Film, serier & dokumentar

– historieformidling, dokumentarisme & dragende filmmagi

Hovedfaget
er for dig, der …

… vil skabe unikke fortællinger i levende billeder. Dig, der med film vil bevæge mennesker eller endda forandre verden. Og dig, der vil have konkrete redskaber til at lave dine egne produktioner.

Kontakt din nye lærer

esben@krogerup.dk

Krogerup Højskole – Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du også bruge faget til:

FILM, SERIER & DOKUMENTAR giver dig erfaringer, som vil gavne dig, hvis du drømmer om at uddanne dig til f.eks. manuskriptforfatter, dokumentar-instruktør, klipper, filmfotograf eller -instruktør. Faget er også oplagt, hvis du vil arbejde med kulturformidling i bredere forstand, f.eks. med kommunikation, kampagner eller medier.

FILM, SERIER & DOKUMENTAR PÅ KROGERUP

På hovedfaget FILM, SERIER & DOKUMENTAR dykker vi sammen ned i filmens fantastiske verden – både foran og bag kameraet. Vi bliver klogere på film som et kulturfænomen, der fortæller os noget om selv og vores samfund og samtid. Vi skaber sammen et levende, kreativt arbejdsfællesskab, hvor vi inspirerer og udfordrer hinanden – og hvor der er plads til både at lykkes og fejle.

Som elev lærer du om redigering, lyssætning, lyd og filmfotografering. Du lærer at skrive manuskripter, og du får mulighed for at instruere. Sammen undersøger vi dokumentarfilmen som en genre, der både kan bevæge mennesker og forandre verden. Og du kommer til at møde instruktører, fotografer, klippere, lydfolk, producenter og skuespillere, der deler ud af deres viden, perspektiver og hemmeligheder.

Undervisningen er et mix af oplæg, filmvisning, gruppearbejde, øvelser, besøg af gæsteundervisere og – ikke mindst – arbejdet med egne produktioner. Opholdet igennem kommer du nemlig selv på banen i større og mindre produktioner og i forskellige funktioner, så du får en 360-graders forståelse af, hvordan film bliver til. Med udgangspunkt i vores egne produktioner diskuterer vi kvalitet og virkemidler.

Det arbejder vi bl.a. med på hovedfaget:

  • At træne dit blik på verden
  • Manuskriptskrivning og instruktion
  • At pitche idéer og kreative processer
  • Filmredigering i klippeprogrammet Premier Pro
  • Filmteknik som lyssætning, lyd og kameraføring
  • Samarbejde i grupper
  • Virkemidler, fortællekunst og god historieformidling
  • Projektplanlægning – fra spæd idé til færdigt værk
  • Fiktion og dokumentar som kulturfænomener

STUDIEREJSE TIL MOLDOVA

Midt i forløbet rejser hele filmholdet 14 dage til Ungarn og Moldova for at lave korte poetiske dokumentarfilm med eleverne fra den lokale filmskole i Chișinău, hovedstaden i Moldova.

Moldova er et stolt lille land, der tidligere var en del af Sovjetunionen. I dag ligger landet lige der, hvor Europa møder Rusland og Tyrkiet. Den østlige del af landet, Transnistrien, er besat af russiskvenlige tropper, og i syd i Gagausien bor en gruppe kristne, der stammer fra Tyrkiet. Landet er – kort fortalt – splittet mellem øst og vest.

Korruption plager landet og gamle tomme industribygninger fra sovjettiden vidner om, at dele af landet er ved at blive affolket, fordi mange vælger at emigrere mod en lysere fremtid i Europa, mens andre unge insisterer på at bygge et nyt og bedre samfund op. Her er tusind historier, som du, med udgangspunkt i egen nysgerrighed, skal udforske og filmisk dykke ned i.

Formålet med rejsen er at blive kreativt inspireret og prøve kræfter med at lave dokumentarfilm ude i den store verden – og at samarbejde med dygtige lokale filmfolk, der kan hjælpe dig til at komme helt tæt på en virkelighed langt fra Danmark.

Inden rejsen skal vi beskæftige os med tid, følelser og rum i vores subjektive kamerablik. Vi skal så at sige lære at forstå vores personlige blik på et levet liv i en given tid. Vi skal øve os i at bruge kameraet til at møde verden, lave korte dokumentarfilm, tale om Moldovas kultur og stifte bekendtskab med de dygtige unge mennesker, som vi skal samarbejde med.

På efterårsholdet tager vi desuden på en tredages tur til Odense Filmfestival, hvor vi møder en masse dygtige danske og internationale filmfolk, mens vi på forårsholdet drager på en kort tur til Berlinalen – den internationalt anerkendte filmfestival i Berlin.

FILM, SERIER & DOKUMENTAR har givet mig en masse praktisk erfaring, der har ført mig videre ud i filmverdenen. Jeg ville aldrig have været så sikker på, at film er vejen for mig, hvis det ikke havde været for Krogerup.

Simon Dixgaard

Tidligere elev på FILM, SERIER & DOKUMENTAR

Kontakt skolen

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

MØD DINE UNDERVISERE:

ESBEN BLAAKILDE

Uddannet cand.mag. i filmvidenskab. Flere års erfaring med dokumentar- og reklamefilmsproduktion.
esben@krogerup.dk

Filmlærer Justin Albrichsen

JUSTIN ULBRICHSEN

Freelance filminstruktør.

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER