Krogerup Højskoles Elevforening

Krogerups Elevforening er et bredt fællesskab for alle, der har gået på et af højskolens lange kurser. Elevforeningen drives af en bestyrelse bestående af en mindre gruppe af tidligere elever, der har til hovedopgave at arrangere events for tidligere Krogerup-elever. Foreningen er også den røde snor, der binder tidligere elever sammen med højskolen og sørger for, at der bliver ved med at være et hyggeligt og levende fællesskab at være en del af efter Krogerup.

Det kræver ikke noget at være medlem af Krogerups Elevforening, og du kan deltage i foreningens arrangementer, så snart du har gået på et af Krogerups lange kurser. Foreningens arrangementer dækker bredt og prøver at følge med tidsånden. Drømmen er at skabe events, der rammer lige her og nu, og som er interessante for en bred kam af tidligere elever at deltage i. Vi er altid åbne for forslag til arrangementer, så kontakt os endelig på vores mail eller sociale medier, hvis du har en god idé til et event, du ønsker, vi afholder.

Størstedelen af foreningens arrangementer afholdes i Københavns indre by i kulturhuset Vartov, som er blevet et fast samlingssted for tidligere Krogerup-elever, men der er også rig mulighed for at komme ud i naturen eller kulturen sammen med elevforeningen. Vi har tidligere afholdt fællessang, en workshop i at skrive gode læserbreve og en større fejring af Hal Kochs fødselsdag i Demokratigaragen i København, og vi bestræber os på at afholde minimum et arrangement om måneden.

Du kan følge med i Elevforeningens arrangementer på Facebook eller Instagram, hvor vi hver måned deler events, du kan deltage i.

Har du en god idé? Søg elevpuljen!

Du kan også være med til at bidrage til fællesskabet efter Krogerup. Hvis du sidder med en god idé til et sjovt, skørt, spændende eller lærerigt event, kan du søge Elevforeningens elevpulje, hvor vi hvert år deler midler ud til gode idéer, der kan være med til at samle tidligere elever på tværs af årgangene.

Sidder du med en god idé til et arrangement, kan du søge elevpuljen ved at sende din ansøgning til vores e-mail, der opfylder et eller flere af følgende krav:

 1. Det er et åbent arrangement for tidligere Krogerup-elever – på tværs eller internt på årgange.
 2. Det har til formål at genforene eller fortsætte et fællesskab skabt på Krogerup af Krogerup (hovedfag, valgfag eller workshop).

Der kan f.eks. søges midler til:

 • Sælspotning med Cecilie Rübow for alle Jorden Kalder-årgange.
 • Diskussion af den sikkerhedspolitiske situation med Mads Phillipsen for alle tidligere årgange.
 • Volley for hele din årgang i Nørrebroparken til lyden af en soundboks, der spiller alle årgangens natkassehits.

Der kan f.eks. ikke søges midler til:

 • Flybilletter til Berlin for dig og dine 10 tætteste højskolevenner.
 • Naturvinsaften med din gamle roomie.
 • Maté vodka-drinks på Baggen for dig og de gode gamle fra 40’er-gangen.

Ansøgningen skal indeholde beskrivelser af:

 1. Arrangementet samt hvordan arrangementet faciliterer og vedkommer det krogerupske efterliv.
 2. Hvem arrangementet afholdes for, herunder antal forventede deltagere.
 3. Et estimeret budget.

KROGERUP PÅNY & GENSYNSWEEKEND

Hver sommer i uge 31 kan du tilmelde dig gensynskurset PÅNY, der stables på benene af en gruppe tidligere elever fra forskellige årgange i samarbejde med de gamle undervisere. PÅNY-ugen byder på gensyn med alt det savnede krogerupske: Samfundsaktuelle oplæg, morgenbadning i Øresund, sene timer i Natkassen, lur og læsning under blodbøgen, fællesmiddag i spisesalen, gamle og nye venner, gåture, workshops og højskolesange.

Billetterne til PÅNY bliver sat til salg og kan købes her på hjemmesiden.

Når Krogerup PÅNY siger farvel, åbner Krogerup Elevforenings Bestyrelse dørene for Elevforeningens gensynsdag, hvor alle tidligere elever er velkomne.
Bestyrelsen vil stå for at facilitere en dag med tid til både gåture ved vandet, snakke i parken og dans om aftenen.

I løbet af dagen afholdes også elevforeningens årlige generalforsamling. Her vil der være mulighed for at stille op til Krogerup Elevforenings Bestyrelse, hvor der hvert år er seks pladser på valg. I bestyrelsen kan du prøve kræfter med bestyrelseslivet. Derudover er det en oplagt mulighed for at høre om årets gang i foreningen og på skolen, samt at få indflydelse på det kommende års arrangementer samt skabe et fællesskab for og med tidligere elever. 

Krogerups Elevforenings Bestyrelse 2023/2024

Agnes Hansen, E20
Anne Sofie Lindberg Knudsen, F20
Camilla Kristensen, F22
Eva Puggaard, E20
Iben Petrea Sønderby Jørgensen, F21
Ida Winkel, E22
Laura Gehl, E22
Laurits Lohse, E22
Lukas Kristensen, E22
Matilde Brix, F20
Rasmus Rauch Jensen, E20
Tilde Holst Skinbjerg, F22

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER