KORTE KURSER - Krogerup Højskole

Korte kurser på Krogerup

I 2020 byder Krogerup Højskole på en lang række muligheder for at tage på højskole og beskæftige dig med ånd, sjæl, hoved og krop. Kurser, der er for dig – uanset alder.

Hvis du ønsker vores nye katalog med alle korte kurser tilsendt, så send en mail på krogerup@krogerup.dk, ring på 4919 0380 eller brug Bestil-knappen her på siden.

Kataloget for 2020 vil være klar til udsendelse ultimo december.

Vi glæder os til at se dig!

Kontakt os 

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

”Sagen er nemlig den, at demokratiet aldrig lever i kraft af love og paragraffer. Det lever i og ved levende mennesker. Det er folkets sind, der er det afgørende, ikke de bestemmelser og vedtægter, som nedfældes i love og skrives ud på papir.”

Hal Koch, Krogerups stifter

PÅSKE PÅ KROGERUP: Uge 15 – 2020 - AFLYST

Vær med til en kreativ og musikalsk højskoleuge, når vi for første gang inviterer til kurset PÅSKE PÅ KROGERUP. Over fire hyggelige og intense påskedage fordyber vi os i enten keramik, yoga, tekstil eller kor. Kurset byder også på foredrag, koncert og udstillinger på Louisiana, og så skal vi naturligvis også synge masser af højskolesange, lave bål i parken og tale sammen i baren i pejsestuen.

Du vælger en workshop, som du er på hele kurset. Fælles for de fire workshops er, at alle kan være med, og du ikke skal at have nogle særlige forudsætninger ud over lysten til at kaste til ud i enten keramik, tekstil, yoga eller kor i fællesskab med andre.

Dato: 9. april 2020 – 13. april 2020.

Kursusleder: Mette Nygaard Mikkelsen

Priser:
– Enkeltværelser 5.500 kr.
– Dobbeltværelse 4.500 kr.
– Dagskursist 3.800 kr.
– Studerende 2.500 kr.

Se programmet

Tilmeld dig kurset i 2020

SURREALISTISK SOMMER – SET GENNEM KUNSTEN MED LOUISIANA : Uge 26 – 2020 - AFLYST

Lad din sommer starte i surrealismens tegn med sommerkurset SET GENNEM KUNSTEN, som Louisiana og Krogerup Højskole laver i fællesskab. Kurset tager udgangspunkt i Louisianas store sommerudstilling Fantastiske Kvinder, som giver et fascinerende indblik i kvindelige surrealistiske stjerner som Frida Kahlo og Leonora Carrington og deres tilgang til surrealismens idéer. Gennem artist talks, performances, udstillinger, koncerter og workshops undersøger vi på kurset det surrealistiske og fantastiske i bred forstand. Vi skal i fællesskab udforske nogle af de idéer, som surrealismen bygger på, nemlig Freuds teorier om drømmenes, begærets og det ubevidstes betydning, og vi skal blive klogere på, hvordan det fantastiske eller overnaturlige kommer til udtryk i samtidskunsten, bl.a. gennem temaer som sci-fi, mystik, det okkulte, spekulative fiktioner, utopier, det spirituelle, psykoanalyse, drømme, mytologi, vanvid og magisk tænkning.

På kurset møder du en masse yngre samtidskunstnere, som har en kunstnerisk praksis, der kredser om det fantastiske, bl.a. kunstner Lea Porsager, lydkunstner Jacob Kirkegaard, forfatter Ida Marie Hede, tegner Signe Parkins, kunstner Marie Kølbæk Iversen og musikeren Bisse. Du vælger et workshopspor, som du arbejder med hele ugen, og du kan fordybe dig i lyd, tekst, tegning eller kuratering og kunstformidling. Vi siden af din workshop laver vi en masse fælles både på Louisiana og Krogerup, vi skal blandt andet fejre magisk sankthans, til nattekoncert, besøge museet udenfor åbningstid, drikke cocktails i parken i den lyse sommeraften, arbejde med vores drømme og morgenbade i Øresund. Det bliver – på alle måder – fantastisk!

Dato: 21. juni 2020 – 27. juni2020.

Kursusleder: Lotte Fløe Christensen, Kasper Glendorf Palsnov og Anne Himmelstrup, Krogerup Højskole
Elisabeth Bodin, formidlingschef, Louisiana

Priser:
– Enkeltværelser 6.000 kr.
– Dobbeltværelse 5.000 kr.
– Dagskursist 4.000 kr.
– Studerende 2.500 kr.
– Louisianas klubmedlemmer får 10 % rabat.

Se programmet

Tilmeld dig kurset i 2020

TÆNKEPAUSER: Uge 27 – 2020

Tænkepauser på Krogerup – i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag
Vær med, når vi går tæt på den nyeste forskning og formidling af historie, samfund og samtid i en forrygende og indholdsmættet uge, hvor vi udvider det stærke samarbejde med Aarhus Universitetsforlag. Foruden ’Tænkepauser’ dykker vi nemlig også ned i forlagets nye anmelderroste bogserie ’100 danmarkshistorier’, som tager fortiden under kærlig behandling for på underholdende og udfordrende vis at blive klogere på den tid, vi lever i.

Til sommer skal vi blive klogere på temaer som nationalitet, musik og ære i selskab med fremtrædende forskere og forfattere fra universiteter, museer og arkiver i en sansemættet uge med poesi, film, bål, badeture i Øresund, udstillinger på Louisiana, skumringsmusik i parken og vores helt egen cocktailbar.

Dato: 28. juni 2020 – 4. juli 2020.

Kursusleder: Bjarne Hald og Mathias Findalen

Priser:
– Enkeltværelser 6.150 kr.
– Dobbeltværelse 5.150 kr.
– Dagskursist 4.150 kr.
– Studerende 2.650 kr.

Se programmet

Tilmeld dig kurset i 2020

MAGISKE PLANTER: Uge 28 – 2020

Magiske Planter – naturoplevelser og havebrug

Vær med til en skøn og sanselig uge på Krogerup, hvor vi skal ud i det grønne sammen, dyrke haven og få oplevelser i naturen. Magiske Planter er et praktisk kursus, hvor du får jord under neglene og masser af ny viden, du kan tage med hjem til din egen have eller baggård.

Vælg mellem workshops om biodynamik; køkkenhave og madlavning; sansning i naturen; biodiversitet og artskendskab; friluftsliv, hvor vi tager på eventyr i naturen og grønne byliv med fokus på byhaver, hvor vi skal lære at dyrke i vindueskarmen og på
altanen, så vi gør byen grønnere.

Vi får også besøg af naturformidler Vicky Knudsen, der vil gøre os klogere på dyrene i dansk natur og lave en live-udgave af tv-programmet 3 dyr, 2 hold, 1 døgn. Vi tager på en heldagsudflugt til enten Gurre Sø med skønne naturoplevelser og et besøg i Gurre Slotsruin, eller Melby, hvor vi besøger Nanna Thomsen og Christopher Lieblein Lundgren, der forpagter Andelsgaardes første gård, Lerbjerggård. På Lerbjerggaard hjælper vi til i markerne og høster lidt grønt med hjem til Krogerups køkken.

Vores gode samarbejdspartnere fra ’Bloom – festival om natur og videnskab’ sørger for tankevækkende input med to Tankefrø, hvor forfattere, landskabsarkitekter, biologer og kunstnere belyser forskellige naturfænomener.

Vi skal selvfølgelig også morgenbade i Øresund, gåture i Krogerups smukke skove, ligge helt stille i græsset og lytte til fuglene, synge højskolesange, på markvandring, til økologisk ølsmagning, lave bål, se på stjerner og drikke økologiske cocktails, mens vi lytter til musik i parken. Det bliver intet mindre end magisk!

Dato: 5. juli 2020 – 11. juli 2020.

Kursusleder: Ida Langendorf og Sarah Hellebek

Priser:
– Enkeltværelser 5.750 kr.
– Dobbeltværelse 4.750 kr.
– Dagskursist 4.000 kr.
– Studerende 2.500 kr.

Se programmet

Tilmeld dig kurset i 2020

SOMMER PÅ KROGERUP: Uge 28 – 2020

Sommer på Krogerup

Vær med en kreativ og musikalsk højskoleuge, hvor vi fordyber os i enten keramik, yoga, tekstil eller kor. ’Sommer på Krogerup’ er et sanseligt og sjovt sommerkursus, hvor vi også skal høre foredrag om kultur og natur, vandre og tage på udflugt, høre musik og synge sammen og nyde en økologisk cocktail i parken.

Kurset finder sted sammen med vores kursus om havebrug og naturoplevelser – Magiske Planter – så der vil være fælles program med dette kursus. Det betyder, at når man ikke er på sin workshop, tilbringer man meget af tiden udenfor i vores dejlige park og i omgivelserne omkring Krogerup. Man får blandt andet mulighed for at komme med på markvandring hos vores naboer, Aarstiderne, man kan komme med til ølsmagning hos Kølster Malt og Øl, som brygger økologiske øl på Krogerup, man kan komme med på en dagsudflugt til enten Gurre Sø eller andelsgården Lerbjerggård i Melby, der er tilbud om morgenbad i Øresund, og hele ugen kan man gå gratis på Louisiana, der ligger en kort gåtur herfra. Og meget mere!

Du vælger en workshop, som du er på hele kurset. Fælles for de fire workshops er, at alle kan være med, og du ikke skal at have nogle særlige forudsætninger ud over lysten til at kaste til ud i enten keramik, tekstil, yoga eller kor i fællesskab med andre.

Vi glæder os til en skøn sommeruge sammen på Krogerup!

Dato: 5. juli 2020 – 11. juli 2020.

Kursusleder: Mette Nygaard Mikkelsen

Priser:
– Enkeltværelser 5.750 kr.
– Dobbeltværelse 4.750 kr.
– Dagskursist 4.000 kr.
– Studerende 2.500 kr.

Se programmet

Tilmeld dig kurset i 2020

FAMILIEKURSUS PÅ KROGERUP: Uge 29 - 2020 - UDSOLGT

Indhold: Forkæl din familie med en sprudlende ferie for både børn og voksne, når Krogerups fantastiske placering mellem skov, strand og park danner rammen om sommerens om en uges familiehøjskole.
Her er aktivitetsniveauet højt, men der er også tid til samvær, inspiration og fordybelse – og mulighed for både skumfiduser og rødvin til snobrødet.
Om formiddagen kan både børn og voksne boltre sig i kreative og interessante værksteder både inde og ude – enten sammen eller hver for sig. Resten af dagen er der fællesaktiviteter: Vi morgenbader i Øresund, tryller, spiller rundbold, snakker om bæredygtighed, laver bål, fanger krabber, synger og bader ved stranden. Om aftenen er der foredrag og koncert for de voksne, mens børn og teenagere hygger sig med andre aktiviteter. Det bliver en uge med tankevækkende input, samvær og nye venner – og det bliver alt andet end kedeligt.
NB: Børn skal være fyldt 6 år ved kursusstart.

Kursusledere: Clara Nepper Winther & Mette Nygaard Mikkelsen

Søndag den 12. juli – lørdag den 18. juli 2020

Priser:
– Voksne 4.500 kr.
– Børn 2.000 kr.

Se programmet

Tilmeld dig kurset i 2020

FAMILIEKURSUS PÅ KROGERUP: Uge 30 - 2020 - UDSOLGT

Indhold: Forkæl din familie med en sprudlende ferie for både børn og voksne, når Krogerups fantastiske placering mellem skov, strand og park danner rammen om sommerens om en uges familiehøjskole.
Her er aktivitetsniveauet højt, men der er også tid til samvær, inspiration og fordybelse – og mulighed for både skumfiduser og rødvin til snobrødet.
Om formiddagen kan både børn og voksne boltre sig i kreative og interessante værksteder både inde og ude – enten sammen eller hver for sig. Resten af dagen er der fællesaktiviteter: Vi morgenbader i Øresund, tryller, spiller rundbold, snakker om bæredygtighed, laver bål, fanger krabber, synger og bader ved stranden. Om aftenen er der foredrag og koncert for de voksne, mens børn og teenagere hygger sig med andre aktiviteter. Det bliver en uge med tankevækkende input, samvær og nye venner – og det bliver alt andet end kedeligt.
NB: Børn skal være fyldt 6 år ved kursusstart.

Søndag den 19. juli – lørdag den 25. juli 2020

Kursusledere: Clara Nepper Winther & Mette Nygaard Mikkelsen

Priser: (19.07.20 – 25.07.20, uge 30)
– Voksne 4.500 kr.
– Børn 2.000 kr.

Se programmet

Tilmeld dig kurset i 2020

KROGERUP PÅNY & GENSYNSWEEKEND: Uge 31 - 2020 - UDSOLGT – mulighed for venteliste.

Krogerup PåNy & Gensynsweekend – LUKKET MULIGHED FOR VENTELISTE

Krogerup PåNy er vores ugekursus til dig og dine gamle højskolevenner. Det er arrangeret af tidligere elever sammen med Sigrid Lauenborg Dahl, og til sommer tænder vi for ”D R PåNy”, hvor vi sammen bliver klogere på public service og alle de stærke DR-koncepter Kom hjem til Krogerup, gense gamle Krogerup-homies og mød nye, hyg dig på klassisk Krogerup-manér (ja, der er kor!) og få masser af nye perspektiver på samfundet! Sammen med græsrødder og fagfolk stiller vi skarpt på os selv og vores tid, og igennem linjefag og får du ny inspiration, nye redskaber og nye venner. Kom også til PåNy og mød dine tidligere lærere, der vil stå for sjove og seriøse workshops. Der er nærvær, indsigt og handling, når vi PåNy genfinder, gentænker og genskaber højskoleånden og lukker den ud af boblen og ind i samfundet.

Kursusleder: Sigrid Lauenborg Dahl

PRISER: (26.07.20 – 02.08.20, uge 31 (6 døgn))
– Delt Dobbeltværelse 1 per. 1500 kr.

Tilmeld dig kurset i 2020

Gensynsweekend

Vær med, når Krogerup Elevforening laver et brag af en gensynsweekend for alle Krogerups tidligere elever. Gensynsweekenden er din mulighed for at få et rigtigt højskolefix; gensyn med dine yndlingslærere, spil i parken, øller og højskolesang ved bålet, foredrag, workshops, badning i Øresund og til sidst en stor fest med livemusik. Vigtigst af alt er det en fantastisk mulighed for at få hele elevforeningen godt rystet sammen, gense højskolevenner og – ikke mindst – møde en masse nye venner, du ikke vidste, du havde, på tværs af forskellige årgange!

På Gensynsweekenden holder vi generalforsamling i elevforeningen, så kom, hvis du gerne vil være med eller vil gøre din stemme gældende. Gensynsweekenden ligger i forlængelse af Krogerup PåNy, og du har derfor mulighed for en hel uge på din gamle højskole sammen med andre tidligere elever!

Kursusleder: Krogerup Elevforenings Bestyrelse

PRISER: (31.07.20 – 02.08.20, uge 31 (2 døgn))
– Gensynsweekend 1 per. 500 kr.

Tilmeld dig kurset i 2020

GENSYNSWEEKEND: Uge 31 - 2020

Gensynsweekend

Vær med, når Krogerup Elevforening laver et brag af en gensynsweekend for alle Krogerups tidligere elever. Gensynsweekenden er din mulighed for at få et rigtigt højskolefix; gensyn med dine yndlingslærere, spil i parken, øller og højskolesang ved bålet, foredrag, workshops, badning i Øresund og til sidst en stor fest med livemusik. Vigtigst af alt er det en fantastisk mulighed for at få hele elevforeningen godt rystet sammen, gense højskolevenner og – ikke mindst – møde en masse nye venner, du ikke vidste, du havde, på tværs af forskellige årgange!

På Gensynsweekenden holder vi generalforsamling i elevforeningen, så kom, hvis du gerne vil være med eller vil gøre din stemme gældende. Gensynsweekenden ligger i forlængelse af Krogerup PåNy, og du har derfor mulighed for en hel uge på din gamle højskole sammen med andre tidligere elever!

Kursusleder: Krogerup Elevforenings Bestyrelse

PRISER: (31.07.20 – 02.08.20, uge 31 (2 døgn))
– Gensynsweekend 1 per. 500 kr.

Tilmeld dig kurset i 2020

NÅR NATUREN KALDER: Uge 42 – 2020

Når naturen kalder

Vær med til et indholdsmættet efterårskursus i uge 42 om natur, biodiversitet, miljø og klima i selskab med tidens vigtigste stemmer. Få udfordret dit natursyn og vær med til at skabe handling i fællesskab med andre, som også vil naturen og den grønne dagsorden. Oplev debatter, workshops og foredrag tilsat grøn cocktail-bar, vandreture, bål, havbad og højskolesang i Krogerups smukke rammer.

Dato: 11. oktober 2020 – 17. oktober 2020.

Kursusledere: Sarah Hellebek og Ida Nielsen Langendorf

Priser:
– Enkeltværelser 5.750 kr.
– Dobbeltværelse 4.750 kr.
– Dagskursist 4.000 kr.
– Studerende 2.500 kr.

Se programmet

Tilmeld dig kurset i 2020

JUL PÅ KROGERUP: Uge 51/52 – 2020

Velkommen til Krogerup Højskoles traditionsrige julekursus for alle med lyst til viden og nye perspektiver i et stimulerende og rart højskolefællesskab. Der er pyntet op og hyggeligt på herregården – vi juler, men laver også en masse andet: Lytter til foredrag, deltager i workshops, spiser dejlig mad og tænder op i pejsen. Julekurset varer fire døgn.

Programmet er klar i maj 2020, men du kan allerede nu tilmelde dig julekurset.

Dato: 22. december – 26. december 2020.

Kursusleder: Martin Schmidt

Priser:
– Enkeltværelser 6.000 kr.
– Dobbeltværelse 5.000 kr.
– Dagskursister 4.400 kr.

Tilmeld dig kurset i 2020

NYTÅR PÅ KROGERUP: Uge 52 2020/1 – 2021

Indhold: Få ladet batterierne op, styrket sanserne og skærpet intellektet – og tilbring årets sidste fire dage på Krogerups gamle herregård i det smukke Nordsjælland. Her er plads til afslapning, eftertanke og samvær – og i fællesskab skal vi fejre det nye år med et brag af en fest.

Krogerup Højskole danner rammen om afslutningen på året, der gik, det nostalgiske blik tilbage og det inciterende kig ind i fremtiden. Vi sætter sammen med forfattere, forskere, musikere og journalister fokus på, hvordan vi selv kan forme fremtiden og vores eget liv – og på hvor vores samfund er på vej hen.

Dato: 28. december 2020 – 1. januar 2021.

Kursusledere: Mads Philipsen og Jesper Himmelstrup

Priser:
– Enkeltværelser 5.500 kr.
– Dobbeltværelse 4.500 kr.
– Dagelev 3.800 kr.

Tilmeld dig kurset i 2020

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER

X