PITSTOPPER PÅ KROGERUP

– trænger du til en pause fra din videregående uddannelse?

Hvad er et Pitstop?

Pitstop er en mulighed for unge, der gerne vil have en pause fra en SU-berettiget videregående uddannelse. På Krogerup udbyder vi både på forårs- og efterårsholdet op til 5 pitstop-pladser til studerende, der enten har brug for at tanke ny energi og/eller ønsker at dykke ned i en faglig interesse. De 10 pladser bliver fordelt efter først til mølle-princippet.

Sådan tilmelder du dig

Hvis du vil tilmelde dig Pitstop, så skriv til kontoret@krogerup.dk og skriv Pitstop i emnefeltet, så guider vi dig i, hvordan du nemt bliver tilmeldt som pitstopper. Vil du vide mere om Pitstop eller have en rundvisning, så skriv til forstander Rasmus Meyer på rm@krogerup.dk.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

“Jeg har endnu ikke mødt nogen, der fortrød, at de tog en pause fra studiet, men jeg har mødt mange, der fortrød, at de ikke gjorde det. Vil du vide mere om Pitstop på Krogerup, så skriv endelig en mail eller slå på tråden. Du er selvfølgelig også velkommen til at kigge forbi til en kop kaffe.”

Rasmus Meyer, forstander på Krogerup Højskole

SPRING UD I DET

23-årige Kathrine Hjorth tog orlov fra studierne på Copenhagen Business School og sagde samtidig sit studiejob hos A.P. Møller Mærsk op for at tage på Krogerup.

– Jeg tog på højskole, fordi jeg egentlig altid har drømt om det. Jeg startede direkte på CBS efter gymnasiet, og halvvejs inde i min kandidat gik det op for mig, at jeg havde brug for at gøre noget helt andet. Drømmen om at tage på højskole vendte tilbage flere gange, men i samme forbindelse dukkede tvivlen op, fortæller Kathrine, der har en bachelor i Erhvervsøkonomi og Virksomhedskommunikation og er igang med sin kandidat i Erhvervsøkonomi og Psykologi på CBS.

– Jeg blev i tvivl, om det mon var ufornuftigt, spild af tid eller for sent. Men behovet for at trække stikket og gøre noget, der ikke nødvendigvis optimerede mit cv, voksede. For mig krævede det mod at sige mit studiejob op og tage orlov fra CBS. Men når jeg ser tilbage på det nu, er det uden tvivl en af de bedste beslutninger, jeg nogensinde har taget. De måneder, jeg har brugt på Krogerup, kunne jeg aldrig have brugt bedre, siger Kathrine, der blev en del af Krogerups Pitstop-ordning.

– Jeg fik tid og ro til at fordybe mig i politik, kunst og kultur, uden at der nødvendigvis var et formål med det. På Krogerup stilles der skarpt på tidens vigtigste spørgsmål, hvilket har inspireret mig til at interessere mig endnu mere for den verden, vi lever i, siger Kathrine, som havde hovedfaget FOTO og bl.a. havde valgfaget keramik.

– Derudover havde jeg et valgfag, som handler om relationer, parforhold og erotik. Det handler om, hvordan vi kommunikerer i vores relationer og hjælper os med at forstå, hvorfor vi er forskellige fra hinanden, og den viden fik jeg vildt meget ud af, og det er noget, som jeg kan bruge resten af mit liv, fortæller Kathrine, der i sit studiejob i A.P. Møller Mærsks HR-afdeling arbejdede med talentudvikling.

Inden hun startede på Krogerup var Kathrine bange for, at hun ville føle sig gammel i forhold til de andre elever på højskolen. Men da hun først var startet, forsvandt den frygt med det samme.

– Ingen gik op i alder eller spurgte ind til det på højskolen. Jeg har fået nogle fantastiske venner, hvor flere af dem er yngre end jeg selv. På Krogerup samles mennesker om en fælles interesse, nysgerrighed eller en kreativ indsats, og derfor er alder ret underordnet. Man skal virkelig ikke frygte, at man kommer til at skille sig ud som pitstopper. Omvendt synes jeg, at det har været enormt berigende at være på højskole som uni-studerende. Højskoleopholdet skabte tid og rum til en sund refleksion, som der ikke var plads til i min normale hverdag, siger Kathrine.

– Jeg vil virkelig anbefale alle at tage et pitstop på højskole, hvis man har brug for et afbræk fra karakterer- og CV-ræs. For mig betød det også enormt meget at komme væk fra storbyen og ud i de fantastiske naturomgivelser og roen, som omringer Krogerup. Derudover fik jeg mulighed for at snakke med flere forskellige inspirerende undervisere, som jeg aldrig ville have mødt, hvis ikke jeg var taget på Krogerup, siger Kathrine.

– Spring ud i det og vær ikke bange for at holde en pause! Det vigtigste, jeg har lært på Krogerup, er, at vi skal fejre livet, og at dannelse er mindst lige så vigtigt som uddannelse.

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X