EUROPA BRÆNDER

– roadtrip til Europas brændpunkter

Hovedfaget
er for dig, der …

… drømmer om at forstå det Europa, du er en del af. Dig, der interesserer dig for sociale bevægelser, samfundsforhold og et Europa under forandring. Og dig, der vil have redskaber til at engagere dig – i Danmark og Europa.

Kontakt din nye lærer

mads@krogerup.dk

Krogerup Højskole – Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du – også – bruge faget til:

Hovedfaget giver dig viden og indsigt, der også er relevant, hvis du vil videreuddanne dig til at beskæftige dig med verdens udfordringer og måden, vi kan være med til at ændre dem på. EUROPA BRÆNDER ruster dig til at arbejde med aktivisme, planlægning, mediehåndtering og formidling i fx en græsrodsorganisation – og til at organisere dig med andre unge i kampen for et bedre samfund.

EUROPA BRÆNDER PÅ KROGERUP

Vi lever i et Europa, der undergår voldsomme forandringer: Krig i Ukraine, flygtningestrømme, klima- og biodiversitetskrise, Brexit, uafhængighedskamp i Catalonien, højre- og venstrepopulisme og militær oprustning. Udviklinger, der har betydning her i Danmark, for politikken, der føres i EU og på globalt plan.

Som elev på EUROPA BRÆNDER træder du med ind i et politisk laboratorium, hvor holdninger brydes, og meninger dannes. Vi mødes med mennesker og bevægelser, der provokerer, udfordrer og inspirerer. Og sammen bliver vi klogere på det politiske landskab i Europa, hvem der styrer udviklingen, og bevægelserne der former og farver Europa i disse år.

Men vi nøjes ikke med at forstå og formidle. På EUROPA BRÆNDER er vi handlende aktører. Og efter rejsen, der ligger midt i opholdet, forvandler vi undervisningsrummet til et aktivistisk værksted. Sammen med søsterfaget VERDEN BRÆNDER vælger vi et tema, som vi former en kampagne rundt om. Ambitionen er, at du selv kommer på banen og oplever at tage del i den offentlige debat.

Undervisningen på EUROPA BRÆNDER er et mix af oplæg, workshops, møder med aktivister, politikere og analytikere, diskussioner, Zoom-samtaler med internationale stemmer og gruppearbejde – alt sammen med ambitionen om at blive klogere på de politiske og kulturelle strømninger der bestemmer Europas udvikling.

Det arbejder vi bl.a. med på hovedfaget:

  • Europæisk politik og kultur
  • Handel, arbejdstagerrettigheder og globalisering
  • Ulighed og økonomi
  • Migration og flygtningestrømme
  • Kreativ aktivisme og kampagnearbejde
  • Utopier og drømme for Europa
  • Dansk politik og aktuelle spørgsmål

STUDIEREJSE I EUROPA

Midt i forløbet pakker vi rygsækken og tager på et politisk interrail. Turen går med tog ned gennem Europa. Hvor vi præcist ender afhænger af de aktuelle forhold rundt om i Europa, men målet er blive klogere på vores eget kontinent og møde de bevægelser og mennesker, der er med til at forme nutidens Europa.

På studieturen folder vi faget ud og oplever de strømninger, der hersker i de lande, vi besøger: Højrepopulister der vil bygge hegn om Europa, EU-politikere der vil intensivere den europæiske integration og sociale græsrodsbevægelser. Og vi mødes med de mennesker, der selv er berørt af udviklingen, som unge der slås med arbejdsløshed, bønder der arbejder for ordentlige forhold, og mennesker der er flygtet over Middelhavet i søgen efter et nyt liv i Europa.

Turen med tog gennem Europa giver os også tid at blive klogere på europæisk kulturliv, mad, musik, litteratur og historie. Studieturen er på én og samme tid en fagligt øjenåbnende rejse og en ryste-sammen-tur, hvor du lærer elever og lærere på dit hovedfag godt at kende. Den endelige rejseplan afhænger af den aktuelle situation i Europa og vores fælles fokus på studieturen.

“På EUROPA BRÆNDER skal vi inspirere og udfordre hinanden, så vi kan finde nye måder at handle sammen på. Vi skal nytænke, hvilke samfund vi gerne vil leve i og sammen træde de første skridt for at nå dertil.”
Mads Philipsen

Underviser på EUROPA BRÆNDER

Kontakt skolen

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

MØD DINE UNDERVISERE:

MADS PHILIPSEN

Cand.mag. i internationale udviklingsstudier og pædagogik samt uddannelsesstudier fra Roskilde Universitet.
mads@krogerup.dk

IDA HØJRUP

Bachelor i socialvidenskab og kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet. Bl.a. aktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse.
idahp@krogerup.dk

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER