På det kommende efterårshold får skolens elever mulighed for at slide sålerne på vandrestøvlerne tynde, når underviser Anna Stavenuiter inviterer på vandring i det fri.

Når skolen om ganske få dage åbner dørene for et nyt hold elever til efterårssemesterets start, bliver det bl.a. med mulighed for at vælge vandring som valgfag med ny underviser på matriklen Anna Stavenuiter.

På ture i det nordsjællandske

“Vi skal på små og længere vandreture, gå nærområdet tyndt og undervejs lære en masse om, hvordan man planlægger og gennemfører vandreture, så eleverne efter forløbet er klædt på til selv at pakke rygsækken og drage ud på egne eventyr,” fortæller den garvede friluftsnyder.

Refleksion og ro i naturen

For vandring er ikke bare at gå; der følger en stor frihed med at spænde skoene og drage ud i naturen, og den gentagende bevægelse skaber et “flow”, der er nærmest berusende, fortæller Anna, der selv har en baggrund som friluftsvejleder, har boet i Telemark i Norge og selv bruger en stor del af sin fritid i naturen:

“Vandring er én af de enkleste og lettest tilgængelige måder at komme ud på. Det kræver bare et par sko på fødderne, og så er du i gang! Og så åbner det for et hav af muligheder. Udover at den motion, der følger med vandring, er sund for både krop og sind, oplever jeg selv vandreturen som et sindssygt givende og åbent rum, jeg altid nyder at gå ind i. I det rum opstår helt andre tanker, nye idéer og møder med mennesker og omgivelser, der åbner for refleksion og samtale,” forklarer Anna.

Og udover den indre rejse, man som vandrer kan drage ud på, handler faget i lige så høj grad om den verden, vi begiver os ud i og møder, når vi sætter det ene ben foran det andet ud ad en skov- eller markvej:

“De fleste vandreture fører til store og små møder med naturen, som – måske mere end nogensinde – er så vigtig at lytte til og opretholde en god relation til.”

Du kan læse mere om alle skolens valgfag lige her, eller du kan blive klogere på, hvad det i det hele taget vil sige at være elev på højskole.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER