Påske på Krogerup

– KERAMIK, TEKSTIL, YOGA OG KOR

Vær med til en kreativ og musikalsk højskoleuge, når vi for første gang inviterer til kurset PÅSKE PÅ KROGERUP. Over fire hyggelige og intense påskedage fordyber vi os i enten keramik, yoga, tekstil eller kor. Kurset byder også på foredrag, koncert og udstillinger på Louisiana, og så skal vi naturligvis også synge masser af højskolesange, lave bål i parken og tale sammen i baren i pejsestuen.

Du vælger en workshop, som du er på hele kurset. Fælles for de fire workshops er, at alle kan være med, og du ikke skal at have nogle særlige forudsætninger ud over lysten til at kaste til ud i enten keramik, tekstil, yoga eller kor i fællesskab med andre.

WORKSHOPS PÅ KURSET – VÆLG MELLEM FØLGENDE:

Keramik og glasur // Esben Kaldahl

På kurset dykker vi ned i keramikkens magiske verden af glasurer. Glasuren er overfladen, der ligger som yderste lag på keramikken, og som findes i et væld af farver og stofligheder. Nogle bobler, skinner og løber, andre er knastørre, revner og smuldrer. Workshoppen er en praktisk introduktion til, hvordan man nemt kan arbejde med glasurer på en eksperimenterende og intuitiv måde, hvor alle kan være med. Formålet er at lade sig overraske, når glasurerne folder sig ud. Fokus er altså på glasuren på denne workshop, hvor du ikke kommer til at lave keramikken selv. Der vil i stedet blive stillet keramik til rådighed, som er klar til at blive glaseret, og som du må tage med hjem bagefter.

Esben Kaldahl er designer og keramiker. Processen med at udvikle glasuren fra bunden er det, Esben elsker allermest ved at arbejde med keramik.

Tekstil og natur // Marie Holst Lorenzen

På workshoppen kommer du til at stifte bekendtskab med klassiske tekstile teknikker og metoder med afsæt i den natur, der omgiver Krogerup Højskole. Vi skal bruge den omkringliggende park, skov og mark og undersøge, hvordan naturens materialer, farver og teksturer kan bruges i en tekstil sammenhæng. Vi skal arbejde praktisk, eksperimenterende og materialenært og opleve den umiddelbarhed, der er i at arbejde med tekstil som sanseligt og taktilt håndværk.

Marie Holst Lorenzen studerer tekstil på Designskolen og underviser i faget ’Tekstil’ på Krogerup Højskole, hvor hun også står for skolens krea-aftener. 

Yoga // Ingeborg Grønlykke

Yoga kan ikke diskuteres, men skal opleves. Vær med til at dykke ned i yogaens væsen gennem temaer som langsomhed, renselse og balance. Vi afprøver nogle af yogatraditionens åndedræts- og bevægelsesøvelser, som har til hensigt at rense krop og sind. Vi udfordrer det indre og ydre tempo og oplever, hvad der sker med vores opmærksomhed og nærvær, når vi tillader os at falde i staver med mindfulness og yogaøvelser. Vi sætter vores balance på en prøve og oplever, hvad det vil sige intentionelt at miste fodfæste for en stund. Vi vil nørde solhilsnen og på egen krop mærke, hvorfor denne serie har fået kendisstatus. 

“Yoga is not about touching your toes, it is about what you learn on the way down”. Alle – uanset højde, drøjde og fleksibilitet – kan deltage på denne workshop.

Ingeborg Grønlykke er yoga- og mindfulnesslærer og underviser Krogerups unge elever i yoga hver uge.

Rytmisk kor // Mette Nygaard Mikkelsen

Kom og syng, hvis du trænger til et energiboost af harmonier, glade mennesker og natur. Du behøver ikke kunne læse noder, da vi udelukkende synger med tekstark og lærer stemmerne på øret. Det centrale er glæden ved at synge sammen! Temaet for koret på dette kursus er “sange til Øresund”, og det betyder, at sangene, vi skal arbejde med, alle forholder sig den kraft og skønhed, vi oplever ved vandet. Derfor skal vi også bruge den skønne natur, der omgiver den gamle herregård i løbet af kurset.

Mette Nygaard Mikkelsen er Krogerups faste korleder, og hun underviser desuden i fagene ‘Syng ud’ og ‘Rytmisk musik’. Mette elsker at sidde ved det sorte flygel og komponere sin egen musik, og for hende er det vigtigste ved at spille musik fællesskabet og spilleglæden ved at skabe noget sammen.

Når du tilmelder dig kurset, melder du dig til den workshop, du vil følge på hele kurset. Programmet er foreløbigt og opdateres løbende. Det endelige program ventes klar i november.

Kursusleder: Mette Nygaard Mikkelsen

PRISER: (09.04.20 – 13.04.20, 4 døgn, uge 15)

– Enkeltværelse 5.500 kr.
– Dobbeltværelse 4.500 kr.
– Dagskursist 3.800 kr.
– Studerende 2.500 kr.

 


 

TORSDAG DEN 9. APRIL

10:00 Dørene åbnes for indkvartering
11:30 Velkomst
12:30 Frokost
14:00 Workshops
19:00 Samtalesalon
20:00 Hal Koch og Krogerup. Forstander Rasmus Meyer om Krogerups første forstander

 FREDAG DEN 10. APRIL

 

09:30 Morgensamling
10:00 Workshops
12:30 Frokost
14:00 Workshops
16:30 Mulighed for gå-tur til Øresund
20:00 Fælles arrangement

LØRDAG DEN 11. APRIL

09:30 Morgensamling
10:00 Workshops
12:30 Frokost
14:00 Fælles udflugt
16:30 Quiz og hygge i pejsestuen
20:00 Musik og cocktailbar

SØNDAG DEN 12. APRIL

09:30 Morgensamling
10:00 WORKSHOPS
12:30 Frokost
14:30 Præsentationer af workshops
16:00 Festforberedelser
18:00 Velkomstdrink
18:30 Festmiddag

MANDAG DEN 13. APRIL

09:00 Morgenmad
10:15 Afrunding og afrejse under bøgen

 

 


KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se der seneste nyhedsbrev HER

X