Se programmet for alle vores ugekurser i 2019 - Krogerup Højskole

[row]

På sommerens og efterårets korte kurser får du mulighed for at få hænderne i mulden, se verden gennem kunsten, få en tænkepause og hoppe i Øresund med familien.

”Den, der vil forstå livet – og det er vel til syvende og sidst opgaven for os alle – må gå om ad erfaringen, hans egen erfaring, vundet derved, at han med lidenskab har indladt sig med livet.” Sådan skriver Krogerups første forstander, Hal Koch, i bogen ‘Hvad er demokrati’.

Hal Koch er mest kendt for sit demokratisyn, men han var andet og mere end en demokratitænker. Han var, som menneske og forstander på Krogerup, dybt optaget af de eksistentielle spørgsmål: Hvor henter vi livsmod og virkelyst fra? Hvad er meningen med tilværelsen? På Krogerups sommerkurser er der igen i år rig mulighed for i inspirerende omgivelser at blive klogere på sig selv, tilværelsen og verden omkring en, og vi glæder os over at kunne præsentere et stærkt kursuskatalog, som både byder på nye samarbejder foruden en række af vores populære kurser.

Til sommer skal vi nemlig genskabe jordforbindelsen på vores nye kursus, MAGISKE PLANTER, som vi laver i samarbejde med vores gode naboer, Aarstiderne. Vi skal både lære om planter og kompost, sanke og lave mad over bål i forskellige workshops, og så får vi besøg af en lang række interessante folk, som skal gøre os klogere på vores forhold til naturen og klimakrisen, bl.a. Michelin-kokken Christian Puglisi, forfatter Liv Sejrbo Lidegaard og den verdenskendte geolog, Minik Rosing. Læs mere HER

[divider]


Vi har ligeledes udviklet et helt nyt kursus SET GENNEM KUNSTEN i samarbejde med vores anden gode nabo, Louisiana, hvor vi gennem kunsten undersøger tidens store spørgsmål som migration, ulighed og menneskets forhold til natur. Vi møder en lang række kunstnere som Simone Aaberg Kærn, Fryd Frydendahl, Ursula Reuter Christiansen og Jacob Kirkegaard, og så får vi et eksklusivt kig bag Louisianas udstillingsvægge og hører om kuratorernes tanker bag de særudstillinger, vi går i dybden med. Se mere HER

Vi glæder os til vores nye samarbejde med vores gode naboer Aarstiderne på Krogerup Avlsgaard om kurset ‘Magiske Planter’.

Vores klassiske kursus, TÆNKEPAUSER, får tilført ny energi og perspektiv i form af Aarhus Universitetsforlags satsning, bogserien 100 danmarkshistorier, så man nu kan blive klogere på både samtid og fortid i det nye indholdsmættede kursus. Kurset indledes af Bo Lidegaard, og vi får besøg af en lang række forskere og historikere med noget på hjerte. Læs mere HER

Vores populære FAMILIEKURSER findes fortsat i ugerne 29 og 30, og så kan gamle elever og andre unge med lyst til fællesskab, inspiration og festligt samvær glæde sig til KROGERUP PåNy. I uge 42 gentager vi den bragende succes med kurset ’NÅR NATUREN KALDER, og så kan du naturligvis stadig fejre både jul på JULEKURSET og nytår på NYTÅRSKURSET.

Vil du vide mere om alle Krogerups ugekurser kan du læse mere HER eller bestille vores nye kursuskatalog på kontoret@krogerup.dk

Et godt højskoleophold Krogerup Højskole er for dig, der er nysgerrig på verden omkring dig. Uanset hvilket hovedfag du vælger – Film, Serier & Dokumentar, Foto, Storbyens Puls, Verden Brænder Sydafrika, Jorden Kalder, Journalistik & Medier, Europa Brænder eller Crossing Boarders – er det din nysgerrighed der bestemmer retningen. Fri for karakterer kan du blive klogere på dig selv, menneskerne omkring dig og de fag, du vælger at dykke ned i. Krogerup er, kort fortalt, uddannelse af høj kvalitet båret af begejstring og forundring plus spændende rejser, nye venskaber, kajak på Øresund, morgensang, fodbold i parken og meget mere.

[divider]


[/row]

X