Programmet for Krogerups forårsarrangementer er klar - Krogerup Højskole

[row]

Kim Leine om sit forfatterskab, intimkoncert med Aksglæde og debat om EU. Vi glæder os til at præsentere programmet for vores Krogerup Caféer i foråret, hvor der er noget for enhver smag.

De fleste tirsdage åbner vi dørene til højskolen og byder alle interesserede indenfor til foredrag, debat eller koncert på Krogerup. I det nye år lægger vi ud med et brag af en hyldest til Tove Ditlevsen, når forfatter Dy Plambeck fortæller og fortolker Tove Ditelsensens liv og værker i et musikalsk foredrag i samarbejde med musiker og komponist Jeanett Albeck fra kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, som står bag musikforestillingen Tove! Tove! Tove!

Forårets Krogerup Caféer byder også på foredrag om Grundtvig med Ove Korsgaard, debat om klimaet med Anders Morgenthaler, en personlig indføring i operaens verden med direktør på Det Kongelige Teater, Kasper Holten – og meget mere.

– Vi glæder os til at byde borgere i Humlebæk og omegn indenfor til vores arrangementer. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at være med til at debattere og blive klogere på en masse emner i fællesskab med andre, siger Rasmus Meyer, forstander på Krogerup Højskole.

Journalist og forfatter Stéphanie Surrugue fortæller om, hvordan det er at være korrespondent i Frankrig, hvor der lige nu er politiske uroligheder.

PRAKTISK INFORMATION

Alle er velkomne til højskolens tirsdagscaféer! I starten af det nye år kan du se alle Krogerup Caféer i vores kalender på krogerup.dk, hvor du også kan tilmelde dig de enkelte arrangementer. I foråret er Krogerup Caféerne på dansk, med mindre andet er angivet.

For gæster koster arrangementet 60 kr. inkl. kaffe og kage. For unge under 30 er prisen 30 kr. Arrangementet er gratis for medlemmer af Krogerups Venner. Det koster 250 kr. at blive medlem af foreningen. Et medlemsskab giver gratis adgang til de fleste arrangementer på Krogerup Højskole.

Du kan læse mere om Krogerups Venner her.

[divider]


Professor Ove Korsgaard har netop udgivet bogen Grundtvig rundt, som er en guide til den store danske tænker. På Krogerup vil han give os en indføring i en række emner, hvor Grundtvig stadig har betydning for vort land, meninger og holdninger.

KROGERUP CAFÉER I FORÅRET 2019

Tirsdag den 15. januar: Tove – et musikalsk foredrag om Tove Ditlevsens liv og værker fortalt og fortolket af forfatter Dy Plambeck og komponist og musiker Jeanett Albeck fra Sort Samvittighed Tirsdag den 22. januar: STRANGER. Performance om etnicitet, seksualitet, religion og fordomme (dansk og engelsk) Tirsdag den 29. januar: Gå foran! Hvordan klimakrisen stiller journalistikken, Lea Korsgaard, chefredaktør for Zetland Tirsdag den 5. februar: Vi ses til Clement – på Krogerup, Clement Kjersgaard, journalist og tv-vært Tirsdag den 12. februar: Hvor skal vi hen? Centrum-venstre og de store samfundsudfordringer, Mathias Tesfaye, Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Tirsdag den 19. februar: Mennesker først, Jan Gehl, arkitekt og byplanlægger Tirsdag den 5. marts: Den hvide mands byrde, Anders Haahr Rasmussen, journalist og forfatter Tirsdag den 12. marts: Grundtvigs aktualitet, Ove Korsgaard, professor i pædagogik Tirsdag den 19. marts: Europaparlamentsvalget 2019. Debat i samarbejde med Nyt Europa. Tirsdag den 26. marts: Intimkoncert med Aksglæde Tirsdag den 23. april: Klimatestamentet, Anders Morgenthaler, tegner og klimaaktivist Tirsdag den 30. april: Dialoger: kameraet som kulturel kritik, Christian Vium, fotograf og antropolog Tirsdag den 14. maj: Er du fuldstændig vanvittig? En aften om psykisk sygdom Tirsdag den 28. maj: Om mit forfatterskab, Kim Leine Rasmussen, forfatter Tirsdag den 4. juni: Livet som korrespondent, Stéphanie Surrugue, journalist og forfatter Tirsdag den 11. juni: Opera – følelsernes fitnesscenter, Kasper Holten, chef for Det Kongelige Teater

[divider]


[/row]

X