Film, serier & dokumentar

– skab de stærke øjeblikke på skærmen

FILM, SERIER & DOKUMENTAR
er for dig, der …

… drømmer om at skabe unikke historier gennem et kamera. Dig, der bruger masser af sene nattetimer på dine yndlingsserier og dig, der bliver rørt, bevæget og opslugt af stærke dokumentarer.

Kontakt din nye lærer

martin@krogerup.dk

+45 49 19 03 80

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du – også – bruge faget til:

FILM, SERIER & DOKUMENTAR giver dig erfaringer, som vil gavne dig, hvis du drømmer om at uddanne dig til fx manuskriptforfatter, dokumentarinstruktør, klipper, filmfotograf eller filminstruktør. Faget er også oplagt, hvis du vil arbejde med formidling i bredere forstand, fx med kommunikation, kampagner, medier eller reklamer.

Faget:

På hovedfaget FILM, SERIER & DOKUMENTAR får du fingrene godt og grundigt ned i filmmulden, når du i løbet af opholdet skal beskæftige dig med filmens fantastiske verden – både foran og bag kameraet. Du får et fascinerende indblik i, hvad der gør, at de bedste serier kan få selv de mest drevne A-mennesker til at blive hængende foran skærmen for lige at se ét afsnit mere – og du bliver introduceret til, hvordan man skruer en dokumentar sammen, så den sætter solide aftryk i sjælen på seerne.

Sammen med de øvrige elever på holdet skal du selv skabe dine egne produktioner, hvad enten det er fiktions- eller dokumentarfilm. I skaber i fællesskab historierne, skriver manuskripter og filmer, og du skal både være instruktør, skuespiller, lysmand, lydtekniker og klipper. Du kommer til at se en masse fantastiske produktioner, diskutere kvalitet og lære både af de store navne og af alle de erfaringer, du selv får gennem opholdet. 

Som elev på FILM, SERIER & DOKUMENTAR lærer du at bruge Premier Pro og om lyssætning, lyd og filmoptagelse. Og du kommer til at møde instruktører, fotografer, klippere og lydfolk, der deler ud af deres viden, tricks og hemmeligheder.

Rejsen

Midt i forløbet rejsen du sammen med de andre elever på FILM, SERIER & DOKUMENTAR 14 dage til Hollywood og Los Angeles i Californien for at få et godt indblik i den amerikanske filmverden.
I Los Angeles kommer du til at møde en række førende filmfolk, der giver dig et indblik i de forskellige dele af filmprocessen.
Los Angeles er ambitionernes by, hvor drømme skabes og knuses dagligt. Vi vil lære om, hvad det kræver at overleve i en industri, hvor alt kan ske for den rette, og intet sker for den uheldige. Vi skal møde spændende mennesker fra branchen, høre om deres arbejde og lære, hvordan de har fået foden indenfor i den svære filmverden. 
Dit ophold på Krogerup munder også ud i filmprojekter, hvor du står for alle processer i arbejdet. Du og resten af holdet skal producere både korte og længere film, hvor du får glæde og gavn af alt det, du har lært og resultatet får premiere foran det bedste publikum, du kan tænke dig: Hele højskolen.

Det afsluttende projekt:

Når holdet vender hjem fra rejsen – smækfyldt med inspiration, idéer og unikke oplevelser – skal du og de øvrige elever på hovedfaget hive alt, hvad I har lært op, af rygsækken og i grupper skabe tilsammen tre-fire længevarende film. Ambitionerne er høje, idéerne mange og motivationen stærk efter at have oplevet Hollywood tæt på.
Vi pitcher idéer for hinanden og laver workshops som opvarmning til de kommende optagelser, så du ved præcis, hvad der skal til for at lave perfekte indspilninger. Undervejs kommer filmfolk, instruktører og skuespillere forbi og fortæller om deres arbejde. Og til slut inviterer vi hele skolen til premiere.

Vælg et ophold:

Du kan vælge mellem seks forskellige ophold:

  • 24 uger med start i januar
  • 18 uger med start i august

På de fire korteste forløb bliver du en del af det elevhold, som har valgt det lange forløb på 24 uger – enten på den første del af det lange undervisningsløb før rejsen eller på den del af undervisningsforløbet, der ligger efter rejsen – afhængigt af, hvilket korte ophold du vælger. Det er udelukkende elever, der vælger ophold på 18 og 24 uger, der har mulighed for at komme med på rejsen.

“Jeg har fået en masse praktisk erfaring, der har ført mig videre ud i filmverdenen. Jeg ville aldrig have været så sikker på, at film er vejen for mig, hvis det ikke havde været for Krogerup.”

Simon Dixgaard, tidligere elev på FILM, SERIER & DOKUMENTAR

“Film skabes i et tæt samarbejde, og der er ikke nogen bedre følelse, end når grupperne fungerer godt! Jeg oplever, hvordan eleverne vokser med opgaverne, ser dem blive dygtigere og mere selvkritiske. De insisterer på at lave gode film, samtidig med at de lærer en masse undervejs.”

Martin Schmidt, underviser på FILM, SERIER & DOKUMENTAR

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

ESBEN BLAAKILDE

ESBEN BLAAKILDE

MARTIN Schmidt

MARTIN Schmidt

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER