Støtte til opholdet

Drømmer du om at komme på højskole, men har du svært ved at betale hele opholdet selv, er der forskellige muligheder for støtte. Læs her om dine muligheder for at få en økonomisk håndsrækning til at betale for dit højskoleophold.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

“På Krogerup eksisterer seriøsitet, nysgerrighed og leg side om side, og man er en del af et fedt fællesskab. Det har været den mest lærerige, skøre og fantastiske tid.”

André Grendslev, tidligere elev på JOURNALISTIK & MEDIER

MENTORELEVER

Krogerups mentorer støtter og vejleder elever, der er blevet optaget i den såkaldte mentorordning, hvor en UU-vejleder har været tilknyttet forud for tilmeldingen og sammen med eleven har udarbejdet en uddannelsesplan.

Bliver du optaget på skolen som mentorelev, får du hurtigst muligt tildelt en mentor, som sammen med dig udarbejder en skriftlig plan for dit ophold på Krogerup. Aftalen skal indeholde dine fag, hvordan dit ophold på skolen skal forløbe, og hvilke uddannelsesmuligheder du har bagefter. Derudover skal aftalen beskrive omfanget af kontakten mellem dig og mentoren.

På Krogerup vil din mentor sørge for, at der hele vejen igennem dit ophold vil blive fulgt op på din plan og taget initiativ til jævnlige møder, så et ophold her bliver trygt for dig og tilgodeser dine behov.

Hvis du har spørgsmål til mentorordningen, kan du kontakte skolen på kontoret@krogerup.dk.

KROGERUP HØJSKOLES ELEVFOND

Hvis du har brug for en økonomisk håndsrækning for at kunne betale for dit højskoleophold, er en mulighed at søge Krogerup Højskoles Elevfond.

Fonden giver hvert år tilskud til flere unge med begrænset mulighed for at betale et højskoleophold. Fonden er drevet af tidligere elever fra Krogerup.

Fonden prioriterer at hjælpe unge med socioøkonomiske udfordringer, som har et behov for nye rammer. Det kan være, at du står i en svær situation og har brug for et trygt og nærende miljø at udfolde dig i. Krogerup Højskoles Elevfond drømmer om en højskole, der afspejler virkelighedens mangfoldighed.

Konkret sørger midlerne fra fonden for, at du kan få dækket hele eller dele af prisen for dit ophold. På den måde håber vi, at langt flere unge får mulighed for at komme på højskole.

Sådan søger du Elevfondens pulje

Klik dig direkte ind på ansøgningsformularen her, udfyld felterne og send din ansøgning afsted. Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du altid velkommen til at skrive en mail til Elevfonden lige her. På Elevfondens Facebook– og Instagram-profiler kan du følge mere med i nyheder, ansøgningsfrister o.l.

Midlerne, som Elevfonden giver i støtte, kommer primært fra private donationer. Ofte donerer hvert elevhold en stor sum penge ved afslutningen af deres ophold. Desuden opstår der ofte spontane arrangementer på højskolen, hvor eleverne indsamler penge – f.eks. til Elevfonden. Det kan være til auktioner, ved salg af plakater, digtsamlinger eller overskud fra sociale arrangementer. Derudover får Elevfonden løbende donationer fra privatpersoner, ligesom de søger fonde for hele tiden at have en pengepulje, der kan sende én til flere elever afsted på hvert ophold.

Alle tidligere elever på Krogerup er automatisk medlemmer af Elevfonden, som til daglig styres af et forretningsudvalg. Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du altid velkommen til at sende dem en mail.

ELEVER FRA NORDEN

Bor du i et af de andre nordiske lande, og ønsker du at komme på højskole på Krogerup i Danmark, er der forskellige muligheder for at søge støtte, afhængig af hvilket land du bor i. Se liste over mulighed for støtte til danske højskoler via Folkehøjskolernes Forenings hjemmeside her.

HØJSKOLESTIPENDIET

Højskolestipendiet har til formål at gøre elevsammensætningen på de danske højskoler mere mangfoldig, og puljen er målrettet ansøgere, som ikke har mulighed for selv, eller ved hjælp fra familie eller andre (f.eks. gennem kommunal støtte) at finansiere et højskoleophold. Stipendiet uddeles af Folkehøjskolernes Forening.

For at du kan søge stipendiet, må du ikke have en indkomst på mere end 250.000 kr. årligt. Der lægges i udvælgelsesprocessen vægt på, at du (eller en lærer, vejleder e.l.) kan dokumentere, at du har et særligt behov for at komme på højskole, f.eks. pga. særlige udfordringer enten socialt eller læringsfagligt. Der lægges også vægt på, at du som ansøger på den ene eller anden måde forventes at kunne medvirke til en mangfoldiggørelse af skolens elevsammensætning, f.eks. fordi du har en minoritetsetnisk baggrund, kommer fra en håndværksfaglig uddannelse, er flygtning med tidsubegrænset ophold, har en funktionsnedsættelse, er faldet fra eller aldrig er startet på en uddannelse, har en erhvervsfaglig baggrund e.l. Læs mere om stipendiet hos Folkehøjskolernes Forening her, hvor du også finder link til ansøgningsskema.

STUDIEVEJLEDNING

På Krogerup har vi en studievejleder, som bl.a. kan hjælpe dig med råd og vejledning, hvis du går med drømme om at søge ind på en uddannelse efter opholdet. Der er både fælles vejledningsarrangementer i løbet af et højskoleophold og mulighed for individuel samtale med højskolens studievejleder.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

“Den, der vil forstå livet – og det er vel til syvende og sidst opgaven for os alle – må gå om erfaringen, hans egen erfaring, vundet derved, at han med lidenskab har indladt sig med livet.”

Hal Koch, Krogerups stifter

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se marts-nyhedsbrevet HER