KROGERUP HØJSKOLE

Ring eller skriv

Du er altid velkommen til at kontakte Krogerup med spørgsmål til de enkelte ophold, for at få en rundvisning eller hvis du vil vide mere om højskolen.

Vores adresse er:
Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

Telefon: 49 19 03 80
kontoret@krogerup.dk

Kontoret er åbent alle hverdage
kl. 9.00-12.00

Kommunikation og presse

kommunikation@krogerup.dk

Kommunikationsmedarbejder
Katja Ottosson
mail: katja@krogerup.dk

Grafiker & webudvikler
Jens Dahl
mail: jens@krogerup.dk

Forstander

Rasmus Meyer
telefon: 51 73 28 73
mail: rm@krogerup.dk

FAQ

KORTE KURSER

Er der bad på værelserne?

– Nej, der er ikke bad på værelserne, men der findes moderne, nyistandsatte badeværelser og toiletter på værelsesgangene, som du deler med de andre på gangen.

Kan jeg få mine penge tilbage, hvis jeg alligevel ikke kan deltage på et kursus?

– Melder du fra inden fire uger før kursusstart, får du refunderet det fulde indbetalte beløb. Ved framelding senere end fire uger før kursusstart, men en uge inden kursusstart, refunderes beløbet minus 1.000 kr. pr. person. Er kurset begyndt, kan du ikke få refunderet dine penge.

Hvornår bliver programmet for ugekurserne lagt ud?

– Programmerne for sommerkurserne bliver normalt lagt ud på hjemmesiden på de respektive kursussider mellem primo februar til ultimo april. Programmet for nytårskurset bliver normalt lagt ud mellem primo maj til ultimo august.

Kan jeg betale kursusprisen over flere rater?

– Nej, det er desværre ikke muligt at opdele prisen for korte kurser i flere rater.

Kan jeg få rabat på kurset?

– På de fleste kurser er det muligt at opnå rabat, hvis du er studerende og går på en SU-berettiget uddannelse. På kurset NÅR NATUREN KALDER har vi indgået samarbejdsaftaler med en række foreninger og virksomheder, som, hvis du er medlem af en af disse, kan kan give dig en nedsat pris på kurset.

Kan jeg leje linned?

– Med i kursusprisen er inkluderet en linnedpakke, der indeholder dyne- og pudevår, hånd- og badehåndklæde. 

Jeg er over to meter, findes der senge og madrasser med ekstra længde?

– Ja, vi har senge og madrasser med ekstra længde, og vi vil gerne have at vide allerede, når du tilmelder dig et kursus, hvis du har særlige behov. Angiv derfor i bemærkningsfeltet, når du bestiller et kursus, hvis vi skal tage højde for eksempelvis ekstra højde.

Kan køkkenet håndtere allergier/specialdiæter?

– Ja. Køkkenet er vant til at lave særkost til f.eks. vegetarer, veganere, allergikere og andre personer med særlige madpræferencer. Når du går til kassen for at bestille et ophold, beder vi dig om at anføre i en særlig rubrik, hvis der er madvarer, du ikke kan tåle eller andet, vi skal være særligt opmærksomme på, inden opholdet starter. Du er også altid velkommen til at henvende dig til køkkenet på et senere tidspunkt, hvis du har glemt at anføre særlige madpræferencer eller allergier ved bestilling.

Kan jeg lade min elbil på skolens område?

– Nej, vi kan ikke tilbyde opladning af din elbil på skolens område, men henviser til f.eks. parkeringspladsen ved kunstmuseet Louisiana få hundrede meter fra højskolen (hvor du i øvrigt har gratis museumsadgang som kursist på Krogerup).

LANGE OPHOLD

Hvad dækker prisen over?

– Prisen for et ophold dækker kost, logi, undervisning, studierejse og rejseforsikring. Derudover får du med dit ophold gratis adgang til kunstmuseet Louisiana, ligesom du får adgang til en lang række arrangementer, foredrag og debatter. Alt er med andre ord betalt, når du starter dit ophold.

Er der prisforskel på dobbelt- og enkeltværelse?

– Ja. Enkeltværelser koster 300 kr. ekstra om ugen. Det svarer til 5.400 kr. oveni prisen på et efterårshold og 7.200 kr. oveni prisen på et forårshold.

Kan jeg være sikker på at få plads på det fag, jeg har ønsket?

– Vi kan desværre ikke garantere, at alle får plads på det fag, de ønsker. Nogle af vores fag bliver fyldt op hurtigere end andre, nogle har grundet brug af særligt udstyr (som på UDELIV eller FILM, SERIER & DOKUMENTAR) et loft på størrelsen på holdet.

Får jeg mit indmeldelsesgebyr igen, hvis jeg alligevel ikke vil have pladsen?

– Hvis du ikke ønsker at benytte din plads, før du er startet på skolen, skal du betale fire ugers opholdspris. Indmeldelsesgebyret refunderes ikke.

Jeg har tilmeldt mig et langt ophold, men har ikke fået en bekræftelse. Er jeg sikret en plads?

– Du er først sikret en plads, når du har modtaget en bekræftelse fra vores kursussekretær. Der kan gå nogle dage, før du hører fra hende. Lige så snart tilmeldingerne til de enkelte fag begynder at gå ind i vores system, går et manuelt arbejde igang med at fordele pladser og f.eks. sørge for, at der er en rimelig samlet kønsfordeling på holdet. Vi modtager også ansøgninger fra elever, der f.eks. skal have bevilget fondsstøtte, skal have tildelt en mentor eller andet, som også skal passes ind i det store puslespil. Derfor kan der gå nogle dage, til du modtager en bekræftelse fra os, og du er dersværre ikke sikret en plads før.

Min ven skal også på Krogerup – kan vi få lov at bo på værelse sammen?

– Nej. Vi forsøger at sammensætte værelsesplanen så blandet og varieret som muligt, og skulle du kende nogen af dine kommende højskolekammerater hjemmefra, ser vi faktisk helst, at I ikke kommer til at bo sammen. Det er vores ambition, at du på tværs af hovedfag, rengøringsgrupper, valgfag og dem du bor på gang sammen med kommer til at indgå i mange forskellige grupper og relationer med flere af dine nye højskolekammerater.

Jeg er over to meter. Findes der senge og madrasser, der passer til mig?

– Ja, vi har enkelte senge og madrasser over to meter. Ved du, at du kommer til at få brug for sådan en, vil vi rigtig gerne have det at vide, allerede når du tilmelder dig på hjemmesiden. Så er du sikker på, at der står en seng, der passer til dig, når du tjekker ind på dit værelse første dag.

Kan jeg skifte hovedfag, efter jeg er startet?

– Som udgangspunkt kan du ikke skifte hovedfag, efter du er startet. Vi forventer, at du har tilmeldt dig det fag, du ønsker at gå på, og ikke har tilmeldt dig ét med henblik på senere at skifte til et andet, fordi det var fyldt op ved tilmelding. Dine undervisere har tilrettelagt og planlagt indhold og undervisning efter, at I er et bestemt antal elever pr. hold ved start. Alle vores fag har engagerede og dygtige undervisere, og dit hovedfag bliver ret hurtigt en enhed, som bliver en stor del af dit ophold, og uanset om du lander på det ene eller andet fag, tør vi godt love, at det nok skal blive rigtig godt. Skulle du mod forventning imidlertid fortryde dit valg af hovedfag, efter du er startet, tager vi en snak og finder ud af, hvad der er af muligheder.

Hvad skal jeg selv have med, når jeg begynder på et langt ophold?

– Dit værelse indeholder en seng, en opslagstavle, et skrivebord og en stol og en håndvask. Alt derudover skal du selv medbringe; dvs. din egen pude og dyne, sengelinned inkl. lagen, håndklæder, toiletgrej, tøj (husk at tage højde for vind og vejr, hvis du f.eks. skal have UDELIV eller satser på at vælge FRILUFTSLIV som valgfag). Har du cykel, anbefaler vi også, at du tager den med. Under sengene er der plads til bedrollers op til 22 cm i højden og 80 cm i dybden.

Tag gerne spil, instrumenter, din hulahopring, løbesko eller andet med. Du er også velkommen til at tage lyskæder, planter og plakater med, så dit værelse kan blive hyggeligt og hjemligt.

Kan køkkenet håndtere allergier/specialdiæter?

– Ja. Køkkenet er vant til at lave særkost til f.eks. vegetarer, veganere, allergikere og andre personer med særlige madpræferencer. Du må meget gerne angive ved tilmelding, hvis du har særlige allergier eller andet, vi skal være særligt opmærksomme på. Du kan selvfølgelig også altid henvende dig til køkkenet, efter du er startet, hvis du har glemt at fortælle os om særlige madpræferencer eller allergier ved tilmelding.

VENTELISTE

Må jeg stå på flere ventelister på en gang?

– Man må gerne stå på flere ventelister til forskellige hovedfag – dog maks. tre.

Kan jeg være tilmeldt et hovedfag og samtidig stå på venteliste til et andet?

– Du kan ikke optage en plads på et hovedfag, samtidig med at du står på ventelisten til et andet. Hvis det hovedfag, du ønsker, er fyldt, kommer du på venteliste. Vælger du i mellemtiden at tilmelde dig et andet hovedfag eller et senere ophold og får plads der, bliver du fjernet fra ventelisten.

KROGERUP CAFÉER

Er Krogerup Caféerne åbne for gæster udefra?

– De fleste Krogerup Caféer er åbne for gæster udefra mod betaling. Det koster 75 kr. for personer over 30 år og 25 kr. for personer under 30 år.

Kan jeg betale i døren?

– Nej, vi modtager desværre ikke betaling på stedet. Du bestiller billet til de åbne arrangementer via vores hjemmeside her forud for det pågældende arrangement. Vi vil gerne på forhånd vide, hvor mange vi bliver, så vi kan brygge kaffe og te og bage kage nok til alle (kaffe, te og kage er inkluderet i prisen).

Kan jeg få refunderet pengene, hvis jeg alligevel ikke kan komme?

– Vi kan desværre ikke tilbyde refundering af billetter, hvis du alligevel ikke kan deltage i et arrangement.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER