previous arrow
next arrow

Slider

Ugekurser

Krogerup Højskole har en lang række forskellige kurser til ånd, sjæl, hoved og krop – og til folk i alle aldre.

Til sommer glæder vi os helt vildt til at præsentere en række nye kurser i samarbejde med nogle stærke partnere. På Magiske Planter-kurset i uge 26 genskaber vi jordforbindelsen i samarbejde med vores gode naboer, Aarstiderne og Haver til maver. I uge 27 skal vi se på samfundet gennem kunsten i selskab med Louisiana, som ligger et stenkast fra Krogerup. Vores klassiske kursus, Tænkepauser, får tilført ny energi og perspektiv i form af Aarhus Universitetsforlags nye satsning, bogserien 100 danmarkshistorier, så man nu kan blive klogere på både samtid og fortid i det indholdsmættede kursus.

Vores populære familiekurser findes fortsat i ugerne 29 og 30, og så kan gamle elever og andre unge med lyst til fællesskab glæde sig til Krogerup PåNy, som i år har temaet ’Sex, penge og stoffer’. I uge 42 gentager vi den bragende succes med kurset Når naturen kalder, og så kan du naturligvis stadig fejre både jul og nytår på den gamle herregård.

De fulde programmer kan ses nedenfor. Skriv til os, hvis du vil have det nyeste katalog tilsendt.

Vi glæder os til at se dig!

Læs mere om ugekurserne her

 • Magiske Planter – i samarbejde med Aarstiderne: Uge 26 – 2019
  Vi genfinder naturens magi på sommerkurset Magiske Planter i samarbejde med Aarstiderne, som er højskolens gode nabo på Krogerup Avlsgaard. I selskab med en lang række tænkere, forfattere, kunstnere, kokke og klimaaktivister undersøger vi vores forhold til naturen intellektuelt, kropsligt og sanseligt. Vi skal selv ud at sanke i naturen, lære om spiselige blomster og andre magiske planter, bygge bivuak og lave mad over bål, mens vi genetablerer jordforbindelsen. Der bliver naturligvis også tid til at hoppe i Øresund, vandre i Krogerups skove, drikke en økologisk cocktail i parken og lytte til koncert. Det bliver intet mindre end magisk!

  Hver eftermiddag er der workshops i samarbejde med Aarstiderne, Den Grønne Studenterbevægelse,
  GRO SELV, Bioteket og Haver til Maver.

  Søndag den 23. juni – lørdag den 29. juni 2019

  Kursusledere: Clara Nepper Winther og Anne Steen Himmelstrup

  Se programmet her

  Tilmeld dig kurset her

 • Set gennem kunsten – sommerkursus på Krogerup i samarbejde med Louisiana: Uge 27 – 2019

  Vær med til en intens uge, hvor vi i samarbejde med Louisiana dykker ned i kunsten og undersøger tidens store spørgsmål som migration, ulighed og menneskets forhold til natur. Vi møder Louisianas direktør, kuratorer og kunstformidlere, og med udgangspunkt i sommerens sansemættede og gribende udstillinger diskuterer vi kunstens evne til at portrættere samtiden og stille skarpt på aktuelle dagsordener. Vi får besøg af kunstnere, som fortæller om deres tanker og praksis, og vi skal også selv dyrke kunsten under åben himmel og gå på opdagelse i naturen med kameraet eller tegneblokken ved hånden. Kurset byder desuden på artist talks, politisk debat, performance og et eksklusivt kig bag Louisianas udstillingsvægge foruden musik, morgenbad i Øresund, cocktails i parken og fællessang.

  Kursusledere: Lotte Fløe Christensen og Kasper Glendorf Palsnov, Krogerup Højskole,
  Elisabeth Bodin, formidlingschef, Louisiana

  Se programmet her

  Tilmeld dig kurset her

 • Tænkepauser – i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag: Uge 28 – 2019 UDSOLGT
  Vær med, når vi dykker ned i den nyeste forskning og formidling af historie, samfund og samtid i en forrygende og indholdsmættet uge, hvor vi udvider det stærke samarbejde med Aarhus Universitetsforlag. Foruden ’Tænkepauser’ dykker vi nemlig også ned i forlagets nye anmelderroste bogserie ’100 danmarkshistorier’, som tager fortiden under kærlig behandling for på underholdende og udfordrende vis at blive klogere på den tid, vi lever i. Mød fremtrædende forskere og forfattere fra universiteter, museer og arkiver i en sansemættet uge med poesi, film, bål, badeture i Øresund, udstillinger på Louisiana, skumringsmusik i parken og vores helt egen cocktailbar.

  Søndag den 7. juli – lørdag den 13. juli 2019

  Kursusleder: Martin Schmidt og Bjarne Hald

  Se programmet her

  Tilmeld dig kurset her

 • Familiekursus – familiesommer på Krogerup: Uge 29 – 2019 – UDSOLGT
  Forkæl familien med en sprudlende uge for både børn og voksne, når Krogerups fantastiske placering mellem skov, strand og park danner rammen om sommerens familiekursus. Her er aktivitetsniveauet højt, men der er også tid til samvær, inspiration og fordybelse – og mulighed for både skumfiduser og rødvin til snobrødet. Om formiddagen kan både børn og voksne boltre sig i kreative og interessante værksteder både inde og ude – enten sammen eller hver for sig. Resten af dagen er der fællesaktiviteter: Vi morgenbader i Øresund, tryller, spiller rundbold, snakker om bæredygtighed, laver bål, fanger krabber, synger og bader ved stranden. Om aftenen er der foredrag og koncert for de voksne, mens børn og teenagere hygger sig med andre aktiviteter. Det bliver en uge med tankevækkende input, samvær og nye venner – og det bliver alt andet end kedeligt. NB: Børn skal være fyldt 6 år ved kursusstart.

  Søndag den 14. juli – lørdag de 20. juli 2019

  Kursusleder: Mette Nygaard Mikkelsen og Rasmus Meyer

  Se programmet her

  Tilmeld dig kurset her

 • Familiekursus – familiesommer på Krogerup : Uge 30 – 2019 – UDSOLGT
  Forkæl familien med en sprudlende uge for både børn og voksne, når Krogerups fantastiske placering mellem skov, strand og park danner rammen om sommerens familiekursus. Her er aktivitetsniveauet højt, men der er også tid til samvær, inspiration og fordybelse – og mulighed for både skumfiduser og rødvin til snobrødet. Om formiddagen kan børn og voksne boltre sig i kreative og interessante værksteder både inde og ude – enten sammen eller hver for sig. Resten af dagen er der fællesaktiviteter: Vi morgenbader i Øresund, tryller, spiller rundbold, snakker om bæredygtighed, laver bål, fanger krabber, synger og bader ved stranden. Om aftenen er der foredrag og koncert for de voksne, mens børn og teenagere hygger sig med andre aktiviteter. Det bliver en uge med tankevækkende input, samvær og nye venner – og det bliver alt andet end kedeligt. NB: Børn skal være fyldt 6 år ved kursusstart.

  Søndag den 21. juli – lørdag den 27. juli 2019

  Kursusledere: Mette Nygaard Mikkelsen og Jesper Himmelstrup

  Se programmet her

  Tilmeld dig kurset her

 • Krogerup PåNy: Uge 31 – 2019
  Kom til Krogerup på ny og få nye perspektiver på samfundet. Kurset arrangeres af tidligere elever, og omdrejningspunktet er ”Sex, penge og stoffer”. Vi stiller skarpt på generationsoprøret, og på linjefagene belyser vi sex, penge og stoffer fra forskellige perspektiver, hvor der både er noget til hovedet og hænderne. PåNy stiller vi sammen med græsrødder og fagfolk skarpt på os selv og vores tid, og igennem linjefag og workshops får du ny inspiration, nye redskaber og nye venner. Der er nærvær, indsigt og handling, når vi PåNy genfinder, gentænker og genskaber højskoleånden og lukker den ud af boblen og ind i samfundet. På linjefagene går vi i dybden med årets tema fra forskellige perspektiver. Dogmerne er, at vi både skal inspireres af folk udefra og selv prøve forskellige metoder og teknikker af. Linjefagene i år er: Drømmeren, Yuppien, Kunstneren og Romantikeren. Her får vi bl.a. besøg af: psykiater Henrik Rindorm; det bæredygtige pornoproduktionsselskab Bedside Productions; drømmetyder og coach Michael Rohde; René Karpantschof, der er tidligere BZ’er og oprørsekspert;

  Søndag den 28. juli – torsdag den 1. august 2019

  Kursusleder: Sigrid Lauenborg Dahl

  Se programmet her

  Tilmeld dig kurset her

 • Gensynsweekend: Uge 31 – 2019
  Kom til gensynsweekend på Krogerup og træd i fortidens fodspor, når Krogerup Elevforeningsbestyrelse byder velkommen til to dages nostalgi på den gamle herregård.
  Tag din gamle rumbo og højskolevenner med, når vi åbner Krogerups døre for alt det, som du forbinder med dit højskoleophold; lunkne vestfyens i natkassen, rundbold i parken, gode samtaler og masser af hygge.
  Weekenden vil foruden ovenstående også byde på spændende foredrag, gensyn med dine tidligere lærere, bestyrelsens generalforsamling, musiske indslag og et brag af en gensynsfest.

  Kursusleder: Krogerup Elevforeningsbestyrelse

  Torsdag den 1. august – lørdag den 3. august 2019

  Tilmeld dig kurset her

 • Når naturen kalder: Uge 42 – 2019
  Naturen er under pres, vi står midt i den sjette masseuddøen af arter, og de næste få år er de vigtigste i vores historie, hvis vi skal nå at stabilisere klimaet. Det er tid til handling og til at vende blikket mod de potentialer, som de truende katastrofer også rummer, nemlig håb, mulighed for forandring, mod til at handle, omsorg for natur og klima – og måske en anden omsorg for hinanden? Vær med til en intens og indholdsmættet uge med kurset ’Når naturen kalder’ på Krogerup Højskole. I år er temaet ’jordforbindelser’, som vi undersøger politisk, filosofisk, praktisk og æstetisk gennem foredrag, debat og workshops med nogle af Danmarks førende natur- og klimapersonligheder.Få udfordret dit natursyn og vær med til at skabe handling i fællesskab med andre, som også vil naturen og den grønne dagsorden. Alt sammen kombineret med grøn cocktail-bar, nye venskaber, workshops, badeture i Øresund og ture i naturen.

  Søndag den 13. oktober – lørdag den 19. oktober 2019

  Kursusleder: Rasmus Meyer

  Se programmet her

  Tilmeld dig kurset her

 • Jul på Krogerup: Uge 51/52 – 2019
  Igen i år slår Krogerup Højskole dørene op til det traditionsrige julekursus for kursister med lyst til viden og nye perspektiver i et stimulerende og rart højskolefællesskab. Der er pyntet op og hyggeligt på herregården – vi juler tilpas, men laver også en masse andet: Lytter til foredrag, deltager i workshops, spiser dejlig mad, tænder op i pejsen, snakker og nyder voksent samvær i skønne omgivelser. En jul uden krav og stress – en jul med indhold og dejlige rammer.

  Kursusleder: Rasmus Meyer

  PRISER: (21.12.19 – 27.12.19, uge 51/52)
  – Enkeltværelser 5.800 kr.
  – Dobbeltværelse 5.000 kr.

  Se programmet for 2018

  Tilmeld dig kurset i 2019

 • Nytår på Krogerup: Uge 52/1 – 2019
  Få ladet batterierne op, styrket sanserne og skærpet intellektet – og tilbring årets sidste fire dage på Krogerup i det smukke Nordsjælland, hvor du bliver beriget med udpluk af alt det bedste fra 2019. Fejr det nye år på Krogerup med årets brag af en fest. Den gamle herregård danner rammen om afslutningen på året, der gik, det nostalgiske blik tilbage og det inciterende kig ind i fremtiden. Hvordan kan vi selv forme fremtiden og vores eget liv? Hvor er vores samfund på vej hen? Det finder vi svar på i fire intense døgn i samarbejde med forskere, journalister, forfattere og musikere – med plads til afslapning, eftertanke og samvær.

  Kursusledere: Bjarne Hald

  PRISER: (28.12.19 – 01.01.20, uge 52/1)
  – Enkeltværelser 5.200 kr.
  – Dobbeltværelse 4.400 kr.

  Se programmet for 2018

  Tilmeld dig kurset i 2019

X