verden brænder

– globalt udsyn, aktivisme og fremtidsvisioner

Hovedfaget er for
dig, der …

… drømmer om at forstå de globale udfordringer og muligheder. Dig, der er interesseret i dansk og international politik. Og dig, der gerne vil have værktøjer til at engagere dig i samfundet.

Kontakt din nye lærer

clara@krogerup.dk

Krogerup Højskole – Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du også bruge faget til:

Hvis du drømmer om at blive aktiv i en NGO, forening eller et parti, kan hovedfaget VERDEN BRÆNDER give dig en forsmag. Hovedfaget er også relevant, hvis du drømmer om at uddanne dig og arbejde indenfor f.eks. politik, internationale forhold, antropologi eller sociologi.

VERDEN BRÆNDER PÅ KROGERUP

Vi lever i en verden i forandring. Klimakrise, global ulighed, politisk resignation og sociale kampe former og farver det internationale samfund i disse år. På VERDEN BRÆNDER forsøger vi at forstå de globale tendenser og deres betydning for mennesker og klima. Vi dykker ned i emner som klimaforandringer, migration, overvågning, handel og social forandring.

Men vi nøjes ikke med at forstå og formidle. På faget insisterer vi på at forstå os selv som handlende aktører. Og efter rejsen forvandler vi undervisningsrummet til et aktivistisk værksted. Sammen med søsterfaget EUROPA BRÆNDER udvælger vi et tema, som vi former en kampagne rundt om. Målet er, at du selv får oplevelsen med at tage del i den offentlige samtale gennem f.eks. læserbreve, aktivisme, debatter eller dialog med politikere.

Som elev på VERDEN BRÆNDER bliver du præsenteret for forskellige syn på globaliseringens konsekvenser, og du vil blive udfordret til selv at tage stilling. Undervisningen er et mix af oplæg, møder med aktivister og politikere, Zoom-snakke med internationale stemmer, kunstudstillinger, gruppearbejde og workshops.

Det arbejder vi bl.a. med på hovedfaget:

  • Klimaforandringerne 
  • Kreativ aktivisme
  • Samtalen om det gode samfund
  • Populisme, madsuverænitet og vækst
  • Verdenshandel og international politik
  • Sociale bevægelser
  • Kampagnearbejde
  • Mexicos historie, kultur og politik

STUDIEREJSE TIL MEXICO

Som en del af VERDEN BRÆNDER-forløbet rejser vi til Mexico for at opleve konsekvenserne af globaliseringen. Sammen bliver vi klogere på bl.a. global handel, migration, oprindelige folk og klimaforandringer – og vi lader os inspirere af de kampe, som sociale bevægelser og aktivister er en del af i Mexico.

Dybt inde i Mexico City og langt ude i landdistrikterne kommer vi tæt på konsekvenserne af den globale udvikling. Vi mødes med aktivister, lokale kunstnere, politikere og studerende, der deler deres drømme og visioner med os – og sammen med dem udvikler vi nye redskaber til at forstå den virkelighed, vi oplever og er en del af.

På turen møder og bor vi hos landsbyboere i bjergene, vi taler med migranter, der har taget den farlige færd til USA og lader os inspirere af oprindelige folk, der har etableret egne samfund med skoler og sundhedsvæsen. Ligesom vi bliver klogere på zapatisternes kamp i Chiapas, danser til orkestermusik på torvene i Oaxacas bjerge og smager på frisklavet pulque produceret af de lokale.

Turen tager 21 dage, og underviserne på VERDEN BRÆNDER, som har mange års erfaring med at rejse i Mexico, agerer rejseledere. Det er ikke en forudsætning, at man kan tale spansk for at deltage.

“Jeg har på VERDEN BRÆNDER opnået en større forståelse for, hvilke strukturer der påvirker det samfund, jeg lever i, og at disse strukturer ikke er statiske, men kan forandres. Faget har givet mig en række værktøjer til at forstå, hvordan jeg som samfundsborger kan være med til at ændre ved problemer. I fremtiden ønsker jeg at bruge denne viden til at forme det samfund, jeg lever i.”

Magnus Juul Johansen

Tidligere elev på VERDEN BRÆNDER

“VERDEN BRÆNDER handler om aktivisme. Du skal vælge VERDEN BRÆNDER, hvis du gerne vil bringe dig selv i spil i forhold til det samfund, som omgiver dig – og hvis du vil være med til at rykke det i en bedre retning. Vi rejser ud for at lade os inspirere, så vi kan gøre en forskel herhjemme.”

Sigrid Dahl

Underviser på VERDEN BRÆNDER

Kontakt skolen

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

MØD DINE UNDERVISERE:

SIGRID DAHL

Uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet med fokus på udviklingsstudier.
sigrid@krogerup.dk

CLARA NEPPER WINTHER

Uddannet i statskundskab og globale udviklingsstudier fra Lunds Universitet og antropologi fra Universidad de Chile.
clara@krogerup.dk

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER