Hvad er en pitstopper?
At pitstoppe er en mulighed for dig, der gerne vil have en pause fra en SU-berettiget videregående uddannelse. På Krogerup udbyder vi på forårs- og efterårsholdet op til flere pitstop-pladser til studerende, der vil på højskole til nedsat pris og enten har brug for at tanke ny energi og/eller ønsker at dykke ned i en faglig interesse. Pladserne bliver fordelt efter først til mølle-princippet.
Sådan tilmelder du dig
Hvis du vil tilmelde dig Pitstop, så skriv til kontoret@krogerup.dk og angiv “Pitstop” i emnefeltet, så guider kontoret dig i, hvordan du nemt bliver tilmeldt som pitstopper. Vil du vide mere om pitstop-ordningen eller have en rundvisning, så skriv til forstander Rasmus Meyer på rm@krogerup.dk.
Kontakt os
+45 49 19 03 80
kontoret@krogerup.dk
Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk
“Jeg har endnu ikke mødt nogen, der fortrød, at de tog en pause fra studiet, men jeg har mødt mange, der fortrød, at de ikke gjorde det. Vil du vide mere om pitstop-ordningen på Krogerup, så skriv endelig en mail eller slå på tråden. Du er selvfølgelig også velkommen til at kigge forbi til en kop kaffe.”
Rasmus Meyer, forstander på Krogerup Højskole
Thomas og Adam
pitstoppede på Krogerup
– Klik og læs om deres tanker bag her
Højskolepitstop satte studierne på pause og blev en kærkommen genstart
Her er Thomas (til venstre) og Adam. De pitstoppede i efteråret 2022 på Krogerup Højskole, hvor de begge gik på hovedfaget UDELIV.
Flere år med studier, job og frivilligt arbejde havde medført et behov for en pause for både den dengang 23-årige datalogi- og økonomiuddannede Thomas og 24-årige statskundskabsstuderende Adam. Den universitetsboble, de begge befandt sig i, brast pludselig.
“Jeg vidste ikke længere, hvad meningen med at bruge så meget tid på studie og arbejde var. Og jeg indså, at jeg havde brug for at få det hele lidt på afstand,” forklarer Thomas, der ligesom Adam var stødt på PITSTOP-ordningen på Krogerup, som giver unge, der ellers for længst har lagt sabbatår, udlandsrejser og højskoleophold bag sig, mulighed for at tage en pause fra studierne og tage på højskole til en nedsat pris.
Tid til refleksion
For Adam var der kun den afsluttende bacheloropgave tilbage, da han besluttede at tage på højskole:
“Nogen er lykkes rigtig godt med at indprente os, at vi skal se at få fart på og komme hurtigt ud og bidrage til samfundet. Men det tror jeg virkelig, vi skal kæmpe imod. For man bliver ikke sat tilbage af at trykke på pauseknappen. Tværtimod kommer man styrket ud.”
Så stod de pludselig dér, en augustdag sidste år, ved indgangen til Krogerup Højskole. Klar til at der skulle ske noget HELT andet i deres liv. Og ikke mindst at få en tiltrængt tid til refleksion.
“Jeg var helt rundt på gulvet og meget i tvivl, om jeg skulle fortsætte ad den vej, jeg var på vej ned ad. Så blev jeg en del af et fællesskab, som gav mig et nyt perspektiv, og jeg indså, at det er fedt, det jeg kan. Jeg skal bare finde det rigtige formål,” fortæller Thomas.
Ældre end gennemsnittet
Det samme selvtillidsboost oplevede Adam, men, understreger han, det med refleksion er nu så meget sagt, for i virkeligheden blev der sjældent et stille øjeblik til bare at stirre ud i luften på Krogerup:
“Hvis jeg havde troet, jeg kom på højskole for at få indhentet noget søvn, tog jeg gevaldigt fejl. Jo, der blev tid til at reflektere – men det skete igennem alt det, man lavede. Vægten på broen blev ikke fjernet. Den blev faktisk øget, men kun med gode ting.”
Der var godt nok lige dét med alderen, som de begge spekulerede over forud for deres ophold. Ville de kunne indgå på lige fod med de øvrige elever, selvom de var en smule ældre end gennemsnittet?
“Men det viste sig, at det at være lidt ældre og mere moden blot gjorde, at jeg kunne tage mere ud af opholdet. Hvis jeg var kommet direkte fra gymnasiet, tror jeg ikke, jeg på samme måde ville have værdsat oplevelsen,” fortæller Thomas, og Adam husker, hvordan han rakte ud til skolen før opholdets start:
“Jeg fik fat i forstander Rasmus Meyer og spurgte, om det overhovedet gav mening at komme, når jeg var 24. Det gjorde det, sagde han. Og hvis jeg fik et dårligt ophold, gav han en kasse øl. Det var mig, der endte med at give en kasse øl. ”
Fotos: Thomas Park Jepsen
Kontakt os
+45 49 19 03 80
kontoret@krogerup.dk
Krogerupvej 13, 3050
“Den, der vil forstå livet – og det er vel til syvende og sidst opgaven for os alle – må gå om erfaringen, hans egen erfaring, vundet derved, at han med lidenskab har indladt sig med livet.”
Hal Koch, Krogerups stifter
KONTAKT
Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk
CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
E-mail: kontoret@krogerup.dk
Telefon: 49 19 03 80
(man-tors 9.15-12.15)