europa brænder

– roadtrip til Europas brændpunkter

EUROPA BRÆNDER
er for dig, der …

… interesserer dig for sociale bevægelser, et Europa i opbrud og mennesker og samfund. Dig, der vil være med til at forandre det Europa, vi lever i – og dig, der vil skabe en bedre verden og vil være med til at forme historien fremfor at være tilskuer til den.

Kontakt din nye lærer

mads@krogerup.dk

+45 49 19 03 80

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du – også – bruge faget til:

Hovedfaget giver dig viden og indsigt, der også er relevant, hvis du vil videreuddanne dig til at beskæftige dig med verdens udfordringer og måden, vi kan være med til at ændre dem på. EUROPA BRÆNDER ruster dig til at arbejde med aktivisme, planlægning, mediehåndtering og formidling i fx en græsrodsorganisation – og til at organisere dig med andre unge i kampen for et bedre samfund.

Faget:

Hvis du vælger hovedfaget EUROPA BRÆNDER, træder du ind i et politisk laboratorium, hvor holdninger brydes og meninger dannes, og du møder mennesker og bevægelser, der inspirerer, provokerer, udfordrer og engagerer dig.

Europa oplever nogle voldsomme rystelser, som har stor betydning for os alle sammen: Flygtningesituationen, klimakrisen, Brexit, Cataloniens ønske om uafhængighed, populismen og højrenationalismens fremmarch, ungdomsarbejdsløshed og militær oprustning. På EUROPA BRÆNDER undersøger vi, hvem der styrer udviklingen, og hvordan det sker. Vi mødes med revolutionære bevægelser, populistiske politikere, unge, der skaber alternative samfund og eksperter i Europa. På EUROPA BRÆNDER skal vi finde ud af, hvor vi selv står, og hvad vi kan gøre for selv at være med til at skabe et samfund, som vi ønsker at leve i. Fremtidens Europa formes nu – og du kan være med!

Rejsen

Midt i forløbet pakker vi rygsækken og tager på et politisk roadtrip for at møde de mennesker, der går forrest ind på kamppladsen i forsøget på at definere det nye Europa. Turen går med tog ned gennem Europa til Paris, Spanien og Portugal. Disse destinationer rummer flere af de udfordringer og muligheder, som resten af Europa står over for i dag: Paris er i politisk opbrud med De Gule Veste på gaderne, Macron under pres og populistiske strømninger, der vinder frem. Spanien er det første land, som flygtninge møder, når de ankommer fra Marokko, ungdomsarbejdsløsheden er enorm og nye alternative samfund vokser ud af den økonomiske krise.

Vi holder hele tiden øje med nye udviklinger i Europa. Så måske hopper vi af toget i Bruxelles, Hamborg eller et tredje sted, hvor politiske bevægelser blomstrer op.

Det afsluttende projekt:

Efter rejsen skal du – sammen med de andre elever på EUROPA BRÆNDER og med eleverne fra hovedfaget VERDEN BRÆNDER – udvikle, planlægge og gennemføre en kampagne. Inspirationen kommer fra de temaer, vi har beskæftiget os med inden rejsen og ikke mindst de mennesker og metoder, som vi har mødt undervejs. Det kan være alt fra at kæmpe for retfærdig verdenshandel til at tale asylansøgeres sag i Danmark eller lægge pres på politikerne for at skaffe lærerpladser til elever på erhvervsuddannelserne.

Vælg et ophold:

Du kan vælge mellem to forskellige ophold:

  • 24 uger i foråret
  • 18 uger i efteråret

På begge forløb deltager du i undervisningen, rejsen og den afsluttende kampagne.

På EUROPA BRÆNDER skal vi inspirere og udfordre hinanden, så vi kan finde nye måder at handle sammen på. Vi skal nytænke, hvilke samfund vi gerne vil leve i og sammen træde de første skridt for at nå dertil.”

Mads Philipsen, underviser på EUROPA BRÆNDER

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

Mads Philipsen

Mads Philipsen

Ida Højrup

Ida Højrup

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X