Da vi for en måneds tid siden bød velkommen til eleverne på forårsholdet ’21, var det også et velkommen til Krogerups nye hovedfag, Udeliv. Faget har været længe undervejs, og det seneste år har vi brugt på at forberede os, købe nye mountainbikes, kajakker og andet udstyr– og ventet og ventet spændt på at få lov at åbne.

Og nu er det første hold elever på Udeliv i gang med at bygge, cykle, vandre og sove under åben himmel, og det glæder forstander på Krogerup, Rasmus Meyer:
– Det er skønt, at Udeliv nu er et hovedfag her, fortæller han.
– Ambitionen med Udeliv er at udbyde et fag, hvor man kan lære, at man ikke behøver drage til Asien eller Galapagos for at opleve eventyret eller finde sig selv. De øjenåbnende oplevelser og magien er bestemt af evnen til at være opmærksom og til stede, forklarer han.

 

En af de elever, der er startet på det Udelivs første hold, er Tine Cecilie Mikkelsen fra Aarhus. Hun har søgt ind på medicin-studiet til sommer og ville rigtig gerne prøve noget helt nyt, inden hun skulle i gang med at læse:
– Jeg har altid godt kunnet li’ at være udenfor, men jeg har ikke prøvet alle de her ting før, som vi laver på Udeliv. Jeg valgte at tage på Udeliv for at gøre noget helt andet, og så kunne jeg godt tænke mig at lære nogle helt konkrete færdigheder, så jeg kan være mere ude i naturen, når jeg er færdig på højskolen, fortæller Tine, som fremhæver kajakcertifikatet som en af de ting, hun glæder sig til at få i løbet af opholdet.

Mikroeventyr
En af ambitionerne med Udeliv er netop at sætte eleverne i stand til at drage på mikroeventyr i det lokalområde, hvor man er, om det så er til fods, på cykel eller til havs. Og eleverne har allerede været på adskillige eventyr i naturen omkring Krogerup, fortæller Tine:
– I sidste uge var vi på glampingtur. Det er luksusudgaven af en overlevelsestur, hvor vi blev introduceret til at sove under åben himmel. Vi fik en masse lækker mad kørt ud til de shelters, hvor vi skulle være, og så skulle vi ellers bare hygge og nyde det, siger Tine.

Kompas og kort
Den første tid har bl.a. også budt på vandretur med kompas og kort, byggeri og udflugt på mountainbike i skoven.
– Det var mega sjovt at tonse afsted på mountainbikes og give frit løb, og vi fik helt sikkert også prøvet nogle grænser af. Det er virkelig fedt at være ude hele dagen, som vi tit er på Udeliv, og så komme hjem bagefter og være smadret på den helt gode måde, fortæller Tine
– Inden jeg startede på højskolen, havde jeg en forestilling om, at man ville komme tæt på hinanden på et fag som Udeliv, hvor man får en masse oplevelser sammen udenfor, og det er jeg blevet bekræftet i. Det var virkelig hyggeligt at sove i shelter sammen, hvor vi havde god tid til at være sammen, så jeg føler, at vi allerede kender hinanden rigtig godt. Jeg elsker det.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X