Vi har fundet vores grønne mand

Nyheder

Til efteråret 2019 får Krogerup et nyt grønt hovedfag. Det er 30-årige Jacob Rask, der skal stå i spidsen for ‘Jorden Kalder’, som det nye hovedfag skal hedde.

Jorden Kalder starter sit første hold i august 2019, og Jacob Rask er godt i gang med at planlægge undervisning, studietur og samarbejder med andre folk, der brænder for at gøre en forskel for natur, klima og bæredygtighed.

Da Jacob Rask var 18 år, fik han sammen med en ven bugseret en gammel husvogn ned på en tom grund langs skinnerne i Humlebæk – og flyttede ind. Egentlig er han opvokset på Vesterbro, så Humlebæk var ikke umiddelbart et oplagt valg. Siden har han boet i Sverige, England og Vestjylland – og i dag er han endnu engang havnet her. Han er fra 1989, far til Georg og underviser på Krogerups hovedfag: Jorden Kalder.

En mere bæredygtig verden

”Krogerup var meant to be,” griner Jacob, som i årevis drømte om at tage klimakampen op fra Krogerups gamle herregård.

”De store problemer kan vi bedst løse i fællesskab. Vi skal lade dommedagsprofetierne ligge i skuffen, sætte handling bag ordene og gøre det både sjovt og spændende at skabe en mere bæredygtig verden,” forklarer Jacob.

”På Jorden Kalder rykker vi ud i naturen, dyrker grøntsager og får noget jordforbindelse. Og så skal vi selvfølgelig også ud at rejse og opleve den vidunderlige nordiske natur.”

Levende Læring

Jacob er uddannet miljøplanlægger fra RUC, har en master i økonomi fra Schumacher College i England, har holdt foredrag og lavet workshops om bæredygtighed og har skrevet håndbogen ”Levende læring om levende systemer”.

I 2009 var han under Klimatopmødet i København engageret i demonstrationer.

”Jeg blev så skuffet over resultatet af det topmøde, og derfor besluttede jeg, at hvis politikerne ikke vil gøre noget, så må vi selv i gang!” Og det blev starten på Københavns Fødevarefællesskab – et økologisk indkøbsfællesskab.

Jorden Kalder starter med sit første hold i august 2019, men allerede nu er Jacob Rask godt i gang med at planlægge undervisningen, arrangere studieture, lave samarbejdsaftaler og finde ud af, hvor køkkenhaven skal være.

Læs mere HER og følg hjemmesiden og Facebook, hvor vi løbende vil fortælle om, hvad der sker med Jorden Kalder.

X