FOTO - Krogerup Højskole

foto

– styrk dit personlige udtryk

FOTO er for
dig, der …

… drømmer om at styrke dit personlige udtryk gennem fotografiet. Og dig, der har lyst til at undersøge, hvad fotografi er og kan, og hvordan du kan bruge fotografi til at være et personligt udtryksmiddel og gennem det forholde dig til verden omkring dig. Du kan både være begynder eller være vant til at håndtere et kamera, bare du er nysgerrig og har lyst til at udforske, lære og udvikle dig.

Kontakt din nye lærer

lotte@krogerup.dk

+45 49 19 03 80

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du – også – bruge faget til

Forløbet på Krogerup er med til at give dig viden og erfaringer, der vil gavne dig, hvis du drømmer om at søge ind på fotojournalistuddannelsen, kunstakademier, fotouddannelser eller andre kreative uddannelser.

Indholdet

Fotografi er et sprog og en særlig måde at se på. Det er et redskab, der kan bruges til at forholde sig til verden og den måde, du er i verden på. Fotografi er en måde at udtrykke sig på og en metode til bedre at forstå sig selv.  

På hovedfaget FOTO sætter vi fokus på, hvad fotografi er og kan og på udviklingen af et personligt billedsprog. Du bliver undervist af professionelle fotografer og undervisere, der vil hjælpe dig til at finde din personlige metode og udtryk. Du lærer at give og modtage konstruktiv kritik og formulere dig om billeder. Du bliver sendt på reportageopgave, laver portrætter, fotograferer sindstilstande, laver iscenesat fotografi, glemmer tiden i mørkekammeret – og meget andet. Vi skal udforske og eksperimentere og flytte os.  

Kurset er både for begyndere og for dig, der har fotograferet før. Du lærer først de basale fotografiske teknikker: Kamerateknik, fremkaldelse af film og kopieringsproces i mørkekammer og indføring i digital billedbehandling i Adobe Photoshop Lightroom. Herefter lærer du om billeders udtryk og virkemidler og fotografiets forskellige genrer – f.eks. portræt, street photography, fotojournalistik, iscenesat fotografi og konceptuelt fotografi. 

Ind imellem tager vi på udstillings- og inspirationstur til København og besøger gallerier, museer, fotoboghandlere og kunstnere/fotografer. 

Vi skal snakke om og se på en masse fotografi; både dine egne og andre fotografers billeder. Ved at fremlægge dine billeder for de andre på holdet og give og få konstruktiv kritik udvikler du dit personlige fotografiske sprog og evnen til at se og analysere andres billeder. Man lærer bedst at fotografere ved at gøre det, tale om billederne og så fotografere igen. Og igen. Og igen. Din opgave bliver at styrke dit personlige udtryk og skærpe dit blik på verden. 

På rejsen skal du bruge kameraet som redskab til at lære et nyt hjørne af verden at kende, og når vi kommer hjem, skal du arbejde grundigt med rejsebillederne og lave din egen fotobog.  

 

Du kommer konkret til at lære

  • de basale fotografiske teknikker, som er kamerateknik, fremkaldelse af film og
    kopieringsproces i mørkekammer og indføring i digital billedbehandling i Adobe Photoshop Lightroom.
  • at se og sætte ord på billeders udtryk og virkemidler
  • fotografiets forskellige genrer, fx portræt, street photography, fotojournalistik, iscenesat fotografi og konceptuelt fotografi.

Du kan følge aktiviteterne på FOTO i Facebook-gruppen Krogerup FOTO, og på Instagram

Rejsen

I løbet af dit ophold på Krogerup tager du sammen med dit FOTO-hold ud på en helt unik rejse til Israel og Palæstina. Med kameraet som følgesvend skal vi forsøge at forstå menneskerne, området og hvad konflikten handler om. Vi rejser rundt i Israel og den besatte Vestbred og besøger NGO´er. Vi vandrer gennem det historiske centrum i de små stræder i Jerusalem og besøger Grædemuren. Vi fotograferer graffiti på den israelske separationsmur, og vi besøger det danske hus i Ramallah for at se, hvordan de bruger billeder i deres arbejde med palæstinenserne.

På turen skal vi også besøge gallerier og møde fotografer for at høre, hvordan de arbejder i området. Og så bliver der også mulighed for at udforske på egen hånd, spise god mad og danse til mellemøstlige rytmer.

Det afsluttende projekt

I forløbets sidste fase skal du arbejde mere projektorienteret med at skabe en personlig billedserie (eller film eller installation eller andet), som skal fremvises på en afsluttende udstilling for hele skolen.
Par
allelt med det afsluttende projekt laver fotoholdet et fælles magasin med deres billeder. 

Vælg et ophold

Du kan vælge mellem seks forskellige ophold:

  • 24 uger med start i januar
  • 18 uger med start i august

På de fire korteste forløb bliver du en del af det elevhold, som har valgt det lange forløb på 24 uger – enten på den første del af det lange undervisningsløb før rejsen eller på den del af undervisningsforløbet, der ligger efter rejsen – afhængigt af, hvilket korte ophold du vælger. Det er udelukkende elever, der vælger ophold på 18 og 24 uger, der har mulighed for at komme med på rejsen.

Fotoudstyr

Det er en fordel, hvis du selv medbringer et digitalt spejlreflekskamera, men det er ikke en betingelse. Tag også meget gerne et analogt kamera med, hvis du har et liggende. Har du ikke selv et kamera, kan du låne både digitalt og analogt på skolen. Fotolokalet på Krogerup Højskole er udstyret med iMac-computere, negativ-scanner, Canon A2 fotoprinter, studie og et veludrustet mørkekammer. Så du får både mulighed for at arbejde med digitalt og analogt fotografi.

24 timers adgang til både mørkekammer og fotolokale.

”Faget lærte mig at se på billeder på en helt ny måde og gav mig nogle redskaber og et ordforråd til at kunne tale om billeder. Det at give ærlig kritik på hinandens arbejde, er, ud over at have været enormt brugbart på de fotoskoler, jeg har været på siden, noget, der gør venskabet på fotolinjen til noget særligt.”

Frederik Danielsen, tidligere elev på FOTO.

“Nogen gange kan fotografiet være med til at give eleverne en bedre forståelse af, hvem de selv er. De får rystet deres selvbillede lidt. Måske opdager de, at de godt kan lide kaos, og at de ikke har brug for så meget struktur og faste rammer, som de troede.”

Lotte Fløe Christensen, underviser på hovedfaget FOTO

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

KASPER PALSNOV

KASPER PALSNOV

Kasper Palsnov er født og opvokset i Vendsyssel og er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- & Journalisthøjskole. Han har boet i England og Tyrkiet og har arbejdet på Berlingske i 1,5 år. For sit fotografiske arbejde er Kasper blevet præmieret af bl.a. TIME Magazine, Årets Pressefotos og British Journal of Photography. Derudover har han arbejdet som billedredaktør på samtidsmagasinet Atlas og er medstifter af det internationale fotokollektiv MINT. Ved siden af jobbet som højskolelærer arbejder Kasper på sine egne projekter og løser opgaver for danske og internationale medier.

Se eksempler på Kaspers arbejde på:
www.kasperpalsnov.dk

Lotte Fløe Christensen

Lotte Fløe Christensen

Lotte Fløe Christensen (f. 1979). Fotografisk billedkunstner. Lotte har en MFA i fotografi og er uddannet ved Fatamorgana, Glasgow School of Art og Valand Akademi i Gøteborg.
Hun har været drivende medlem af det fotografiske galleri og arbejdsfællesskab Spark i København og har undervist i fotografi på Krabbesholm højskole.
Lotte arbejder løbende med egne projekter og har udstillet i bl.a. Canada, USA, Østrig, Frankrig, Rusland, Kina og Korea.

Se eksempler på Lottes arbejde på: www.lottefloe.com

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X