KORTE KURSER - Krogerup Højskole

Korte kurser på Krogerup

 

I 2021 byder Krogerup Højskole på en række korte kurser for både ånd, sjæl, hoved og krop. Kurser, der er for dig – uanset alder.

Hvis du ønsker vores nye katalog med alle korte kurser tilsendt, så send en mail på krogerup@krogerup.dk, ring på 4919 0380 eller brug Bestil-knappen her på siden.

Vi glæder os til at se dig!

Kontakt os 

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

”Sagen er nemlig den, at demokratiet aldrig lever i kraft af love og paragraffer. Det lever i og ved levende mennesker. Det er folkets sind, der er det afgørende, ikke de bestemmelser og vedtægter, som nedfældes i love og skrives ud på papir.”

Hal Koch, Krogerups stifter

TÆNKEPAUSER: Uge 26 – 2021

Tænkepauser på Krogerup– i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag

Vær med, når vi dykker ned i den nyeste forskning og formidling af samfund og samtid i en forrygende og indholdsmættet uge i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag. Foredragene udspringer af den anmelderroste bogserie, Tænkepauser, med afstikkere til andre interessante udgivelser fra forlaget. Ugen byder på poesi, film, forfattersamtale, workshops, bål, badeture i Øresund, udstillinger på Louisiana, skumringsmusik i parken og vores helt egen cocktailbar.

Dato: 27. juni – 3. juli 2021.

Kursusledere: Martin Schmidt og Bjarne Hald

Priser:
– Enkeltværelser 6.500 kr.
– Dobbeltværelse 5.500 kr.

Se programmet

Du kan bestille kurset her

FAMILIESOMMER: Uge 27 – 2021

Familiesommer på Krogerup

Krogerups familiekursus er en sprudlende uge med sjovt og inspirerende samvær og en masse nye venner. Her er aktivitetsniveauet højt, men der er også tid til samvær, inspiration og fordybelse – og mulighed for både skumfiduser og et glas vin ved bålet.

Om formiddagen kan børn og voksne boltre sig i aktive, kreative og praktiske værksteder, og resten af dagen er der fællesaktiviteter: Vi morgensvømmer, spiller rundbold, laver bål, fanger krabber, synger, leger, bader ved stranden og skaber vores egen mini-festival. Om aftenen er der foredrag og koncert for de voksne, mens børn og teens hygger sig med brætspil, rundbold og andre aktiviteter.

Det bliver en uge med tankevækkende input, samvær og nye venner.

Dato: 04. juli – 10. juli 2021.

Kursusledere: Jesper Himmelstrup & Mette Nygaard Mikkelsen

Priser:
– Voksne 4.500 kr.
– Børn 2.000 kr.

Se programmet

Du kan bestille kurset her

MAGISKE PLANTER: Uge 28 – 2021 - UDSOLGT

Magiske Planter – naturoplevelser og køkkenhave

Vær med til en sanselig uge på Krogerup, hvor vi skal ud i det grønne, dyrke haven og få oplevelser i naturen. Magiske Planter er et praktisk kursus, hvor du får jord under neglene og masser af ny viden om den danske natur og økologisk havebrug. Kurset afholdes i samarbejde med Aarstiderne, så ugen byder også på markvandring og snak om fremtidens fødevareforsyning.

Dato: 11. juli – 17. juli 2021.

Kursusledere: Ida Langendorf og Sarah Hellebek

Priser:
– Enkeltværelser 5.750 kr.
– Dobbeltværelse 4.750 kr.
– Studerende 2.500 kr.

Se programmet

Du kan bestille kurset her

KROGERUP PåNy: Uge 31 – 2021

Krogerup PåNy & Gensynsweekend

Woodstockfestivalen i 1969 var både musik og oprør. 500.000 unge ville hellere hylde freden, musikken, stofferne og den frie sex end drage i krig i Vietnam. Det blev startskuddet til en modkultur, der stod for frigørelse, fred og rock‘n’roll. Til sommer inviterer vi til Woodstock PåNy, hvor vi skal undersøge, hvad vi kan lære af Woodstock, og vi skal selv i gang med den kreative skaberkraft, når vi sammen slipper fantasien og oprøret løs. Der vil være forskellige linjer, der arbejder med alt fra musik, kønsnormer, seksualitet og kunst til plantefarvning, klimakrise, dans og vækstkritik – og alle linjer skal sammen skabe noget, de andre kan nyde på kursets sidste dag. Derudover vil der være lærerworkshops, banko, inspirerende foredrag og klassisk krogeruphygge. Vi glæder os til at byde dig og andre tidligere krogerup’ere velkommen til Woodstock PåNy!

Når PåNy på ny slutter, fortsætter vi med Gensynsweekenden, som arrangeres af Krogerup Elevforening. Gensynsweekenden er din mulighed for at få et rigtigt højskolefix, og traditionen tro afholder vi generalforsamling i elevforeningen. I år har Krogerup 75-års jubilæum, og det fejrer vi på Gensynsweekenden, dvs. hele lørdagen giver vi den fuld gas med bands, talks og et brag af en fest i parken med gæster og tidligere krogerup’ere fra alle årgange. Jubilæumsfejringen fortæller vi meget mere om senere på foråret, men tilmelder du dig Gensynsweekenden får du altså både krogeruphygge, som du kender det, og en jubilæumsfejring oveni hatten.Dato: 1.august – 8.august 2021.

Kursusleder: Sigrid Lauenborg Dahl

Priser:
– Krogerup PåNy og Gensynsweekend (med Krogerups 75-års jubilæum) – 1500 kr.
– Krogerup PåNy – 1250 kr.

Du kan bestille kurset her

GENSYNSWEEKEND: Uge 31 – 2021

Gensynsweekend

Vær med, når Krogerup Elevforening laver et brag af en gensynsweekend for alle Krogerups tidligere elever. Gensynsweekenden er din mulighed for at få et højskolefix, gense højskolevenner og – ikke mindst – møde en masse nye venner, du ikke vidste, du havde, på tværs af forskellige årgange!

Gensynsweekenden arrangeres af Krogerup Elevforening, og traditionen tro afholder vi generalforsamling i elevforeningen, så kom, hvis du gerne vil være med eller vil gøre din stemme gældende.

I år har Krogerup 75-års jubilæum, og det fejrer vi på Gensynsweekenden. Hele lørdagen giver vi den fuld gas med band, talks og et brag af en fest i parken med gæster og tidligere krogerup’ere fra alle årgange. Jubilæumsfejringen fortæller vi meget mere om senere på foråret, men tilmelder du dig Gensynsweekenden får du altså både krogeruphygge, som du kender det, og en jubilæumsfejring oveni hatten.

Gensynsweekenden ligger i forlængelse af Krogerup PåNy, og du kan også tilmelde dig hele ugen på én gang.

Dato: 6.august – 8.august 2021.

Kursusledere: Krogerup Højskoles Elevforening

Priser:
– Gensynsweekend (med Krogerups 75-års jubilæum) – 500 kr.

Du kan bestille kurset her

Du er kun sikret plads på et værelse, hvis du også er tilmeldt PåNy. Der bliver lagt madrasser på værelserne, så vi regner med, at størstedelen kan få et værelse. Nogle deltagere vil dog muligvis skulle sove i telte i parken.

OBS: I tilfælde af udsolgte værelser, vil man skulle sove i telt i parken
Hvis du vil dele værelse med en ven, så skriv personens navn under “bemærkninger” i tilmeldingen.

JUL PÅ KROGERUP: Uge 51/52 – 2021

Velkommen til Krogerup Højskoles traditionsrige julekursus for alle med lyst til viden og nye perspektiver i et stimulerende og rart højskolefællesskab. Der er pyntet op og hyggeligt på herregården – vi juler, men laver også en masse andet: Lytter til foredrag, deltager i workshops, spiser dejlig mad og tænder op i pejsen. Julekurset varer fire døgn.

Kursusledere: Ida Højrup og Clara Nepper Winther

Dato: 22. december – 26. december 2021.

Priser:
– Enkeltværelser 6.000 kr.
– Dobbeltværelse 5.000 kr.

Se programmet

Tilmeld dig kurset i 2021

NYTÅR PÅ KROGERUP: Uge 52/1– 2021

Få ladet batterierne op, styrket sanserne og skærpet intellektet – og tilbring årets sidste fire dage på Krogerups herregård i det smukke Nordsjælland, hvor du bliver beriget med udpluk af alt det bedste fra 2021. Vi slutter naturligvis af med at byde 2022 velkommen med fest, farver og fyrværkeri i den gamle park.

Kursusledere: Mads Philipsen og Rasmus Meyer

Dato: 28. december – 1. januar 2022.

Priser:
– Enkeltværelser 5.500 kr.
– Dobbeltværelse 4.500 kr.

Se programmet

Tilmeld dig kurset i 2021

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X