Omgivelser

Omgivelserne

Højskolen

Krogerup Højskole ligger nær Københavns pulserende liv men samtidig et stenkast fra skov og strand. Krogerup ligger i Humlebæk – et gammelt fiskerleje – 35 km nord for København og 8 km syd for Helsingør. Selve hovedbygningen er fra 1776. Spisesalen ligger lige ud til den store herregårdspark. Går man ovenpå til foredragssalen dukker Øresund og Sverige op fra øst. Mod vest, I forlængelse af parken, bliver Krogerupskoven åbnet af en lang lindeallé.

Aarstiderne

Vi er tætte samarbejdspartnere og naboer til Aarstiderne, et økologisk landbrug, en gårdbutik og samtidig et sted med mange slags spændende aktiviteter.

Naturen – en vigtig medspiller

Krogerups fredede hovedbygning ligger i en smuk herregårdspark med mange sjældne træer, fordi de tidligere ejere var meget naturinteresserede. Nordens største hasseltræ, en majestætisk rødbøg, mere end 500 år gamle egetræer, et tulipantræ og mange andre spændende planter og træer er at opdage i parken. Rundt om Krogerup er der et rigtigt sjællandsk landskab, der bugter sig i den fredede Kelleris-kile. Om sommeren lokker Øresund til en badetur, og der er kun 7 – 8 minutters gang til en god sandstrand nord eller syd for Louisiana Museum for Moderne Kunst.

Louisiana Museum for Moderne Kunst

Louisiana ligger i gå-afstand fra Krogerup Højskole. Museets samling af moderne kunst omfatter internationale kunstnere som Arp, Francis Bacon, Calder, Dubuffet, Max Ernst, Sam Francis, Giacometti, Kiefer, Henry Moore, Picasso, Rauschenberg og Warhol. Hvert år viser Louisiana seks til otte større udstillinger af moderne og nutidig kunst. Kursister og elever på Krogerup har fri adgang til Louisiana Museum for Moderne Kunst.

Kronborg, Rusland og Rembrandt

Der er mulighed for ekskursioner til mange af Nordsjællands seværdigheder som f.eks. Kronborg, Fredensborg Slot med et nationalhistorisk museum, Teknisk Museum, Nivaagaardsamlingerne (med en omtalt Rembrandt), Rudolph Tegners museum i det fredede Rusland og Sletten og Humlebæk havn, der ligger i gå-afstand fra Krogerup.

Vandreture: Nr. 113!

Skov og Naturstyrelsen har i serien ”Vandreture i Statsskovene” udgivet en lille god folder (nr. 113) om Krogerup og skovene omkring skolen. Hent den på dit lokale bibliotek eller få den, når du kommer til Krogerup.

X