Elever på Krogerups lange ophold på hovedfaget JORDEN KALDER kan se frem til et spækket program i efteråret, hvor de blandt andet skal ud i det danske land og møde grønne entreprenører, der lever og ånder for vores fælles natur.

Når de nye elever efter sommer begynder på hovedfaget JORDEN KALDER, bliver det især med fokus på at lade sig inspirere af de mange gode, danske, bæredygtige initiativer, der skyder op landet over – mange med engagerede, unge ildsjæle bag.

Der skal jord under neglene

Bl.a. besøger hovedfaget de gamle kendinge, Nanna & Christopher, der er ansigterne bag det andelsejede landbrugsinitiativ Lerbjerggaard i Nordsjælland.

“Vi får håb gennem inspiration fra dem, der lige nu er i gang med alle mulige grønne projekter, f.eks. iværksættere, eller unge mennesker, der vælger det alternative liv til, f.eks. ved at flytte ud på en gård og starte et landbrug op, som Nanna Thomsen og Christopher Lieblein Lundgren gjorde det,” fortæller underviser Sarah Hellebek.

“Det handler om, at vi skal ud og blive klogere på naturen omkring os, på dyrelivet og økosystemerne; vi skal så at sige skabe et laboratorium, hvor vi eksperimenterer med det liv, vi drømmer om at leve, f.eks. med at komme ned i jordhøjde, dyrke vores egen køkkenhave – og høste den.”

Eleverne skal traditionen tro i praktik en dag på Lerbjerggaard, så de kan blive klogere på, hvad det vil sige at dyrke, høste, leve og arbejde som unge jordbrugere i Danmark i 2022.

Drømme omsættes til handling

Også studieturen til Bornholm kommer til at byde på møder med ihærdige iværksættere, der har omlagt livet for at starte en mere bæredygtig tilværelse op, med større vidder og kontakt til naturen:

“Det, vi undersøger på JORDEN KALDER, er det gode og meningsfulde liv. Vi skal blive klogere på biodiversitetskrisen og diskutere omstillingen af landbruget, men faget handler også om at være en del af et fællesskab, hvor man har plads til at snakke om, hvad det er for et liv, man gerne selv vil leve, og hvad for nogle drømme man har for fremtiden. Det skal vi bl.a. inspireres til af grønne iværksættere, f.eks. nogle unge gutter, der har startet en ciderproduktion på Bornholm.

“Og så står folketingsvalget også for døren, så vi skal selvfølgelig også tale om, hvordan vi gør det til et grønt valg, blande os i debatten og diskutere, hvordan vi selv kan få indflydelse og være med til at forme vores verden fremadrettet.”

Du kan læse om hovedfaget her, hvor du også kan høre mere om rejsen, der til efteråret er todelt – første del af rejsen går til Bornholm, mens anden del af rejsen bliver ombord på museumsskibet Bonavista.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER