Folk på Krogerup

Folkene på Krogerup Højskole

Lærerne

Vi er en bredt sammensat lærerkreds, der både har vores faglige og personlige engagement samtidig med, at der er plads til din mening og de spørgsmål, som du vil stille. Mange er engagerede i deres fag uden for skolen, med produktion af fotoudstillinger, bøger, film, koncerter osv. Du er altid velkommen til at kontakte den enkelte lærer, hvis du har opklarende spørgsmål til det faglige – se også de enkelte valgfag.

_95A6131

Rikke Forchhammer

rikke@krogerup.dk

Forstander. Cand. phil. i musikvidenskab, sanger & korleder. Bor i hus på skolen.

Rikke har desuden faret land og rige og Afrika rundt med sin tidligere vokalgruppe og bl.a. optrådt for Nelson Mandela og Desmond Tutu. Hun er stifter og leder af vokalgruppen Baobab, der synger sydafrikanske sange.

Rikke fungerer som instruktør på korstævner og ved leder- og teamudvikling. Medstifter og tidligere formand i Mandela Center Danmark. Se hendes hjemmeside.

Hver mandag aften kl. 20 træder Rikke i rollen som korleder for Krogerup-koret.

Rikke er en af Krogerups to mentorer.

Valgfag: Syng ud

_95A2878

Ulrich F. Quistgaard

ulrich@krogerup.dk

Cand. Scient. Soc. med speciale i Journalistik og Internationale Udviklingsstudier.

Ulrich er uddannet journalist ved Roskilde Universitet, har arbejdet på Jyllands-Posten og Politiken og rapporteret hjem til de fleste danske dagblade fra forskellige steder i verden, hvor han har dækket forhold om flygtninge og migration, og skrevet speciale i flygtninge- og asylforhold i Danmark (beskrevet i Dagbladet Information: Flygtninge fængsles for dokumentfalsk og Sådan sylter myndighederne et konventionsbrud ). Han har yderligere læst ’International Affairs’ på New School University i New York med særligt fokus på flygtningestudier, humanitær intervention og mediers rolle i fredsskabende missioner.

Ulrich er en af Krogerups to mentorer.

Hovedfag: Journalistik & Medier

_95A5721

Jesper Himmelstrup

jesper@krogerup.dk

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. Har en diplomuddannelse i strategisk kommunikation og læst den humanistiske basisuddannelse på Roskilde Universitets Center med seks måneders studier på Universitá degli studi di Roma, La Sapienza.

Jesper har arbejdet som journalist i DR i næsten 10 år, hvor han leverede nyheder og indslag til en række programmer. Han har også undervist i radio og været censor på de årlige optagelsesprøver på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus i en årrække. Som freelancejournalist har han arbejdet som redaktionssekretær i Miljøministeriet, redaktør af magasinet Vejlederen og har leveret journalistiske artikler til en række dag- og fagblade.

Bor på højskolen med sin hustru og fire børn.

Hovedfag: Journalistik & Medier

_95A4067

Garba Diallo

garba@krogerup.dk

Læst pædagogik, journalistik, sprog, miljø og udviklingsstudier på universiteter i Qatar, Storbritannien, Frankrig og Norge. Bor i hus på skolen.

Stiftet Organisationen Crossing Borders, der arbejder med interkulturel kommunikation, konflikthåndtering og medier.

Holder foredrag om international konflikthåndtering og kapacitets-opbygning med fokus på Afrika og Mellemøsten. Arbejder som fotograf og konsulent for danske NGO’er, har skrevet adskillige artikler om Afrika og internationale forhold. Garba taler mange sprog og har boet mange år i Afrika, Mellemøsten og Skandinavien.

Hovedfag: Crossing Borders

Valgfag: Into the new Africa

Line

Line Krogh Jensen

line@krogerup.dk

Uddannet arkitekt fra arkitektskolen i Aarhus og Cand. Mag. i Psykologi og Pædagogik og Uddannelsesstudier fra Roskilde Universitet med særlig fokus på igennem sociologisk og social-psykologisk teori at belyse menneskers vilkår og hverdagsliv i det moderne samfund. Derudover har hun taget den 3-årige alternative uddannelse i social innovation, projekt- og procesledelse hos KaosPiloterne i Aarhus og brænder for at arbejde med udvikling i praksis.

Line har tidligere blandt andet været gæstelærer på arkitektskolen i Aarhus, haft job som tværfaglig konsulent for Rambøll med henblik på udvikling imod en bæredygtig omstilling inden for bygge – og byplanlægningssektoren og de hertil knyttede uddannelser, lavet områdeundersøgelser for det kongelige danske konsulat i Shanghai og har arbejdet for Center for Ungdomsforskning.

Hovedfag: Storbyens Puls

Bjarne Hald

Bjarne Hald

bjarne@krogerup.dk

Cand. phil. i film- og medievidenskab. Har derudover læst bysociologi på Sabanci University i Istanbul og Cultural Studies på Middlesex University i London. Bor på Vesterbro i København.

Bjarne er vores lokale film-og flyspecialist og har udviklet mange af vores rejser til bl.a. Kina, USA, Marokko og Istanbul/Tyrkiet.

Hovedfag: Storbyens Puls

_95A5614

Sigrid Lauenborg Dahl

sigrid@krogerup.dk

Sigrid er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet med fokus på udviklingsstudier. Hun har arrangeret politiske studie- og researchture til det afrikanske kontinent, hvor vejen både er gået forbi menneskerettighedsaktivister og tidligere massemordere. Derudover har Sigrid også boet i Uganda.

Sigrid har i mange år arbejdet med politiske kampagner og aktivisme i udviklingsregi, hvor hun især har fokuseret på retfærdige handelsvilkår, klimaforandringerne og multinationale selskabers skatteunddragelse.

Endelig spiller Sigrid i Danmarks eneste heavy metal pigegarde – Pigegarden fra Helvede.

Hovedfag: Verden Brænder

_95A8950

Mads Philipsen

mads@krogerup.dk

Cand. Mag. med speciale i Internationale Udviklingsstudier og Pædagogik og Uddannelsesstudier fra RUC. Har arbejdet et halvt år i Guatemala, tomlet rundt i det sydlige Afrika, været politisk aktiv i forskellige danske ngo’er, lavet research for et dokumentarfilmselskab og deltaget i lobbykampagner på de bonede gulve i Bruxelles.

Mads har stor interesse for kampagnemageri, og på hvordan man bruger personlige erfaringer og social indignation i mødet med omverdenen.

Han interesserer sig for nye perspektiver på de forandringer verden undergår, men med en særlig interesse for udvinding af naturressourcer, multinationale selskabers skattespekulation og forskellige former for social organisering i nye fællesskaber.

Hovedfag: Verden Brænder

lotte

Lotte Fløe Christensen

lotte@krogerup.dk

Lotte Fløe Christensen (f. 1979). Fotografisk billedkunstner. Lotte har en MFA i fotografi og er uddannet ved Fatamorgana, Glasgow School of Art og Valand Akademi i Gøteborg.
Hun har været drivende medlem af det fotografiske galleri og arbejdsfællesskab Spark i København og har undervist i fotografi på Krabbesholm højskole.
Lotte arbejder løbende med egne projekter og har udstillet i bl.a. Canada, USA, Østrig, Frankrig, Rusland, Kina og Korea.

Se eksempler på Lottes arbejde på: www.lottefloe.com

Hovedfag: Fotografi

Kasper Palsnov

Kasper Palsnov

kasper@krogerup.dk

Kasper Palsnov er født og opvokset i Vendsyssel og er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- & Journalisthøjskole. Han har boet i England og Tyrkiet og har arbejdet på Berlingske i 1,5 år. For sit fotografiske arbejde er Kasper blevet præmieret af bl.a. TIME Magazine, Årets Pressefotos og British Journal of Photography. Derudover har han arbejdet som billedredaktør på samtidsmagasinet Atlas og er medstifter af det internationale fotokollektiv MINT. Ved siden af jobbet som højskolelærer arbejder Kasper på sine egne projekter og løser opgaver for danske og internationale medier. Se mere af Kaspers arbejde på www.kasperpalsnov.dk

Hovedfag: Fotografi

Martin Schmidt

Martin Schmidt

kontoret@krogerup.dk

Martin Schmidt er autodidakt filminstruktør og forfatter. Martin har lavet både gyserfilm, komedier, romantik, underholdning og drama med titler som Rejseholdet, Sidste Time, Guldhornene, Nikolaj og Julie, Livvagterne, Jul i Valhal, 2900 Happiness og Zulu-komedieserien Kristian. For sit arbejde på tv serien Ørnen og den svenske tv serie, Sandheden om Marika, har Martin modtaget den Internationale Emmy Award. Han har desuden skrevet en del bøger, bl.a. undervisningsbøger om film, om filmfolk, om inspiration og senest en bog skrevet sammen med hele Danmarks energikilde, Ole Henriksen.
Gennem mange år, har Martin undervist på filmlejrskoler, gymnasieskoler, højskoler og i erhvervslivet, i emnerne filmproduktion, kommunikation og samarbejde.

Hovedfag: Film!FilmFilm!

Katinka Boye Bjerregaard

Katinka Boye Bjerregaard

kontoret@krogerup.dk

Katinka Boye Bjerregaard, født i 1991 på Christianshavn, er sanger og sangskriver i det anmelderroste band KATINKA.
I 2017 udgav hun tekstsamlingen ET HUS AF KROP. Katinka har de sidste par år været musiker og skuespiller i forestillingen VÆBNET MED VINGER, der har turneret rundt i Danmark. På Krogerup underviser Katinka i faget Den unge digters lidelser, som er et skønlitterært skriveværksted, hvor eleverne både kan prøve kræfter med digte og noveller, men også skrive tekster, der kan blive til sange.

Valgfag: Den unge digters lidelser

IMG_5731-M-L

Lisbeth Van Deurs

kontoret@krogerup.dk

Lisbeth bor og arbejder med kunst i Danmark, men er uddannet fra Kunstakademi i London, med eksamen i printmaking og en master (MA) i Tegning/ Drawing.

Udover at undervise på Louisiana, beskæftiger Lisbeth sig med foto, maling, og stop motion-film.

Valgfag: Den levende streg

IMG_5503-M-L

Kurt Strand

kontoret@krogerup.dk

Journalist med mere end 30 års erfaring i såvel trykte som elektroniske medier. Har siden begyndelsen af 1990’erne desuden undervist i journalistik, holdt foredrag om medier og fungeret som ordstyrer ved konferencer og debatter. Er forfatter til en række bøger om journalistik, medier og politik. Formand for Journalistforbundets Cavlingkomité. Mediekommentator i Kristeligt Dagblad og medlem af avisens etikpanel. Kurt underviser på skolen i interview- og fortælleteknik.

Hovedfag: Journalistik & medier

Anders

Anders Filipsen

kontoret@krogerup.dk

Klaverspiller og komponist. Bor i København. Anders har gået på Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor han blev færdig i 2010. Kort derefter blev han optaget på avant-garde pladeselskabet ILK. Anders fokuserer primært på fri improvisation og mulighederne at kombinere det med andre kunstformer og nye måder at komponere på. Som komponist kombinerer han improviserede og kompositionelle former ud fra et holistisk perspektiv. Det tonale sprog er inspireret af både autentiske lyde, moderne og avant-garde jazz, og moderne klassisk musik. Anders har skrevet stykker for større ensembler og små grupper. Han har også skrevet musik for flere film og har været nomineret til en dansk musikpris.
Valgfag: Rytmisk musik

IMG_5621-M-L

Anne Steen Himmelstrup

kontoret@krogerup.dk

Anne Steen Himmelstrup (f. 1978) er cand. mag. i Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet og desuden uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Når hun ikke underviser i litteratur, arbejder Anne freelance som litteraturskribent, ekstern redaktør og projekttype. På Krogerup Højskole er hun nok mest kendt for sine Kvinde kend din krop-arrangementer, som har resulteret i indtil flere kusseplakater.

Valgfag: Med litteraturen i vildmarken og Heksekreds

Soffie

Soffie Dalsgaard

kontoret@krogerup.dk

Du kender hende måske fra TV-programmet Vild Med Dans. Soffie har danset siden hun var helt lille og har gennem hele sit liv udviklet en stor kærlighed til dansen.

Hun har som dansk mester i ti danse repræsenteret Danmark i hele verden i både Latin, Standard og South American Showdans. Hendes foreløbigt bedste resultat er en sjette plads ved henholdsvis VM og EM i ti danse. Soffie har sit eget dansestudie Soffie Dance Studio .

Valgfag: Dans, Dans, Dans

Peter

Peter Glad

kontoret@krogerup.dk

Keramiker fra Danmarks Designskole. Desuden har han udstillet på en lang række gallerier i ind- og udland. Hans ting bliver solgt i udvalgte butikker i både København og Århus. Læs mere på www.peterglad.dk
Valgfag: Keramik

IMG_4538-M-Maja-L

Maja Fjord Linqvist

kontoret@krogerup.dk

(OBS: Maja er på barsel i E17 og noget af F18)
Maja er uddannet psykolog fra Københavns Universitet, med speciale i arbejds- og organisationspsykologi og klinisk psykologi. Udover at være Krogerups psykologilærer er Maja også studievejleder på højskolen. Derudover arbejder Maja med unge psykisk ustabile på en bo-institution i København, hvor omdrejningspunktet er rehabilitering.
Maja bor på Christianshavn med sin mand og lille pige.

Valgfag: Psykologi

Marcus Vincent Frostholm

Marcus Vincent Frostholm

kontoret@krogerup.dk

Marcus er uddannet friluftsvejleder ved Københavns Universitet, Institut for Idræt med speciale i kajak. Derudover er han epp certificeret havkajak instruktør fra Dansk Kano og Kajakforbund. Han har desuden erfaring med friluftsliv gennem en grundlæggende passion for uderummet og fra arbejdet i forskellige outdoor-firmaer. Ved siden af Krogerup arbejder han i Friluftsland i København og som kajakinstruktør hos Kajakhotellet på Amager. Marcus har en baggrund som Pædagog fra sydhavns socialpædagogiske seminarium.

Valgfag: Friluftsliv

IMG_5747-M-L

Amanda Lagoni

kontoret@krogerup.dk

Amanda Lagoni er uddannet sexolog og parterapeut, og så har hun en kandidatgrad i Rytmisk Sang fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Ved siden af sit virke som musiker har hun egen klinik i parterapi og sexologi i København og afholder diverse workshops med fokus på seksualitet og sex. Hun har udgivet flere plader, senest “Stilhed under stormen” i Maj 2014. Hun kombinerer koncerter, workshops og foredrag, og har en kropslig tilgang til terapi og undervisning. Hun har særligt fokus på kvindens nydelse og på seksualitet i relationer.

Valgfag: Sex, kærlighed og kommunikation

Mathias Findalen

Mathias Findalen

kontoret@krogerup.dk

Cand. mag. i historie, globale studier og mellemøststudier. Ekstern lektor ved Københavns Universitet, hvor han bl.a. underviser på tyrkiske og mellemøstlige studier. Han indtager often ekspertrollen i danske medier som DR2, P1, TV2 og Radio 24/7 vedrørende den politiske situation i Tyrkiet og Syrien.

Mathias har tidligere været konsulent for International Media Support, en organisation som støtter pressefrihed og uafhængig journalistik i konfliktramte områder. Han er næstformand og projektkoordinator for foreningen Rapolitics, der styrker ungdommen gennem et kreativt og konstruktivt fokus på urbane kunstnerudtryk.

De sidste mange år har Mathias desuden været involveret i forskellige projekter med Save the Children Youth, Den Danske Ambassade i Tyrkiet, Danida og Ungdomsbureauet. Mathias er desuden musiker og spiller i bands som Cody og Kikos.

Hovedfag: Journalistik & medier
Valgfag: International Affairs

Mikkel Vinther

Mikkel Vinther

mikkel@krogerup.dk

Projektleder for de Digitale Ambassadører ved Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet, der med støtte fra TrygFonden forsøger at indføre digital dannelse i vores uddannelsessystem.

Mikkel er aktivist udi digital dannelse og uddannelse med fokus på, hvordan vi skaber gode, digitale liv – både samfundsmæssigt og på individuelt plan. Mikkel er iværksætter med erfaring som spillestedsleder, filmproducer og journalist og har været ungdomsrådgiver for daværende kulturministre som Marianne Jelved og Bertel Haarder. Ved siden af arbejdet på højskolen, rejser han rundt i Danmark for at assistere frivillige ungdomsmiljøer i Danmark gennem organisationen Netværket af Ungdomsråd.

Valgfag: Det Digitale Menneske

Nico Miskow Friborg

Nico Miskow Friborg

kontoret@krogerup.dk

Nico Miskow Friborg er kandidat i antropologi fra Københavns Universitet og har specialiseret sig i politisk antropologi, social forandring, normkritik, køn og seksualitet.
Nico har studeret, arbejdet og forsket i Mexico og har bl.a. beskæftiget sig med ungdomssubkulturer i Mexico City og ikkebinære kønskategorier blandt oprindelige folk. Ved siden af Krogerup arbejder den som ekstern lektor på Institut for Antropologi, Københavns Universitet og som konsulent i forskellige civilsamfundsorganisationer, der kæmper for at forbedre livsvilkårene for queers og transpersoner, herunder som medstifter af TransAktion, der bl.a. tilbyder rådgivning til transpersoner.
Nico brænder for at bruge sin vrede over uretfærdigheder til at skabe social og politisk forandring og har været med til at starte en anarkistisk studentergruppe, afholde feministiske seminarer og arrangere forskellige aktioner, ugentlige folkekøkkener, Tag Natten Tilbage demonstrationer, queer punk koncerter og queerfester.

Valgfag: Køn, normer og privilegier

Oskar Folmann

Oskar Folmann

kontoret@krogerup.dk

Oskar Folmann er en freelance autodidakt filmskaber og medstifter af produktionsselskabet Room 19 Productions, der laver musikvideoer, contentvideoer og reklamefilm. Allerede som lille var Oskar i gang med at producere stopmotionfilm med legetøjet fra værelset og actionfilm med vennerne. Filmene blev lagt på hylden i gymnasiet til fordel for musikken, men som årene gik, begyndte drømmen om filmens verden at trække igen. Oskar begyndte så småt med at lave film igen og startede herefter på Krogerup Højskoles filmlinje i efteråret 2015, hvor frøene til hans fremtid blev sået. I fællesskab med sin roommate fra højskolen startede Oskar i 2017 produktionsselskabet Room 19 Productions, og deres første job for popsensationen Citybois sparkede gang i karrieren. Nu er Oskar tilbage på Krogerups Filmlinje, hvor han underviser i klippeteknik og postproduktion af film.

Hovedfag: Film!FilmFilm!

mia toftdahl

Mia Toftdahl

kontoret@krogerup.dk

Mia arbejder med at kombinere projektledelse, facilitering af fællesskaber, yoga og mindfulness. Uddannet cand.soc. i Udvikling og Internationale Relationer med efteruddannelse fra RM Academy, Kaospiloterne og New York University i emner som projektstyring, læring og sociale forandringer. Mias interesser ligger især inden for kulturmøder, integration og aktivt medborgerskab, hvor hun har arbejdet med at engagere unge som globale medborgere til at tage aktiv del i verden omkring sig. Senest arbejdede Mia tre år i New York med at udvikle og implementere læringsforløb og fællesskaber for unge immigranter og flygtninge. Mia underviser i valgfagene Social entrepreneurship og Yoga, og for hende giver kombinationen af udvikling af sociale projekter og yoga rigtig god mening, da hun tror på, at jo bedre vi kender os selv og lader krop og hoved spille sammen, jo bedre er vi til at skabe noget fantastisk sammen med andre. Som yogalærer underviser Mia forskellige steder i København og har desuden et ugentligt hold for en gruppe flygtningekvinder.

Valgfag: Social entrepreneurship og Yoga

liv mygind

Liv Mygind

kontoret@krogerup.dk

Liv er en erfaren magasinjournalist, der blandt andet har været backstage med Birthe Kjær, lavet afslørende forbrugerjournalistik om juice-verdenen og produceret virale videohit om, hvordan man åbner en øl med en børnecykel eller laver en toast med et strygejern. Hun ved desuden mere end de fleste om isolationsmaterialer og biavl. Liv har en fortid i filmbranchen og har været på teaterscenen sammen med Nicolas Bro, inden hun fandt ud af, at journalistik er det bedste fag i verden. Nu lever hun af at forevige menneskers livshistorier som podcast i sin egen virksomhed www.livshistorier.net og nyder at give begejstringen for sit fag videre til den næste generation. På Krogerup kan man ofte finde Liv i færd med at læse op i nærheden af et bål.
Liv bor på Nørrebro med sin høje mand og deres to vilde børn. Er uddannet i journalistik og offentlig administration fra RUC og har modtaget en række priser for sit arbejde som dokumentarist og journalist, blandt andet for en artikel om sure børn.

Valgfag: Med litteraturen i vildmarken og Skriveværksted

Frederik Schack von Brockdorff

Frederik Schack von Brockdorff

kontoret@krogerup.dk

Tidligere Team koordinator hos Greenpeace og nuværende Stud. Performance Design og kommunikation på RUC. Som Performance designer arbejdes der på tværs af flere akademiske traditioner, lige fra Antropologi og teatervidenskab til Kommunikation og filosofi. Den gode oplevelse er en altomfavnende begivenhed i Frederiks portefølje af uddannelse- og erhvervserfaring. Dette har udmøntet sig i flere typer af events, Field engement kampagner for NGO’er og tanke-idé facilitering både indlands og udlands. Den gode oplevelse handler om at få sanserne spil – hvilket gør at Frederiks undervisning, tager en praktisk teoretisk tilgang.

Frederik er en skaber med erfaringer inden for eventdesign, ledelse og oplevelseskommunikation.

Frederik er passioneret amatørkok og kulinarisk gør-det-selv mand. I sin fritid eksperimenterer han med øl- og snapsebrygning, stegeteknikker og fermentering af diverse madvarer. Han elsker køkkenudstyr og kan falde i svime over en røremaskine eller et nyt smart kaffebrygningssystem. ”

Valgfag: Event making & Den store julefrokost

Hetav Rojan

Hetav Rojan

kontoret@krogerup.dk

Hetav er uddannet i international sikkerhed og krigens regler fra Syddansk Universitet. Mens han underviser på Krogerup, er han forskningsassistent på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), hvor han forsker i udenrigspolitik og politisk vold i Mellemøsten & Nordafrika.

Da Hetav blev skoletræt halvvejs igennem sin uddannelse, tog han til Irak for at arbejde som freelancejournalist. Siden har han haft base i Saudi Arabien, Tyrkiet og Bahrain, hvor han har dækket kampen mod Islamisk Stat, flygtningespørgsmål og udenrigspolitik. Derfor bliver Hetav ofte brugt som ekspertkilde i danske og internationale medier. Hetav taler både kurdisk og tyrkisk, så han rejser ofte til regionen i jagten på nye historier, vinkler og kilder.

Ved siden af sit job er han næstformand i foreningen Ansvarlig Presse, som arbejder for at skabe gennemsigtighed om journalistisk praksis og kilderepræsentation i dansk dagspresse.

Følg Hetav på Twitter her, hvor han opdaterer om de seneste politiske udviklinger i Mellemøsten.

Valgfag: People and politics

Ida Nielsen Langendorf

Ida Nielsen Langendorf

kontoret@krogerup.dk

Ida Nielsen Langendorf er kandidatstuderende i Sociologi på Københavns Universitet. Hun har bred erfaring med aktivisme, kampagnemageri og socialt forandringsarbejde fra ungdomspolitik, fagbevægelsesarbejde og studenterpolitik. Ida har blandt andet forberedt folketingsvalgkampe, lavet demonstrationer og kampagner og lavet en projektlederuddannelse for studerende i Studenterhuset i KBH. Hun interesserer sig for alt fra de store makropolitiske problemstillinger som globale arbejdstagerrettigheder, til hvordan vi finde socialt bæredygtige måder at lave aktivisme på. Derudover er Ida også uddannet friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut og elsker at padle i kano og lave mad over bål.

Hovedfag: Verden Brænder

Frank Langmack

Frank Langmack

kontoret@krogerup.dk

Ordkrejler & tekstjonglør. Uddannet Multimediedesigner AK & lærer. Frank har rejst i det meste af verden, hvor han har lavet workshops om og med performativ poesi. Han har deltaget i konkurrencer som fx verdensmesterskaberne i poetry slam og som kultur-NGO i primært Afrika i arbejdet med gadens poesi som identitetsskabende udtryksform. Har eget firma, der udbyder alle former for ord- & skrivekurser. Den største rejseoplevelse var regionen Tuva i det sydligste Rusland, hvor programmet i 17-dage stod på kogt ged (som jeg aldrig spiser igen) og strubesang. Jeg holder meget af verdensmusik, især Ørkenblues fra Mali. Elsker fynsk brunsviger, men er knap så meget til fisk. http://franklangmack.dk/

Valgfag: Poetry Slam – the fight club of poetry

Stinus Duch

Stinus Duch

kontoret@krogerup.dk

Mit forhold til cykler startede allerede som barn, da jeg lærte at lave, bygge, reparere og designe cykler af min far. Siden har jeg kastet min kærlighed på især gamle racercykler fra 70’erne, 80’erne og 90’erne. I mit værksted i Nordvest har jeg sammen med Jonas opbygget en lille forretning, som restaurerer og reparerer gamle cykler, som folk ikke selv kan se mere kvalitet i. Normalt finder jeg et ældre stel, skiller det fra hinanden og starter med at bygge cyklen helt fra bunden. Der er en barnlig LEGO-glæde ved først at skille alle de gamle dele ad, for herefter at genoplive cyklen og bringe den tilbage til sin storhedstid. Ud over at lave cykler er jeg uddannet fotograf fra Fatamorgana, Bachelor i Performance Design og kandidat i Visuel Kultur. Til daglig arbejder jeg med at designe fotoudstillinger og nu også fotobøger på mit nystartede forlag. Det at lave cykler er for mig et afbræk i en travl hverdag med mange timer foran computeren. Derfor har jeg ofte brug for at runde dagen af med en time i værkstedet, hvor man ikke skal tænke på andet end det, som er lige foran næsen på en – helt fysisk og lige til at røre ved.

Valgfag: Recycle / Bicycle

Jonas Fogh

Jonas Fogh

kontoret@krogerup.dk

Jeg er uddannet fotojournalist, og arbejder til daglig med video-produktion og dokumentariske fotoprojekter. Min passion for cykler startede, da jeg var barn, dengang Indurain var kongen af Touren og drenge havde sår på knæene. Alle destinationer blev afsluttet med en spurt om sejren, og jeg bærer stadig stolt mine ar fra styrtene lige før målstregen. Min far lærte mig allerede dengang, hvordan man lapper en cykel. Det var almen viden, som alle skulle kunne klare selv. I dag har jeg nok overhalet ham indenom, hvad angår cykelmekanikersnilde, men han kan sikkert stadig slå mig i en spurt til Kvickly. Jeg elsker at lave cykler, når jeg kan forvandle skrald til køreglæde. Den cykel, som er blevet forladt på gaden og venter at ruste op eller blive hentet af kommunen, kan på kort tid blive til overhalinger på cykelstigen og hvinende bremsespor. Jeg elsker charmen ved en hjemmelavet cykel – når man kan se, at den er hjemmelavet. Recycle – Bicycle!

Valgfag: Recycle / Bicycle

Mikkel Pagh

Mikkel Pagh

kontoret@krogerup.dk

Mikkel er oprindeligt uddannet cand. mag. i medievidenskab fra Aarhus Universitet. Han arbejdede i ti år på kontorer og foran computere før han besluttede sig for at gøre sin passion for træhåndværk og det maritime til sin levevej. Han var fra 2015-16 i lære som bådebygger, og har siden da drevet sin egen bådebyggervirksomhed.

Valgfag: Vi bygger en træbåd

Mille Breyen Hauschildt

Mille Breyen Hauschildt

kontoret@krogerup.dk

Hvis man vil vide, hvad forbindelsen mellem akaciefrø og myrer er, og hvorfor vi må forstå relationer af ledsagende arter for at forstå os selv og vores forhold til hinanden og naturen, så er det Mille, man skal spørge. Mille er generelt meget optaget af queer- og feministisk teori, marginaliserede positioner og nære litteraturanalyser, og det går alt sammen op i en højere enhed i faget Heksekreds, som arbejder med litteratur, kroppe, natur, blod, træer, ritualer og venskabet. Mille er ved at færdiggøre en kandidat i Litteraturvidenskab, hvorfra hun også har fået sit crush på feministiske tænkere som Judith Butler, Sarah Ahmed og Donna Haraway. Mille har desuden et blødt hjerte for den barske natur på den nordjysk vestkyst og drømmer om at smadre patriarkatet i tusind stykker.

Valgfag: Heksekreds

Køkkenet på Krogerup Højskole

Vi tænker især på smag, næring og variation samt de officielle kostråd, når vi udarbejder den ugentlige madplan. Vi serverer altid fiberrige salater og/eller grønt til hvert måltid. Vi benytter overvejende sunde fedtstoffer så som planteolier og nødder. Og så serverer vi fisk to gange om ugen.

 

Nicolai Rink

Nicolai Rink

nicolai@krogerup.dk

Kok og køkkenchef

 

Jill

Jill Eid Larsen

jill@krogerup.dk

Køkkenmedarbejder

Louisa

Louisa Pihl Kristensen

louisa@krogerup.dk

Køkkenmedarbejder

Anna Carina Mullins

Anna Carina Mullins

anna@krogerup.dk

Køkkenmedarbejder

Kontoret

Kontoret tager hånd om henvendelser fra kommende og nuværende elever og kursister. Det er her Krogerups “Hovedbanegård” bliver bestyret: Elever, kursister, pedeller og lærere går jævnligt ind og ud af dørene, samtidig med at telefon, breve, post, bogholderi og regnskab skal passes.

Heidi Larsen

Heidi Larsen

heidi@krogerup.dk

Kursussekretær

Marlene Angelique

Marlene Angelique

marlene@krogerup.dk

Økonomimedarbejder

Therese Juncker

therese@krogerup.dk

Sekretær

Kommunikation

Krogerups kommunikationsafdeling står for den løbende udvikling og opdatering af højskolens hjemmeside, sociale medier, pressekontakt, nyhedsbreve, grafisk arbejde, annoncering og meget andet.

_95A2878

Ulrich Quistgaard

ulrich@krogerup.dk

Kommunikationsansvarlig

Tlf.: 61 33 09 18

IMG_5621-M-L

Anne Steen Himmelstrup

anne@krogerup.dk

Kommunikationsmedarbejder

Jens Dahl

Jens Dahl

jens@krogerup.dk

Grafiker og Kommunikationsmedarbejder

Pedelleriet

Vores pedeller kan lave næsten alt og har en bred uddannelses- og erfaringsmæssig baggrund. Det er blandt andet dem, man henvender sig til, når der skal bygges en kulisse, bruges et par mindre træer til oppyntning, sættes computere i netværk, foruden det “normale” pedelarbejde som at slå græs, skifte pærer, male, fixe ting og i det hele taget sørge for at skolens rammer fungerer.

Just Thomas Schouboe

Just Thomas Schouboe

just@krogerup.dk

Pedel

Janne Bill Hansen

Janne Bill Hansen

janne@krogerup.dk

Oldfrue og alt-mulig-kvinde

Thomas Park Jepsen

Thomas Park Jepsen

thomas@krogerup.dk

Pedelmedhjælper

Rolf Foenss Christensen

Rolf Fønss Christensen

rolf@krogerup.dk

Pedelmedhjælper

Victoria Steffensen

Victoria Steffensen

victoria@krogerup.dk

Pedelmedhjælper