Drømmer du om at dreje ler, lære at strikke eller plantefarve? Eller vil du hellere blive klogere på økonomi, spille skak eller lave din egen podcast? Mulighederne er mange, når det kommer til valgfag på Krogerup, hvor du kan vælge mellem flere end 35 forskellige fag. Lige nu er det de her valgfag, vi underviser i på Krogerup, og om et par uger skal eleverne vælge mellem ligeså mange nye.

FRILUFTSLIV
Har du lyst til at prøve havkajak, mountainbike og tage på Sheltertur? Og lave bål, mad og vandre? På friluftsliv udnytter vi årstidernes skiften og mærker, hvordan naturen er et fantastisk rum at være i hele året rundt.

TEKSTIL
Fagets omdrejningspunkt er de simple håndværk bag langt de fleste af verdens tekstiler: Strik og vævning. Du lærer at strikke og designe din egen sweater, og så bygger vores egne simple væve og stifter bekendtskab med det flere tusinde år gamle håndværk: Vævning.

SKAK: KONGEGAMBIT, NUDLER OG VERDENSHISTORIEN
Skakfaget er for dig og din indre nørd, der ønsker at dykke ned i en af verdens ældste og største sportsgrene. Vi arbejder med skakspillet mange muligheder – fra lynskakkens dopaminrush og spontane glædeshyl til glæden ved fordybelse og det at gøre sig umage.

KERAMIK
Få et indblik i keramikkens mange udtryksformer. Vi skal lære forskellige teknikker inden for drejning, og vi skal arbejde i både stentøj og porcelæn og eksperimentere med forskellige glasurer og dekorationsteknikker.

TEGN I VERDEN
Faget får dig rundt i mange forskellige tegneteknikker med sjove og utraditionelle benspænd, der har til hensigt at få dig til at se verden på en lidt anden måde. Priktegning, croquis, bevægelses- og automattegning, stilleben, landart, grafiske trykteknikker og meget mere.

FILOSOFI, KRITIK OG POPULÆRKULTUR
Filosofi udspringer af menneskets undren og stiller spørgsmål til det, som ellers tages for givet. Hvad vil det egentlig sige, at noget er naturligt? Hvad afgør, hvad vi regner for virkeligt og sandt? Er teknologierne frigørende? Hvad er frihed egentlig? Og, naturligvis, hvad er meningen med livet?

MØDER PÅ HAL-VEJEN
Hvordan undgår vi at rykke os længere og længere væk fra hinanden? I valgfaget Møder på Hal-vejen udfordrer vi samfundsopdelingen ved at tage den alvorligt igennem en ordentlig samtale – og møder dem, vi er allermest uenige med.

EVENTDESIGN OG PROJEKTLEDELSE
Vær med til at lave en masse events, som rykker noget. Vi skal udfylde en weekend med vores egen lille festival og skabe en platform for social forandring. Kurset er bygget op omkring teorier om eventdesign og projektledelse, men ender altid ud i at lave et event i praksis.

TAG ØKONOMIEN TILBAGE
Økonomi er meget mere end det, vi hører om i medierne. Vi skal snakke om pengesystemet og bankernes pengeskabelse, om post-vækst og grøn omstilling, om borgerløn og kooperativer. Og så skal vi undersøge neoklassisk-, marxistisk-, doughnut-, feministisk- og økologisk økonomi.

MELLEMØSTEN
Få en introduktion til Mellemøstens ekstremt lange historie og enormt rige kultur. Vi kommer både forbi islam, jødedommen, Israel og kolonitiden og ser på, hvordan de hver især præger området og dets problemer i dag.

SYNG, SYNG, SYNG
Valgfaget er for dig der elsker at synge og ønsker at dykke dybere ned i din stemmes potentiale.
Vi skal på opdagelse i alverdens måder at arbejde med stemmen, din personlige klang, kropslig tilstedeværelse og performance.

DRAMA
Valgfaget DRAMA emmer af fortællinger, sammenhold, uforudsigelighed og sanselighed.
Vi skal lære vores egen krop og stemme bedre at kende, og vi skal skabe fantastiske og fjollede tableauer, gale og geniale konflikter, drilske og dårlige improvisationer.

TEGNESERIER OG GRAFISK FORTÆLLING
Vi arbejder med vidt forskellige former for tegneserier og grafiske fortællinger: abstrakte, satiriske, informative, selvbiografiske, journalistiske, fortællinger, der florerer på sociale medier og ”den store fortælling”, som den kan tage sig ud i form af tegneserieromaner.

DET DIGITALE MENNESKE
Det Digitale Menneske er et eksperimenterende og aktivistisk valgfag, der bl.a. undersøger, hvordan den digitale verdens udvikling påvirker individ og samfund ved at dykke ned i digitale datafodspor, datakøbmændene og overvågningskapitalisme.

SKRIV SOM DIG SELV
På dette skriveværksted udforsker vi metoder til at finde en skrivestil, som er DIN helt egen måde
at skrive på, og som kan formidle DIT blik på verden. I skriveværkstedet eksperimenterer vi både med essay, poesi og noveller.

YOGA
Vi skal dyrke yoga uden at have smidighed, styrke eller optimering som mål. Vi skal i stedet undersøge, om vi med yoga skabe et mere bæredygtigt liv. Sammen dykker vi ned i åndedrætsøvelser, yogaserier, mindfulness og meditation.

RADIO/PODCAST
Vi skal arbejde med at udvikle og producere radio. Du bliver undervist i radiohåndværkets elementer som optageteknik, historieopbygning, interviewteknik, lyddesign, speak og redigering, så du kan lave en hel produktion fra den spirende idé til det færdige stykke.

KLIMA-AKTIVISME: OPRØR FOR LIVET
Klimakrisen raser, og det har aldrig været mere relevant at kaste sig ind i klimakampen. Vi skal lære om strategisk aktivisme, organisering, etik og civil ulydighed og møde klimaaktivister og forandringsteorier fra de bevægelser, der rører på sig i Danmark.

PLANTERNES POESI
Plantefarvning er et forunderligt og vildt håndværk. Vi skal ud i naturen og finde blomster, kogler og andre plantematerialer, der kan bruges til at farve med. Vi bevæger os igennem hele den magiske proces fra planten plukkes i grøftekanten til vi står med et færdigt produkt i hænderne.

Inden man starter på sit højskoleophold, har man allerede valgt sit hovedfag. Valgfagene vælger man derimod først, når man er ankommet, og det foregår ved en valgfagscafé, hvor man får præsenteret alle fagene. To af fagene har man i første del af opholdet, og de andre to – som ligger i anden del af opholdet, vælger man senere. Fagene i oversigten er dem, der undervises i lige nu, og om et par uger skal eleverne vælge de sidste to valgfag.

Udbuddet varierer en smule fra ophold til ophold. Tjek vores valgfagsside, hvis du vil læse mere om vores fag: krogerup.dk/lange-ophold/valgfag/

Vi ses på Krogerup!

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER