UDELIV - Krogerup Højskole

Udeliv

– skov, hav & håndværk

UDELIV er for dig, der …

…vil blive klogere på livet under åben himmel, bæredygtighed og håndværk – og dig der gennem sjove og øjenåbnende naturoplevelser vil være klogere på dig selv, udvikle din naturforståelse og finde ro i et sitrende samfund.

Kontakt din nye lærer

kontoret@krogerup.dk

+45 49 19 03 80

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du – også – bruge faget til:

Hovedfaget er oplagt, hvis du drømmer om at blive friluftsvejleder eller natur- og kulturformidler, og det er samtidig relevant for mange forskellige videregående uddannelser, der beskæftiger sig med natur og mennesker. Du kan også bruge hovedfaget til at lære om håndværk og blive inspireret af folk, der skaber nye bæredygtige løsninger.

Indholdet:

På UDELIV – HAV, SKOV OG HÅNDVÆRK udforsker vi havet som livgivende ressource. Vi tager på ture i kajak på Øresund, og vi undersøger livet under vandet. Vi lærer om dyrkning af muslinger i danske havne og kaster os ud i kystfiskeri.

Gennem mikroeventyr til fods og på mountainbike i skovene omkring Krogerup bliver vi klogere på friluftsliv, biodiversitet og os selv. I fællesskab bygger vi bivuakker, overnatter i naturen, laver mad over bål og udforsker de danske nationalparker.

Og vi dyrker håndens arbejde og bliver klogere på materialer og værktøjer. Måske bygger vi et shelter eller en sauna, måske snedkererer du din egen pagaj til at tage med på tur?

På UDELIV får du mulighed for at tage kajakcertifikat, så du efter højskolen på egen hånd kan leje kajakker, når du vil udforske de danske kyster og søer. 

Hovedfaget kræver ingen andre forudsætninger end mod på og lyst til at tage på friluftseventyr.

Du kommer konkret til at lære:

  • Havkajak – du bliver fortrolig med havkajakken og får mulighed for at få et kajakbevis (IPP2-certificering).
  • Fiskeri og urbant havbrug – du fanger dine egne fisk og stifter bekendtskab med dyrkning af muslinger, tang eller østers i havet.
  • Fouragering – du lærer om den vilde natur, hvor vi skal samle urter og planter og lave mad af naturens vilde spisekammer.
  • Erfaring med vandring og mountainbike – du lærer at navigere og finde vej i naturen og får redskaber  til selv at drage på eventyr til fods, i kajak eller på cykel. 
  • Udelivsfærdigheder – du lærer basale friluftsteknikker som lejropsætning, bålteknik, grøn sløjd og vandring i grupper og på egen hånd.
  • Håndværk – vi udforsker forskellige håndværk gennem snitteværksteder og fælles byggeprojekter.

Rejsen

På studieturen skal vi opleve Jotunheimen i Norge. Jotumheimen er Nordeuropas største fjeldområde fuld af dale, høje fjeldtinder og vilde horisonter. Vi skal vandre og lære at færdes på fjeldet, bestige en top, drikke kakao ved det smukkeste udsigtspunkt og udfordre krop og psyke. Vi bor i traditionelle norske fjeldhytter og tænder op i pejsen om aften.

“Man skal i al sin enkelthed op og opleve vildmarken på egen hånd. Men man skal også op og have et forhold til den. På den måde får man også et incitament til at passe på den. Når du dyrker naturen og kommer ud af din comfortzone, så får man en ydmyghed over den storslåede natur – og nogle af de oplevelser, som giver noget magi i hverdagen.”

 Marcus Vincent Frostholm, underviser på UDELIV

 

Vælg et ophold:

Du kan vælge mellem to forskellige ophold:

  • 24 uger i foråret
  • 18 uger i efteråret

”UDELIV kan være en adrenalinsusende oplevelse, som sætter vores fysik på prøve, men det kan også være der, hvor vi oplever refleksion og eftertænksomhed.”

Marcus Vincent Frostholm, underviser på hovedfaget UDELIV

”I et accelereret sitrende, forbrugersamfund repræsenterer friluftsliv ro, eftertanke og taknemmelighed. Målet med Udeliv er udbyde et fag der på en om samme tid lærer flere at kærer sig mere om naturen og som samtidig giver folk adgang til øjenåbnende oplevelser, et andet tilstedevær og redskaber der gør at man kan drage på eventyr til fods, på cykel og i kajak.”

Rasmus Meyer, forstander på Krogerup Højskole

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

Marcus Vincent Frostholm

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER

X