Nyheder

Nyheder

Her kan du følge højskolens nyheder – hvis du gerne vil se, hvad som sker på Krogerup, så følg med i vores kalender.

Gå til kalender

Programmet for Krogerups forårsarrangementer er klar

Nyheder

Kim Leine om sit forfatterskab, intimkoncert med Aksglæde og debat om EU. Vi glæder os til at præsentere programmet for vores Krogerup Caféer i foråret, hvor der er noget for enhver smag.

Læs mere

Krogerup Højskole sætter fokus på unges mistrivsel

Nyheder

Der er gratis tilmelding til årets symposium for studerende, arbejdsløse og gamle krogerup-elever, når Krogerup Højskole inviterer alle interesserede indenfor og sætter fokus på et af tidens tunge emner: Presset på ungdommen.

Læs mere

Korte kurser på Krogerup i 2019

Nyheder

Krogerups korte kurser i 2019 er åbne for tilmelding. Vi glæder os helt vildt til at lave en række nye kurser i samarbejde med nogle stærke partnere.

Læs mere

Krogerup får grønt hovedfag fra efteråret 2019

Nyheder

Krogerup toner grønt flag og lancerer i 2019 et nyt grønt hovedfag foruden en række valgfag, arrangementer og kurser, som alle omhandler natur, klima, bæredygtighed og hvordan vi skaber en grøn omstilling i fællesskab.

Læs mere

Ny ambitiøs studietur til Istanbul

Nyheder

Istanbul er et kulturelt og politisk brydningsfelt mellem øst og vest. Til foråret rejser Krogerups by-sociologiske fag Storbyens Puls til Istanbul for at møde politiske aktivister, AKP-tilhængere og lokale arkitekter, sociologer, kunstnere og byaktivister, der giver deres bud på denne helt unikke storby.

Læs mere

Man bliver sgu lidt lykkelig af det

Nyheder

Ellen Bjerre Koch er medicinstuderende på Panum Instituttet i København og tog et break på Krogerup Højskole. Fra foråret udbyder Krogerup otte ´Pit-Stop’-pladser til studerende, der ligesom Ellen har lyst til en pause fra deres uddannelse.

Læs mere

Genfind lysten til at lære som ’Pit-Stopper’

Nyheder

Vi udbyder nu ’Pit-Stop’-pladser til unge, der er i gang med en videregående uddannelse, og som ønsker sig en pause, der kan bruges på fordybelse, til at tænke sig om i forhold til studieretning eller til at tanke ny energi.

Læs mere

Tidligere Krogerup-elev udgiver fotobog

Nyheder

23-årige Frederik Danielsen, elev på Krogerup Højskoles fotolinje i efteråret ’16, udgiver i slutningen af september sin første fotobog, ‘Drenge’. Projektet, der tager udgangspunkt i Frederiks egen barndom og opvækst i udkanten af Sønderborg på Als, og som beskriver overgangsalderen fra barn til voksen, startede på Krogerup. “Ret stort af så ung en fotograf”, understreger […]

Læs mere

“Det føles som en forelskelse”

Nyheder

Rasmus Meyer er begyndt som ny forstander på Krogerup Højskole, og ansættelsen og jobbet minder ham om den gang, han mødte sin hustru og blev høj af forelskelse.

Læs mere

Elevforeningen plejer højskolens rodnet

Nyheder

Elevforeningen er et forum, hvor alle kan samles i højskolens ånd. Det har vi brug for, mener Krogerup Elevforenings Bestyrelse.

Læs mere

”Man kan få knust sit hjerte på mange måder”

Nyheder

De første tre måneder af F18 har man kunne se et nyt, men alligevel velkendt ansigt blandt Krogerups undervisere – nemlig den danske sangerinde og sangskriver, Katinka

Læs mere

Få pladser på Krogerups efterårshold

Nyheder

På søndag siger vi velkommen til næsten 100 elever! Vi har en håndfuld pladser tilbage, så skynd dig at ringe til os, hvis du har lyst til at være en del af vores efterårshold.

Læs mere

Vi har brug for forankringsparate unge

Nyheder

En nyvunden og stadigt accelereret eksistentiel frihed er på én og samme tid er det moderne menneskes befrier og forbandelse, mener Rasmus Meyer, der tiltræder som forstander 1. august.

Læs mere

Kom til Mexico – et land i forandring

Nyheder

Mexico har netop afholdt valg, og Andrés Manuel López Obrador står til at blive den første venstreorienterede præsident i landet i årtier.

Læs mere

Naturen kalder på Krogerup

Nyheder

I efterårsferien kan du lære at slå med le og skabe en naturhave i praksis, når vi i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening slår dørene op til kurset Når naturen kalder.

Læs mere

Rikkes Forchhammers sidste krogerup-tanker

Nyheder

Vi har samlet nogle af de mange portrætter og interview, som dagbladene har skrevet om Rikke den seneste tid

Læs mere

Bøgen er sprunget ud, det samme er vi

Nyheder

Hvad det er, der gør, at den euforiske højskoleprofeti virker til altid at lade sig opfylde? Journalistelev Hannah Keegan skriver om essensen af højskolelivet.

Læs mere

Rikke Forchhammer taler ud

Nyheder

Krogerups forstander gennem 10 år stopper til sommer. Rikke Forchhammer har viet sit liv til højskolen og opsamlet et rigt bagkatalog af personlige erfaringer, som hun løfter sløret for her.

Læs mere

Grundloven set med unge øjne

Nyheder

Grundlovsdag blev traditionen tro fejret på Krogerup. Læs elev Sofie Bruus Hansens grundlovstale om, at vi skal bruge vores rettigheder til at holde politikerne i ørerne.

Læs mere

Nyt samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening

Nyheder

I efterårsferien skal vi slå med le og lave naturhave i parken på Krogerup, mens vi diskuterer vores natursyn, og hvad vi selv kan gøre for en grønnere fremtid.

Læs mere

Naboer i Nivå mødes over plantekasser

Nyheder

Storbyens Puls-elever fra Krogerup står bag boligsocialt projekt med planter, fællessang og nye lokale fællesskaber.

Læs mere

Tillykke til Krogerups journalistelever

Nyheder

De seks elever på Krogerups journalistlinje, der har søgt ind på journalistuddannelserne i Odense og Aarhus, er alle kommet direkte ind eller gået videre til samtaler. Godt gået!

Læs mere

Ny forstander på Krogerup Højskole

Nyheder

I august 2018 får Krogerup Højskole ny forstander; Det bliver 35-årige Rasmus Meyer, der kommer til Krogerup fra en stilling som direktør i Dansk Socialrådgiverforening.

Læs mere

Krogerup-elever i stort projekt om digital dannelse

Nyheder

Tidligere Krogerup-elever er ambassadører i et stort projekt, der skal ruste andre unge i udfordringerne omkring det digitale liv.

Læs mere

Krogerup rejser til Sydafrika

Nyheder

Fra 2019 skal Krogerups Verden Brænder-elever undersøge social aktivisme og solidaritetsarbejde i et af verdens mest ulige lande; Sydafrika.

Læs mere

Sommer i inspirationens tegn

Nyheder

Begrebet inspirationen er omdrejningspunktet, når filminstruktør Martin Schmidt tager pulsen på kulturen på kurset Sommer på Krogerup den 26.- 30. juni 2018.

Læs mere

Besøg Krogerup på Højskolernes Dag

Nyheder

Er du bare en lille smule i tvivl om, hvad du vil med dit liv? Prøv at være højskoleelev et par timer, når Krogerup byder alle indenfor lørdag den 5. maj kl. 14-16. Måske er højskole også noget for dig?

Læs mere

Afskedsreception for Rikke Forchhammer

Nyheder

Vær med til en festlig afskedsreception fredag den 8. juni, når vi siger farvel til Krogerup Højskoles forstander, Rikke Forchhammer.

Læs mere

Krogerups kroppe

Nyheder

Eleverne fra hovedfaget Verden Brænder har lavet foto-projektet Bodies of Krogerup ud fra visionen om at skabe en tryg atmosfære og rum for alle kroppe på højskolen.

Læs mere

Husk nu at lægge mærke til flammerne

Nyheder

Krogerups skriveværksted tilbragte en iskold nat i et shelter i Espergærde. Elev Sille Augustinussen fortæller.

Læs mere

Højskolen er et pusterum fra performancekulturen

Nyheder

Stress blandt unge, et nyt uddannelsesloft og fremdriftsreformer fylder meget i den offentlige debat.

Læs mere

Tør højskolen være konstruktiv?

Nyheder

Konstruktiv journalistik er en journalistisk tilgang, der engagerer borgerne og søger fælles løsninger fremfor konflikt. Læs journalistik-lærer Ulrich Quistgaards kronik om perspektiverne i konstruktiv journalistik.

Læs mere

Nyt sommerkursus på Krogerup

Nyheder

Vi er glade for at kunne præsentere et helt nyt kursus, Sommer på Krogerup, med fire intense døgn i selskab med bl.a. Nils Malmros, Line Knutzon og Ib Michael.

Læs mere

”Man kan godt længes uden at være ulykkelig”

Nyheder

Det er ingen hemmelighed, at Storbyens Puls-læreren Bjarne Hald føler sig bedst tilpas i storbylivet, men faktisk er han vokset op som præstesøn i en jysk flække langt fra Campari og København.

Læs mere

Julie starter med Hal Koch i tasken

Nyheder

Julie Kinch-Jensen fra Journalistik & Medier følger i sin farmors fodspor, for farmoren gik på Krogerup tilbage i 1948, hvor Hal Koch lige havde grundlagt højskolen.

Læs mere

Krogerup Elevforening fortæller om livet efter højskolen

Nyheder

Når opholdet på højskolen slutter, er det langt fra forbi med det Krogerupske fællesskab. Det sørger Elevforeningen nemlig for at holde i live med arrangementer og Gensynsweekender.

Læs mere

Krogerup Caféer i foråret 2018

Nyheder

Programmet for højskolens tirsdagsarrangementer i foråret ligger klar, og du kan glæde dig til en række stærke og vedkommende foredrag.

Læs mere

Nye valgfag på Krogerup

Nyheder

Poetry slam, podcast og påskefrokost. Krogerup Højskole har fået flere – og ikke mindst flere forskellige – valgfag.

Læs mere

Velkommen til en sommer på Krogerup

Nyheder

De færdige programmer for sommerens kurser ligger klar på krogerup.dk nu, og du er også velkommen til at få et kursuskatalog tilsendt.

Læs mere

En anderledes jul på Krogerup

Nyheder

På torsdag åbner vi for 10. gang dørene for kurset Jul på Krogerup, og glæder vi os rigtig meget til at fejre jul på herregården med en masse skønne mennesker!

Læs mere

Krogerup søger ny forstander

Nyheder

Krogerup Højskole søger ny forstander til august. Ansøgningsfristen er 2. januar 2018.

Læs mere

Rikke Forchhammer stopper som forstander

Nyheder

Krogerup Højskoles forstander gennem de seneste ti år stopper til sommer for at have mere tid til musikken og til andre projekter. Hun efterlader en skole i topform.

Læs mere

Ungdommens Folkemøde får Hal Koch-prisen!

Nyheder

Hal Koch-prisen 2017 går til Ungdommens Folkemøde for arbejdet med at styrke unges demokratiske deltagelse.

Læs mere

Tilmelding til korte kurser i 2018 er åben

Nyheder

Mange har allerede spurgt, hvornår man kan melde sig til de korte kurser i 2018. Svaret er: NU!

Læs mere

“Demokratiet – det er os!”

Nyheder

Zetlands Lea Korsgaard var med i panelet ved Krogerups årlige demokrati-symposium. Hun mener, at højskolerne spiller en vigtig rolle i spørgsmålet om populismen.

Læs mere

Kærlighed på Krogerup fra 1970

Nyheder

Lene Kristensen er kursist på Krogerups efterårskursus, og hun har en helt særlig historie at fortælle, som starter i 1970, hvor hun som elev på Krogerup mødte Erik.

Læs mere

Symposium 2017

Nyheder

Hvem truer demokratiet? Journalistik-eleverne Trine Egede, Karla Clemmensen og Amalie Pontoppidan rapporterer fra årets demokratisymposium på Krogerup.

Læs mere

Foto-elever udstiller med beboere i Nivå

Nyheder

Krogerups foto-hold har i samarbejde med det sociale boligprojekt Nivå Nu skabt en sanselig udstilling med temaet ‘hjem’, som kan ses frem til fredag d. 27. oktober.

Læs mere

Auktion gav over 12.000 kr. til Mexico

Nyheder

Krogerups elever har netop afholdt auktion på højskolen til fordel for jordskælvsofrene i Mexico. Det gik over al forventning.

Læs mere

Krogerup inviterer til symposium om populisme

Nyheder

Årets store Demokrati-Symposium finder sted mandag den 6. november, og du er inviteret! Glæd dig til en intens dag, hvor du møder et virkelig stærkt panelhold.

Læs mere
X