foto

– styrk dit personlige udtryk

FOTO er for
dig, der …

… drømmer om at styrke dit personlige udtryk gennem fotografiet. Og dig, der har lyst til at undersøge hvad fotografi er og kan, og hvordan du kan bruge fotografi til at være et personligt udtryksmiddel og gennem det forholde dig til verden omkring dig. Du kan både være begynder eller være vant til at håndtere et kamera, bare du er nysgerrig og har lyst til at udforske, lære og udvikle dig.

Kontakt din nye lærer

lotte@krogerup.dk

+45 49 19 03 80

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du – også – bruge faget til:

Forløbet på Krogerup er med til at give dig viden og erfaringer, der vil gavne dig, hvis du drømmer om at søge ind på fotojournalistuddannelsen, kunstakademier eller andre fotouddannelser.

Indholdet:

Fotografi er et sprog. Det er et redskab, du kan bruge til at forholde dig til verden og den måde, du er i verden på. Fotografiet er en metode til at udtrykke dig på og til bedre at forstå dig selv.

På hovedfaget FOTO stiller vi skarpt på, hvordan et billede virker, og hvordan det kan påvirke os. Vi arbejder i fællesskab med at bruge billeder til at fortolke den verden, vi lever i, og hvordan det som menneske er at leve i den. Og du kommer til at udforske og eksperimentere med en verden, der indrammes og formidles gennem et kamera.

Du får en unik mulighed for, sammen med en hel flok af andre fotoglade unge, at udvikle dit helt eget personlige billedsprog og udtryk. I løbet af opholdet kommer du blandt andet til at boltre dig med at tage reportagefotos, portrætter, iscenesatte fotos og med at fotografere menneskets sindstilstande – og i mørkekammerat kommer du til at glemme alt andet omkring dig, mens du langsomt får motiver til at træde frem.

På FOTO får du en helt særlig mulighed for at øve dig i at give og modtage konstruktiv kritik. Sammen skaber vi et trygt og ærligt miljø, der gør, at det bliver naturligt og gavnligt at hjælpe hinanden ved at give respons, der kan bruges til noget. Ved at fremlægge dine billeder for de øvrige elever på holdet og give og få konstruktiv kritik, udvikler du dit personlige fotografiske sprog og evnen til at se og analysere andres billeder. Man lærer bedst at fotografere ved at gøre det, tale om billederne og så fotografere igen. Og igen. Og igen.

I løbet af opholdet på Krogerup tager vi til København og besøger gallerier, museer, fotoboghandlere og kunstnere/fotografer for at blive forundret og inspireret.

Du kommer konkret til at lære:

 • de basale fotografiske teknikker, som er kamerateknik, fremkaldelse af film og
  kopieringsproces i mørkekammer og indføring i digital billedbehandling i Adobe Photoshop Lightroom.
 • at se og sætte ord på billeders udtryk og virkemidler
 • fotografiets forskellige genrer fx portræt, street photography, fotojournalistik, iscenesat fotografi og konceptuelt fotografi.
 • at udvælge de rette billeder til de rette sammenhænge.

Du kan følge aktiviteterne på Foto i Facebook-gruppen Krogerup FOTO, og på Instagram

Rejsen

I løbet af dit ophold på Krogerup tager du sammen med dit FOTO-hold ud på en helt unik rejse til Israel og Palæstina. Med kameraet som følgesvend skal vi forsøge at forstå menneskerne, området og hvad konflikten handler om. Vi rejser rundt i Israel og den besatte Vestbred og besøger NGO´er. Vi vandrer gennem det historiske centrum i de små stræder i Jerusalem og besøger Grædemuren. Vi fotograferer graffiti på den israelske separationsmur, og vi besøger det danske hus i Ramallah for at se, hvordan de bruger billeder i deres arbejde med palæstinenserne.

På turen skal vi også besøge gallerier og møde fotografer for at høre, hvordan de arbejder i området. Og så bliver der også mulighed for at udforske på egen hånd, spise god mad og danse til mellemøstlige rytmer.

Det afsluttende projekt:

Når du kommer tilbage til Krogerup efter rejsen, er du sikkert fyldt med inspiration og kameraet er fyldt med materiale. Og så skal du i gang med dit afsluttende projekt. Vi idéudvikler projektet i fællesskab og coacher hinanden igennem processen.              Projektet giver dig mulighed for at gå i dybden med et emne, en teknik eller et medie, som du brænder for. Dit arbejde bliver fremvist på den store afsluttende udstilling for hele højskolen.

Vælg et ophold:

Du kan vælge mellem seks forskellige ophold:

 • 24 uger med start i januar
 • 12 uger med start i januar
 • 8 uger med start i april
 • 8 uger med start i august
 • 18 uger med start i august
 • 7 uger med start i oktober

På de fire korteste forløb bliver du en del af det elevhold, som har valgt det lange forløb på 24 uger – enten på den første del af det lange undervisningsløb før rejsen eller på den del af undervisningsforløbet, der ligger efter rejsen – afhængigt af, hvilket korte ophold du vælger. Det er udelukkende elever, der vælger ophold på 18 og 24 uger, der har mulighed for at komme med på rejsen.

Fotoudstyr:

Det er en fordel, hvis du selv medbringer et digitalt spejlreflekskamera, men det er ikke en betingelse. Tag også meget gerne et analogt kamera med, hvis du har et liggende. Har du ikke selv et kamera, kan du låne både digitalt og analogt på skolen. Fotolokalet på Krogerup Højskole er udstyret med iMac-computere, negativ-scanner, Canon A2 fotoprinter, studie og et veludrustet mørkekammer. Så du får både mulighed for at arbejde med digitalt og analogt fotografi.

24 timer er adgang til både mørkekammer og fotolokale.

”Faget lærte mig at se på billeder på en helt ny måde og gav mig nogle redskaber og et ordforråd til at kunne tale om billeder. Det at give ærlig kritik på hinandens arbejde, er, ud over at have været enormt brugbart på de fotoskoler, jeg har været på siden, noget, der gør venskabet på fotolinjen til noget særligt.”

Frederik Danielsen, tidligere elev på FOTO.

“Nogen gange kan fotografiet være med til at give eleverne en bedre forståelse af, hvem de selv er. De får rystet deres selvbillede lidt. Måske opdager de, at de godt kan lide kaos, og at de ikke har brug for så meget struktur og faste rammer, som de troede.”

Lotte Fløe Christensen, underviser på hovedfaget FOTO

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

KASPER PALSNOV

KASPER PALSNOV

Lotte Fløe Christensen

Lotte Fløe Christensen

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se der seneste nyhedsbrev HER

X