LEDIGE STILLINGER

Timelærer på hovedfaget Verden Brænder

Verden Brænder handler om de globale udfordringer, som vi som samfund og individer står over for – og hvad vi kan gøre ved dem. Formålet med faget er at danne handlende verdensborgere med erfaring, lyst og evne til at engagere sig i samfundet lokalt, nationalt og globalt.

Stillingen indebærer:

 • På hovedfaget sættes emner som demokrati, global ulighed, klimaretfærdighed, migration, handelspolitik, fødevareproduktion, populisme, menneskerettigheder, social forandring og aktivisme i spil og til diskussion. Som underviser får du ansvar for at tilrettelægge undervisning, der sikrer eleverne et højt fagligt udbytte og animerer dem til selv at tage stilling og handle. En del af undervisningen vil ske i samarbejde med lærerne på hovedfaget Europa Brænder, da nogle undervisningsforløb er fælles.
 • Rejseplanlægning og rejseledelse på studieturene til Sydafrika. Som en integreret del af forløbet rejser vi både forår og efterår 3 uger til Sydafrika. Som timelærer vil du, sammen med hovedfagslæreren på Verden Brænder, få ansvar for planlægning og afvikling af turen, hvilket indebærer ansvar for elevernes trivsel og faglige udbytte.
 • Kampagneundervisning og –styring. Verden Brænder-forløbet afsluttes med udvikling og afvikling af et kampagneforløb, hvor eleverne selv skal gøre noget ved en udfordring, som de ser i det danske samfund. Som lærer på faget har du til opgave af facilitere og kvalificere deres kampagnearbejde.

At være højskolelærer kræver, at du har mod på at bringe dig selv i spil, og det er kun godt, hvis du har en bred vifte af interesser – også gerne nogle lidt skæve. Du skal have lyst til at engagere dig med eleverne, og du skal både evne at have det sjovt og tage de svære snakke. Ambitionen med Verden Brænder er at sætte eleverne i stand til at agere som samfundsborgere, og det er derfor en fordel, hvis du selv har erfaring med kampagnearbejde og/eller civilsamfundsengagement.

Ansættelsen er en fast deltidsstilling i hele 2020 med mulighed for forlængelse. Du aflønnes på timebasis, og stillingen vil indbefatte undervisning, forberedelse, samvær og rejseaktivitet. Det konkrete timetal fastlægges efter individuel aftale. Der kan også være mulighed for valgfagsundervisning. Drømmen er, at du kan starte 5. januar, men lad os se, hvad der er muligt.

Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte hovedfagslærer og kommende rejsemakker Sigrid Dahl på 6165 4530 eller forstander Rasmus Meyer på 5173 2873.

Send din ansøgning til job@krogerup.dk senest mandag d. 9. december. Mærk ansøgningen ’Ansøgning Verden Brænder’

   

  Kontakt os

  +45 49 19 03 80

  kontoret@krogerup.dk

  Krogerupvej 13, 3050

  Therese Juncker

  Therese Juncker

  Sekretær

  KONTAKT

  Krogerup Højskole
  Krogerupvej 13
  3050 Humlebæk

  CVR 44913216
  Telefon: 49 19 03 80
  E-mail: kontoret@krogerup.dk

  Kontortider: 9.00 - 12.00

  NYHEDSBREV

  Se der seneste nyhedsbrev HER

  X