Udeliv

– skov, hav & håndværk

UDELIV er for dig, der …

… vil blive klogere på livet under åben himmel, bæredygtighed og håndværk – og dig, der gennem sjove og øjenåbnende naturoplevelser vil være klogere på dig selv, udvikle din naturforståelse og finde ro i et sitrende samfund.

Kontakt din nye lærer

marcus@krogerup.dk

+45 49 19 03 80

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du – også – bruge faget til:

Hovedfaget er oplagt, hvis du drømmer om at blive friluftsvejleder eller natur- og kulturformidler, og det er samtidig relevant for mange forskellige videregående uddannelser, der beskæftiger sig med natur og mennesker. Du kan også bruge hovedfaget til at lære om håndværk og blive inspireret af folk, der skaber nye bæredygtige løsninger.

Faget:

På UDELIV udforsker vi havet på forskellig vis. Vi tager på ture i kajak på Øresund, og vi undersøger livet under havoverfladen. Vi lærer om havet som livgivende ressource og kaster os ud i kystfiskeri.

Gennem mikroeventyr til fods og på mountainbike i skovene omkring Krogerup bliver vi klogere på friluftsliv, biodiversitet og os selv. I fællesskab bygger vi bivuakker, overnatter i naturen, laver mad over bål og udforsker de danske naturnationalparker.

Vi dyrker håndens arbejde og bliver klogere på materialer, teknikker og værktøjer. Ud over mindre snitteprojekter vil der også være et længere forløb med et byggeprojekt, hvor vi fremstiller brugbare redskaber til udelivet.

På UDELIV får du mulighed for at blive IPP2-certificeret i havkajak, så du efter højskolen på egen hånd kan leje kajakker, når du vil udforske de danske og europæiske kyster og søer.

Hovedfaget kræver ingen andre forudsætninger end mod på og lyst til at tage på friluftseventyr.

Du kommer konkret til at lære

  • at padle havkajak og få mulighed for at få et kajakbevis (IPP2-certificering).
  • at fange dine egne fisk og stifte bekendtskab med at høste muslinger, tang eller østers i havet.
  • om fouragering og den vilde natur, hvor vi skal samle urter og planter og lave mad fra naturens vilde spisekammer.
  • at navigere og finde vej i naturen, og du får et færdighedsmæssigt grundlag til selv at drage på eventyr til fods, i kajak eller på cykel.
  • en varieret dansk natur at kende og få kundskaber indenfor lejrliv, bålteknik, grøn sløjd, MTB, vandring i grupper og på egen hånd.
  • at udforske forskellige håndværk gennem fx snitteværksteder og fælles byggeprojekter.

Rejsen

UDELIVs studietur er delt i to, og du kommer både til at opleve vild dansk natur og den norske vildmark. Vi starter med kajaktur i dansk farvand. Med 8.750 kilometer kyststrækning er havkajakken et fantastisk fartøj at gå på opdagelse i langs Danmarks kyster. På denne tur pakker vi kajakkerne med udstyr, overnatter i det fri og bruger kajakkens muligheder for at komme steder hen, der er ufremkommelige til fods. I vores anden rejseuge drager vi til Norge for at opleve den norske vildmark. Her skal vi besøge et fjeldområde fuld af dale, søer, vilde renflokke, høje fjeldtinder og vilde horisonter. Vi skal bo i en traditionel norsk fjeldhytte, som er vores base for turene ud i området. På forårsholdet bliver det via fjeldski, da sneen stadigvæk præger landskabet, og på efterårsholdet bliver det med vandrestøvlerne snøret og ud over stepperne, men det bliver lige spektakulært uanset hvad. Vi skal lære at færdes på fjeldet, opleve den norske friluftstradition, udfordre krop og psyke, bjergtages af de smukke vidder og tænde op i pejsen om aftenen.

 

Vælg et ophold:

Du kan vælge mellem to forskellige ophold:

  • 24 uger i foråret
  • 18 uger i efteråret

Friluftsudstyr

Skolen har alt basisudstyr til aktiviteter som fx mountainbike og havkajak, men der vil være noget essentielt udstyr, som vil give god mening at investere i: Et par gode, mellemstive vandrestøvler, en dagstursrygsæk til alle turene og en tre-sæsons sovepose med en komforttemperatur omkring minus 5-8 grader, alt afhængig af om du har let ved at fryse eller ej. Du vil få tilsendt en pakkeliste, når tiden nærmer sig, og vi kommer til at snakke mere om beklædning og udstyr, når du starter.

“Som elev på UDELIV er der mulighed for både at få de store, adrenalinsusende oplevelser, som sætter vores fysik på prøve, men på faget stræber vi samtidig efter at finde refleksion og eftertænksomhed.”

Marcus Vincent Frostholm, underviser på UDELIV

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

Marcus Vincent Frostholm

Marcus Vincent Frostholm

Karl Emil Grupe

Karl Emil Grupe

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X