Nyheder

Nyheder

Her kan du følge højskolens nyheder – hvis du gerne vil se, hvad som sker på Krogerup, så følg med i vores kalender.

Gå til kalender

År 1 som forstander på Krogerup

Nyheder

Første år som forstander på Krogerup er gået. I mellemtiden har højskolen fået et nyt grønt hovedfag, en række nye ugekurser og om lidt skal skolen gennemgå en større restaurering med støtte fra A.P. Møller Fonden. Rasmus Meyer reflekterer over året, der er gået.

Læs mere

Programmet for efterårskurset er klar

Nyheder

I efterårsferien afholder vi for andet år i træk kurset Når naturen kalder, hvor vi udforsker natur, klima og bæredygtighed gennem debatter, workshops og foredrag med nogle af de mest markante stemmer i tiden.

Læs mere

Højskole giver tid, rum og lyst

Nyheder

23-årige Pernille Baade Jensen tog i foråret orlov fra studierne på RUC for at tage et pitstop på Krogerup. “Jeg vil anbefale alle de studerende, der går med en konstant klump i halsen over fremdriftsreform, arbejdsmarked og voksenliv, at tage på højskole,” skriver Pernille.

Læs mere

Krogerup modtager stor bevilling fra A.P. Møller Fonden

Nyheder

Højskolens smukke historiske bygninger står overfor en ambitiøs renovering, efter at fra A.P. Møller Fonden har valgt at støtte en modernisering af højskolen med 10 mio.

Læs mere

Nyt valgfag: Mød dem, du er allermest uenig med

Nyheder

Hvordan undgår vi at rykke os længere og længere væk fra hinanden og skabe afstand til dem, vi slet ikke forstår? Med inspiration fra Krogerups grundlægger, demokratiforkæmperen Hal Koch, vil højskolens nye valgfag – ‘Møder på Hal-vejen’ – udfordre den offentlige debat.

Læs mere

Nyt fra Film, Serier & Dokumentar: Velkommen til Esben Blaakilde

Nyheder

Efterårseleverne på Film, Serier & Dokumentar får glæde af en ny film-lærer, nemlig Esben Halfdan Blaakilde.

Læs mere

Jorden kalder rejser til Jotunheimen

Nyheder

Krogerups nye hovedfag om natur, klima og bæredygtighed – Jorden Kalder – rejser i efteråret til Jotumheimen i Norge.

Læs mere

Tidligere ministersekretær står bag nyt grønt valgfag

Nyheder

Engang var Carsten Lunding ministersekretær og færdedes hjemmevant på finansministeriets gange. Nu serverer han indbydende, økologisk og masser af grøn mad for eleverne på Krogerup Højskole.

Læs mere

Elevportræt af Valdemar

Nyheder

På højskolen fandt jeg ud af, at jeg ville læse statskundskab istedet for bioteknologi. De tanker jeg havde gjort mig omkring Krogerup var, at jeg havde en forventning om at bruge mere tid på mit hovedfag. I stedet fandt jeg ud af, at det sociale og det at bo sammen med mennesker fyldte meget mere.

Læs mere

Elevportræt af Clara

Nyheder

Højskole opsummeret i ét ord er ’sorgløshed’. Clara Wulff er sprudlende, lattermild, spirituel og en rigtig perros-elsker.

Læs mere

Tømreren, der blev træt af at hamre

Nyheder

Jannik Holst-Wohlert er den eneste erhvervsuddannede elev på Krogerup Højskole i foråret 2019. Et liv med hammeren i hånden har givet ham en anderledes baggrund end langt størstedelen af de andre højskoleelever.

Læs mere

Louisiana og Krogerup skaber kunstkursus sammen

Nyheder
Læs mere

Fotoelever genfortæller Nivå med fotoudstillingen ”Naboskab”

Nyheder

Storbyens Puls-elever fra Krogerup står bag boligsocialt projekt med planter, fællessang og nye lokale fællesskaber.

Læs mere

Tilbring en sommeruge på Krogerup

Nyheder

Til sommer skal vi have fingrene i mulden med Aarstiderne, dykke ned i kunsten med Louisiana og blive klogere i selskab med Tænkepauser og 100 danmarkshistorier fra Aarhus Universitetsforlag. Du kan komme med, for der er stadig få ledige pladser til sommer.

Læs mere

Nyt hovedfag om klima, natur og bæredygtighed

Nyheder

JORDEN KALDER er Krogerups nye hovedfag om klima, natur og bæredygtighed. Første hold starter til august, og indholdet på faget er nu (næsten) på plads.

Læs mere

Foredragsrækken for efteråret er klar!

Nyheder

Konceptet for Krogerups tirsdags-cafeer er simpelt: Tidens vigtigste stemmer om tidens væsentligste spørgsmål. Til efteråret kommer vi vidt omkring: Natur, politik, sex, kunst, feminisme, journalistik og musik.

Læs mere

Efterårsprogrammet for Journalistik og Medier på Krogerup er klar!

Nyheder

Som elev på Journalistik og Medier møder du Clement, Lea Korsgaard, Huxi, Sara Mering fra SEIN og mange flere. Læs det fulde efterårsprogram her.

Læs mere

Hun tog i 4. g på højskole

Nyheder and Tags: , ,

“Jeg ville gerne have, at der skete noget andet, end at jeg fik en identitetskrise efter gymnasiet.” Interview med tidligere elev Phie Beckett Stenbæk, der flyttede hjemmefra og direkte ind på højskolen.

Læs mere

Se programmet for alle vores ugekurser i 2019

Nyheder

På sommerens og efterårets korte kurser får du mulighed for at få hænderne i mulden, se verden gennem kunsten, få en tænkepause og hoppe i Øresund med familien.

Læs mere

Rasmus byttede sit parcelhus og faste arbejde ud med livet som højskoleelev

Nyheder

Han var kørt sur i for meget arbejde, var bleg og stresset. Derfor tog Rasmus fri fra sit job i Forsvaret og stemplede ind i tilværelsen på Krogerup Højskole.

Læs mere

Film! Film! Film! bliver til FILM, SERIER & DOKUMENTAR

Nyheder

Vi kommer fortsat til at have fokus på film, men vi krydrer det fremadrettet med et langt stærkere fokus på dokumentar og serier.

Læs mere

Kunsten at blive forankret

Nyheder

For Rasmus Meyer føles det nye job som forstander på Krogerup Højskole stadig som en drøm. Krogerups journalist-elever har snakket med Rasmus om det at udleve drømme på trods af angst og om at finde fodfæste og ro i en verden, der kan føles intimiderende

Læs mere

Programmet for Krogerups forårsarrangementer er klar

Nyheder

Kim Leine om sit forfatterskab, intimkoncert med Aksglæde og debat om EU. Vi glæder os til at præsentere programmet for vores Krogerup Caféer i foråret, hvor der er noget for enhver smag.

Læs mere

Krogerup Højskole sætter fokus på unges mistrivsel

Nyheder

Der er gratis tilmelding til årets symposium for studerende, arbejdsløse og gamle krogerup-elever, når Krogerup Højskole inviterer alle interesserede indenfor og sætter fokus på et af tidens tunge emner: Presset på ungdommen.

Læs mere

Korte kurser på Krogerup i 2019

Nyheder

Krogerups korte kurser i 2019 er åbne for tilmelding. Vi glæder os helt vildt til at lave en række nye kurser i samarbejde med nogle stærke partnere.

Læs mere

Krogerup får grønt hovedfag fra efteråret 2019

Nyheder

Krogerup toner grønt flag og lancerer i 2019 et nyt grønt hovedfag foruden en række valgfag, arrangementer og kurser, som alle omhandler natur, klima, bæredygtighed og hvordan vi skaber en grøn omstilling i fællesskab.

Læs mere

Ny ambitiøs studietur til Istanbul

Nyheder

Istanbul er et kulturelt og politisk brydningsfelt mellem øst og vest. Til foråret rejser Krogerups by-sociologiske fag Storbyens Puls til Istanbul for at møde politiske aktivister, AKP-tilhængere og lokale arkitekter, sociologer, kunstnere og byaktivister, der giver deres bud på denne helt unikke storby.

Læs mere

Man bliver sgu lidt lykkelig af det

Nyheder

Ellen Bjerre Koch er medicinstuderende på Panum Instituttet i København og tog et break på Krogerup Højskole. Fra foråret udbyder Krogerup otte ´Pit-Stop’-pladser til studerende, der ligesom Ellen har lyst til en pause fra deres uddannelse.

Læs mere

Genfind lysten til at lære som ’Pit-Stopper’

Nyheder

Vi udbyder nu ’Pit-Stop’-pladser til unge, der er i gang med en videregående uddannelse, og som ønsker sig en pause, der kan bruges på fordybelse, til at tænke sig om i forhold til studieretning eller til at tanke ny energi.

Læs mere

Tidligere Krogerup-elev udgiver fotobog

Nyheder

23-årige Frederik Danielsen, elev på Krogerup Højskoles fotolinje i efteråret ’16, udgiver i slutningen af september sin første fotobog, ‘Drenge’. Projektet, der tager udgangspunkt i Frederiks egen barndom og opvækst i udkanten af Sønderborg på Als, og som beskriver overgangsalderen fra barn til voksen, startede på Krogerup. “Ret stort af så ung en fotograf”, understreger […]

Læs mere

“Det føles som en forelskelse”

Nyheder

Rasmus Meyer er begyndt som ny forstander på Krogerup Højskole, og ansættelsen og jobbet minder ham om den gang, han mødte sin hustru og blev høj af forelskelse.

Læs mere

Elevforeningen plejer højskolens rodnet

Nyheder

Elevforeningen er et forum, hvor alle kan samles i højskolens ånd. Det har vi brug for, mener Krogerup Elevforenings Bestyrelse.

Læs mere

”Man kan få knust sit hjerte på mange måder”

Nyheder

De første tre måneder af F18 har man kunne se et nyt, men alligevel velkendt ansigt blandt Krogerups undervisere – nemlig den danske sangerinde og sangskriver, Katinka

Læs mere

Få pladser på Krogerups efterårshold

Nyheder

På søndag siger vi velkommen til næsten 100 elever! Vi har en håndfuld pladser tilbage, så skynd dig at ringe til os, hvis du har lyst til at være en del af vores efterårshold.

Læs mere

Vi har brug for forankringsparate unge

Nyheder

En nyvunden og stadigt accelereret eksistentiel frihed er på én og samme tid er det moderne menneskes befrier og forbandelse, mener Rasmus Meyer, der tiltræder som forstander 1. august.

Læs mere

Kom til Mexico – et land i forandring

Nyheder

Mexico har netop afholdt valg, og Andrés Manuel López Obrador står til at blive den første venstreorienterede præsident i landet i årtier.

Læs mere

Naturen kalder på Krogerup

Nyheder

I efterårsferien kan du lære at slå med le og skabe en naturhave i praksis, når vi i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening slår dørene op til kurset Når naturen kalder.

Læs mere

Rikkes Forchhammers sidste krogerup-tanker

Nyheder

Vi har samlet nogle af de mange portrætter og interview, som dagbladene har skrevet om Rikke den seneste tid

Læs mere

Bøgen er sprunget ud, det samme er vi

Nyheder

Hvad det er, der gør, at den euforiske højskoleprofeti virker til altid at lade sig opfylde? Journalistelev Hannah Keegan skriver om essensen af højskolelivet.

Læs mere

Rikke Forchhammer taler ud

Nyheder

Krogerups forstander gennem 10 år stopper til sommer. Rikke Forchhammer har viet sit liv til højskolen og opsamlet et rigt bagkatalog af personlige erfaringer, som hun løfter sløret for her.

Læs mere

Grundloven set med unge øjne

Nyheder

Grundlovsdag blev traditionen tro fejret på Krogerup. Læs elev Sofie Bruus Hansens grundlovstale om, at vi skal bruge vores rettigheder til at holde politikerne i ørerne.

Læs mere

Nyt samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening

Nyheder

I efterårsferien skal vi slå med le og lave naturhave i parken på Krogerup, mens vi diskuterer vores natursyn, og hvad vi selv kan gøre for en grønnere fremtid.

Læs mere

Naboer i Nivå mødes over plantekasser

Nyheder

Storbyens Puls-elever fra Krogerup står bag boligsocialt projekt med planter, fællessang og nye lokale fællesskaber.

Læs mere

Tillykke til Krogerups journalistelever

Nyheder

De seks elever på Krogerups journalistlinje, der har søgt ind på journalistuddannelserne i Odense og Aarhus, er alle kommet direkte ind eller gået videre til samtaler. Godt gået!

Læs mere

Ny forstander på Krogerup Højskole

Nyheder

I august 2018 får Krogerup Højskole ny forstander; Det bliver 35-årige Rasmus Meyer, der kommer til Krogerup fra en stilling som direktør i Dansk Socialrådgiverforening.

Læs mere

Krogerup-elever i stort projekt om digital dannelse

Nyheder

Tidligere Krogerup-elever er ambassadører i et stort projekt, der skal ruste andre unge i udfordringerne omkring det digitale liv.

Læs mere

Krogerup rejser til Sydafrika

Nyheder

Fra 2019 skal Krogerups Verden Brænder-elever undersøge social aktivisme og solidaritetsarbejde i et af verdens mest ulige lande; Sydafrika.

Læs mere

Sommer i inspirationens tegn

Nyheder

Begrebet inspirationen er omdrejningspunktet, når filminstruktør Martin Schmidt tager pulsen på kulturen på kurset Sommer på Krogerup den 26.- 30. juni 2018.

Læs mere

Besøg Krogerup på Højskolernes Dag

Nyheder

Er du bare en lille smule i tvivl om, hvad du vil med dit liv? Prøv at være højskoleelev et par timer, når Krogerup byder alle indenfor lørdag den 5. maj kl. 14-16. Måske er højskole også noget for dig?

Læs mere

Afskedsreception for Rikke Forchhammer

Nyheder

Vær med til en festlig afskedsreception fredag den 8. juni, når vi siger farvel til Krogerup Højskoles forstander, Rikke Forchhammer.

Læs mere
X