Det nystiftede Rahbeks Højskole lancerer henover efteråret et valgfag på Krogerup for det kommende efterårshold. Temaet er “borger-lighed”, borgersind og medborgerskab.

Grundlovsdag d. 5. juni 2023 så en ny højskole dagens lys. Rahbeks Højskole har til formål at styrke borgerligheden ved at søge tilbage til rødderne og genoptage de helt grundlæggende debatter om det borgerlige ophav.

Henover sommeren har højskolen afholdt deres første sommerkursus i samarbejde med Grundtvigs Højskole i Hillerød. Til efteråret slår de vejen forbi Krogerup, der har sagt ja til at lægge hus til et valgfag henover det kommende semester med titlen “Frihed, lighed og oplysning – medborgerskabets idéer”.

“Med interaktiv og involverende undervisning og med nogle af landets dygtigste undervisere inden for deres felt kommer vi til at gå i dybden med de vigtigste idéer, der understøtter det aktive, oplyste medborgerskab – og som er forudsætning for et frit folkestyre,” fortæller Andreas Paulsen, der er næstformand i Rahbeks Højskole og en af underviserne på det nye fag.

Borgeransvar og demokratisk dannelse

“Medborgerskabet er ikke blot afgørende som demokratisk funktion, men har også den vigtige effekt for menneskers eksistentielle dannelse, at det rodfæster os i vores samfund og i hinanden som medborgere med ligebyrdig frihed og ansvar, rettigheder og pligter.”

Udover Andreas vil eleverne på faget få besøg af en hel stribe af gæsteundervisere, heriblandt sognepræst Marie Høgh, journalist Karin Mørch, antropolog Dennis Nørmark, historiker Christian Egander Skov og flere andre.

Andreas glæder sig over at være en del af den nye tilføjelse til Krogerups valgfagsprogram. Og han ser sammen med de øvrige undervisere frem til at gøre det demokratiske ansvar til noget spændende og vedkommende, også selvom det kan synes fjernt eller svært at gennemskue:

“Et frit folkestyres styrke skal aflæses i borgernes bevidsthed om deres personlige ansvar for samfundet. Og at dette ansvar ikke er en ubærlig byrde,” siger Andreas.

I vores store valgfagskatalog kan du orientere dig om nogle af de mange valgfag, der udbydes fra semester til semester på Krogerup. I løbet af et ophold når du at prøve kræfter med fire valgfag: To i den første del af opholdet og to nye efter studierejserne.

Rahbeks Højskoles hjemmeside kan du læse mere om samarbejdet med Krogerup Højskole, det nye valgfag og den fulde liste over gæsteundervisere.

Billedet i artiklen er fra Rahbeks Højskoles indvielse i Bakkehusets have på Frederiksberg i København sidste måned.

 

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER