FOTO er for
dig, der …
… drømmer om at styrke dit personlige udtryk gennem fotografiet. Dig, der har lyst til at undersøge, hvad fotografi er og kan – ved at bruge det som et personligt udtryksmiddel og gennem det forholde dig til verden omkring dig. Du kan både være begynder eller være vant til at håndtere et kamera, bare du er nysgerrig og har lyst til at udforske, lære og udvikle dig.

Kontakt din nye lærer
lotte@krogerup.dk
+45 49 19 03 80
Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk
Det kan du – også – bruge faget til
Forløbet på Krogerup er med til at give dig viden og erfaringer, der vil gavne dig, hvis du drømmer om at søge ind på fotojournalistuddannelsen, kunstakademier, fotouddannelser eller andre kreative uddannelser.
Faget:
Fotografi er et sprog og en særlig måde at se på. Det er et redskab, der kan bruges til at forholde dig til verden og den måde, du er i verden på. Fotografi er en måde at udtrykke sig på og en metode til bedre at forstå sig selv.
På hovedfaget FOTO sætter vi fokus på, hvad fotografi er og kan og på udviklingen af et personligt billedsprog. Du bliver undervist af professionelle fotografer og undervisere, der vil hjælpe dig til at finde din personlige metode og udtryk. Du lærer at give og modtage konstruktiv kritik og formulere dig om billeder. Du bliver sendt på reportageopgave, laver portrætter, fotograferer sindstilstande, laver iscenesat fotografi, glemmer tiden i mørkekammeret – og meget andet. Vi skal udforske, eksperimentere og flytte os.
Kurset er både for begyndere og for dig, der har fotograferet før. Du lærer først de basale fotografiske teknikker: Kamerateknik, fremkaldelse af film og kopieringsproces i mørkekammer og indføring i digital billedbehandling i Adobe Photoshop Lightroom. Herefter lærer du om billeders udtryk og virkemidler og fotografiets forskellige genrer – f.eks. portræt, street photography, fotojournalistik, iscenesat fotografi og konceptuelt fotografi.
Ind imellem tager vi på udstillings- og inspirationstur til København og besøger gallerier, museer, fotoboghandlere og kunstnere/fotografer.
Vi skal snakke om og se på en masse fotografi; både dine egne og andre fotografers billeder. Ved at fremlægge dine billeder for de andre på holdet og give og få konstruktiv kritik udvikler du dit personlige fotografiske sprog og evnen til at se og analysere andres billeder. Man lærer bedst at fotografere ved at gøre det, tale om billederne og så fotografere igen. Og igen. Din opgave bliver at styrke dit personlige udtryk og skærpe dit blik på verden.
På rejsen skal du bruge kameraet som redskab til at lære et nyt hjørne af verden at kende, og når vi kommer hjem, skal du arbejde grundigt med rejsebillederne og lave din egen fotobog.

Du kommer konkret til at lære
- de basale fotografiske teknikker som kamerateknik, fremkaldelse af film og
kopieringsproces i mørkekammer og indføring i digital billedbehandling i Adobe Photoshop Lightroom. - at se og sætte ord på billeders udtryk og virkemidler.
- fotografiets forskellige genrer, fx portræt, street photography, fotojournalistik, iscenesat fotografi og konceptuelt fotografi.
Du kan følge aktiviteterne på FOTO i Facebook-gruppen Krogerup FOTO, og på Instagram.
STUDIEREJSE TIL JORDAN
Vi tager ud i verden for at blive klogere på et hjørne af kloden, menneskene der bor der og de historier, de bærer på. Og måske også os selv. Rejsen går til Jordan, hvor vi skal forsøge at blive klogere på et folk og en kultur med kameraet som redskab. Vi skal fotografere os ind på livet af de mennesker, vi møder i landet og dykke ned i Jordans historie, politik, religion og geografi.
Vi kommer bl.a. til at besøge en palæstinensisk flygtningelejr, møde unge ildsjæle i Amman, fotografere portrætter i souk’en, vandre i oldtidsbyen Petra, møde lokale fotografer, blive klogere på Jordans stigende vandproblem, flyde på Det Døde Hav og tage selvportrætter i ørkenen.
Det afsluttende projekt:
I forløbets sidste fase skal du arbejde mere projektorienteret med at skabe en personlig billedserie (eller film eller installation eller andet), som skal fremvises på en afsluttende udstilling for hele skolen.
Parallelt med det afsluttende projekt laver fotoholdet et fælles magasin med deres billeder.
Vælg et ophold:
Du kan vælge mellem seks forskellige ophold:
- 24 uger med start i januar
- 18 uger med start i august
På de fire korteste forløb bliver du en del af det elevhold, som har valgt det lange forløb på 24 uger – enten på den første del af det lange undervisningsforløb før rejsen eller på den del af undervisningsforløbet, der ligger efter rejsen – afhængigt af, hvilket kort ophold du vælger. Det er udelukkende elever, der vælger ophold på 18 og 24 uger, der har mulighed for at komme med på rejsen.
Fotoudstyr:
Det er en fordel, hvis du selv medbringer et digitalt spejlreflekskamera, men det er ikke en betingelse. Tag også meget gerne et analogt kamera med, hvis du har et liggende. Har du ikke selv et kamera, kan du låne både digitalt og analogt på skolen. Fotolokalet på Krogerup Højskole er udstyret med iMac-computere, negativ-scanner, Canon A2-fotoprinter, studie og et veludrustet mørkekammer. Så du får både mulighed for at arbejde med digitalt og analogt fotografi.
24 timers adgang til både mørkekammer og fotolokale.
“Nogle gange kan fotografiet være med til at give eleverne en bedre forståelse af, hvem de selv er. De får rystet deres selvbillede lidt. Måske opdager de, at de godt kan lide kaos, og at de ikke har brug for så meget struktur og faste rammer, som de troede.”
Kontakt skolen
+45 49 19 03 80
kontoret@krogerup.dk
Krogerupvej 13, 3050
MØD DINE UNDERVISERE:

NANNA NAVNTOFT
Uddannet fotojournalist fra DMJX. Arbejder desuden som freelancefotograf for bl.a. Politiken.

LOTTE FLØE
Fotografisk billedkunstner. Har en MFA i fotografi og har udstillet i en række lande.
KONTAKT
Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk
CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk
Kontortid: 9.00-12.00