tog en danselærer uddannelse inden for pardans, som også er dette Andreas har brugt hele sit liv på at danse. Andreas har gennem sin dansekarriere opnået flere top placeringer blandt andet – Dansk mester i Kombineret standard og latin i 2012 samt top 3 til Danmarksmesterskaberne i Standard i 2012 og 2014. Han har også deltaget i shows i Det Nye Skuespillerhus og rundt omkring i verden.

Valgfag: Dans, dans, dans

Livia Urban Swart Haaland

Livia Urban Swart Haaland

Læs Mere

Livia Urban Swart Haaland er gartner og grøn iværksætter og har været til at starte tagfarmen Østergro, tagfarmens restaurant Gro Spiseri og senest det fællesskabsstøttede landbrugsinitiativ FællesGro. Livia gik oprindeligt på Arkitektskolen, men det var i New York, på 11. etage af en gammel industribygning, at hun fandt ud af, hvad hun virkelig havde lyst til at beskæftige sig med. På taget af bygningen befandt sig nemlig en af verdens største og mest kendte tagfarme, Brooklyn Grange, og efter mødet med dyrkning af grøntsager i byen skiftede Livia kurs og droppede ud af Arkitektskolen for at forfølge de grønne drømme og starte Danmarks første taglandbrug på taget af et gammelt bilauktionshus på Østerbro.
På Krogerup skal Livia undervise i valgfaget Jordforbindelse, hvor man kan lære om økologisk dyrkning, grønt iværksætteri og jordforbindelse.
– På Jordforbindelse skal vi opleve, at vi er en del af naturen og lære, hvordan vi i langt højere grad kan samarbejde med den, når vi producerer mad, siger Livia, som måske ikke er særlig stor men bomstærk og kan tage fat som en granvoksen bondemand.
Livia har tidligere undervist på Krogerup i faget ‘Økologi i praksis’, mens hun var gartnerelev på Krogerup Avlsgård hos Aarstiderne som er nabo til højskolen.
Udover sit gode tag på grøntsager er Livia også kendt for altid at være først på floor og for være gavmild med smil og kram.

Valgfag: Jordforbindelse

Lea Korsgaard

Lea Korsgaard

Læs Mere

Lea Korsgaard er ansvarshavende chefredaktør og medstifter af den digitale avis Zetland. Hun har tidligere været journalist på Berlingske og Politiken og skrevet flere bøger, blandt andre ’Det store bogtyveri’ og ’Orgasmeland’ om den seksuelle revolution i Danmark. Lea er modtager af blandt andet De Berlingske Journalisters Pris (sammen med Stéphanie Surrugue) og Årets redaktør (2016). Lea er selv vokset op på en højskole, er gift med Rasmus Meyer – der forstander på Krogerup – og bor på skolen deres tre drenge. Lea underviser i forskellige forløb på hovedfaget Journalistik & Medier og holder foredrag på både lange og korte kurser.

Hovedfag: Journalistik & Medier

Kurt Strand

Kurt Strand

Læs Mere

Journalist med mere end 30 års erfaring i såvel trykte som elektroniske medier. Har siden begyndelsen af 1990’erne desuden undervist i journalistik, holdt foredrag om medier og fungeret som ordstyrer ved konferencer og debatter. Er forfatter til en række bøger om journalistik, medier og politik. Formand for Journalistforbundets Cavlingkomité. Mediekommentator i Kristeligt Dagblad og medlem af avisens etikpanel. Kurt underviser på skolen i interview- og fortælleteknik.

Hovedfag: Journalistik & medier

Køkkenet

Nicolai Rink

Nicolai Rink

Kok og køkkenchef

Jill Eid Larsen

Jill Eid Larsen

Køkkenmedarbejder

Ali Eker

Ali Eker

Køkkenmedarbejder

Carsten Lunding

Carsten Lunding

Køkkenmedarbejder

Kontoret

Heidi Larsen

Heidi Larsen

Kursussekretær

Marlene Angelique

Marlene Angelique

Forretningsfører

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

Kommunikation

Anne Steen Himmelstrup

Anne Steen Himmelstrup

Kommunikationsmedarbejder

Jens Dahl

Jens Dahl

Grafiker og Kommunikationsmedarbejder

Pedelleriet

Just Thomas Schouboe

Just Thomas Schouboe

Pedel

Janne Bill Hansen

Janne Bill Hansen

Oldfrue og alt-mulig-kvinde

Thomas Park Jepsen

Thomas Park Jepsen

Pedelmedhjælper

Rolf Fønss Christensen

Rolf Fønss Christensen

Pedelmedhjælper

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X