korte kurser - hovedpanel

Ugekurser

Krogerup Højskole har en lang række forskellige kurser til ånd, sjæl, hoved og krop – og til folk i alle aldre. De fleste kurser varer en lille uges tid og ligger over sommeren, men der er også muligheder i efteråret, ligesom mange vælger at holde jul og fejre nytår på den gamle herregård. I højre side kan du se tre deltagere dele deres oplevelse af at være på et kursus.
Du kan også få et indtryk af vores familiekurser om sommeren i det stemningsfulde indslag lavet af TV 2 Lorry.

Ferie med mening

Krogerups kurser er et mødested for folk med fælles interesser og lyst til at debattere. Mennesker kommer fra alle egne af landet enten af ren og skær lyst til at undersøge et emne eller for at blive udfordret personligt og professionelt. Vi tilstræber et højt fagligt niveau, der formidles i et forståeligt sprog. Alle kan deltage uanset forudsætninger. Da der er bad og toilet på gangene, vil nogle foretrække at tage en badekåbe med, og da Krogerup Højskole er en historisk herregård med flere mindre trapper, er bygningen ikke handikapvenlig i forhold til fx kørestole.

Læs mere om ugeopholdene her

 • Når naturen kalder: Uge 42 – 2018
  Efterårskursus på Krogerup i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening
  Klimaet ændrer sig, og arter forsvinder med større hast end nogensinde før. Men hvordan passer vi bedre på vores natur, og hvad kan vi selv gøre for en grøn omstilling? Med andre ord: Hvad svarer vi, når naturen kalder? Det finder vi ud af i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, når vi igennem en uge vækker naturens magi og finder ud af, hvordan vi kan genfortrylle et kontrolleret kulturlandskab som det danske og gøre op med håbløsheden i klimakrisens tidsalder. Vær med til at undersøge naturens potentiale for vores sundhed, hvordan vi får en vildere natur, og hvorfor vi har behov for et ændret natursyn. Vi skal selvfølgelig også selv ud i det grønne og lære at slå med le, skabe en vild naturhave, blive venner med planterne – og meget mere! Det bliver en skøn og grøn højskoleuge med workshops, koncert, foredrag, diskussioner, morgensang, udstilling, vandreture og morgenbad for de rigtig friske.

  PRISER: (14.10.18 – 20.10.18, uge 42)
  – Dobbeltværelse 4.500 kr.
  – Enkeltværelse 5.100 kr.
  – Studerende 2.500 kr.
  – Sovesalspris for studerende 1.250 kr.
  – Medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening får 350 kr. i rabat.

  Se programmet her

  Tilmeld dig kurset her

 • Jul på Krogerup: Uge 51/52 – 2018
  Der er pyntet op og dejligt og hyggeligt på herregården til jul. Vi juler tilpas, men laver også en masse andet: Lytter til foredrag, vælger studiekredse (tidligere eksempler: kor, film, filosofi), spiser, tænder op i pejsen, snakker og nyder voksent samvær i skønne omgivelser. En jul uden krav og stress – en jul med indhold og dejlige rammer.

  Kursusledere: Martin Schmidt og Peter Djurup

  PRISER:(21.12.18 – 27.12.18, uge 51/52)
  – Dobbeltværelse 4.900 kr.
  – Enkeltværelse 5.500 kr.

  Se programmet her

  Tilmeld dig kurset i 2018

 • Nytår på Krogerup: Uge 52/1 (4 døgn) – 2018
  Fejr det nye år på Krogerup med årets brag af en fest. Den gamle herregård danner rammen om afslutningen på året, der gik, det nostalgiske blik tilbage og det inciterende kig ind i fremtiden. Hvordan kan vi selv forme fremtiden og vores eget liv? Hvor er vores samfund på vej hen? Det finder vi svar på i fire intense døgn i samarbejde med forskere, journalister, forfattere og musikere – med plads til afslapning, eftertanke og wellness.

  Kursusledere: Mads Philipsen og Jesper Himmelstrup

  PRISER:(28.12.18 – 01.01.19, uge 52/1)
  – Dobbeltværelse 4.200 kr.
  – Enkeltværelse 4.800 kr.

  Se programmet her

  Tilmeld dig kurset i 2018

 • Magiske Planter – i samarbejde med Aarstiderne og Haver til Maver: Uge 26 – 2019
  Vi genfinder naturens magi på sommerkurset Magiske Planter i samarbejde med Aarstiderne og bevægelsen Haver til Maver, som er højskolens gode nabo på Krogerup Avlsgaard. I en dejlig sommeruge lærer vi om køkkenhave og kompost, spiselige blomster og andre magiske planter, vi sanker i naturen og laver vild mad, mens vi genetablerer jordforbindelsen ude i den sanselige natur. Vi skal både høre inspirerende foredrag og selv ud og mærke planterne, grave i jorden, snitte og lave mad over bål. Der bliver naturligvis også tid til at hoppe i Øresund, vandre i Krogerups skove, drikke en økologisk cocktail i parken og lytte til koncert.

  Søndag den 23. juni – lørdag den 29. juni 2019

  Kursusledere: Clara Nepper Winther og Anne Steen Himmelstrup

 • Set gennem kunsten – sommerkursus på Krogerup i samarbejde med Louisiana: Uge 27 – 2019
  Vær med til en intens højskoleuge, hvor vi undersøger tidens store spørgsmål som migration, natur og ulighed gennem kunsten. I samarbejde med vores nabo, Louisiana, dykker vi ned i kunsten og går på opdagelse i sommerens store udstilling ’Homeless Souls’ og tager forsmag på efterårets udstillinger. Sammen med Louisianas kuratorer diskuterer vi kunstens evne til at portrættere samtiden og stille skarpt på aktuelle dagsordener. Vi møder også kunstnere, der fortæller om deres tanker og praksis, og vi skal også selv dyrke kunsten under åben himmel og gå på opdagelse i naturen med kameraet eller tegneblokken ved hånden. Kurset foregår både på Krogerup og Louisiana, som ligger i kort gåafstand.

  Søndag den 30. juni – lørdag den 6. juli 2019

  Kursusledere: Lotte Fløe og Kasper Palsnov

 • Tanker om tiden – Tænkepauser og 100 danmarkshistorier i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag: Uge 28 – 2019
  ’Tanker om tiden – Tænkepauser og 100 danmarkshistorier’ er en fortsættelse af Krogerups stærke samarbejde med Aarhus Universitetsforlag. I en forrygende og indholdsmættet uge dykker vi ned i den nyeste forskning og formidling af historie, samfund og samtid. Med udgangspunkt i de anmelderroste bogserier ’Tænkepauser’ og ’100 danmarkshistorier’ bliver vi på underholdende og udfordrende vis klogere på den tid, vi lever i. Mød fremtrædende forskere og forfattere fra universiteter, museer og arkiver, som tager fortid og samtid under kærlig behandling i en sansemættet uge med poesi, film, bål, badeture i Øresund, udstillinger på Louisiana, skumringsmusik i parken og vores helt egen cocktailbar.

  Søndag den 7. juli – lørdag den 13. juli 2019

  Kursusleder: Martin Schmidt

 • Familiekursus – familiesommer på Krogerup: Uge 29 – 2019
  Forkæl familien med en sprudlende uge for både børn og voksne, når Krogerups fantastiske placering mellem skov og strand danner rammen om sommerens familiekursus. Her er aktivitetsniveauet højt, men der er også tid til samvær, inspiration og fordybelse – og mulighed for både skumfiduser og rødvin ved bålet. Om formiddagen kan børn og voksne boltre sig i kreative værksteder, og resten af dagen er der fællesaktiviteter: Vi morgensvømmer, spiller rundbold, laver bål, fanger krabber, synger og bader ved stranden. Om aftenen er der foredrag og koncert for de voksne, mens børn og teenagere hygger sig med andre aktiviteter. Det bliver en uge med tankevækkende input, samvær og nye venner. Børn fra 6 år og op ved kursusstart.

  Lørdag den 14. juli – søndag de 20. juli 2019

  Kursusleder: Rasmus Meyer

 • Familiekursus – familiesommer på Krogerup : Uge 30 – 2019
  Forkæl familien med en sprudlende uge for både børn og voksne, når Krogerups fantastiske placering mellem skov og strand danner rammen om sommerens familiekursus. Her er aktivitetsniveauet højt, men der er også tid til samvær, inspiration og fordybelse – og mulighed for både skumfiduser og rødvin ved bålet. Om formiddagen kan børn og voksne boltre sig i kreative værksteder, og resten af dagen er der fællesaktiviteter: Vi morgensvømmer, spiller rundbold, laver bål, fanger krabber, synger og bader ved stranden. Om aftenen er der foredrag og koncert for de voksne, mens børn og teenagere hygger sig med andre aktiviteter. Det bliver en uge med tankevækkende input, samvær og nye venner. Børn fra 6 år og op ved kursusstart.

  Søndag den 21. juli – lørdag den 27. juli 2019

  Kursusledere: Jesper Himmelstrup

 • Krogerup PåNy: Uge 31 – 2019
  Kom til Krogerup på ny og få nye perspektiver på samfundet. Kurset arrangeres af tidligere elever, og til sommer vil temaet ’Sex, penge og stoffer’ blive vendt og drejet på linjefagene, der tilrettelægges, så der både er noget til hovedet og hænderne. PåNy stiller vi sammen med græsrødder og fagfolk skarpt på os selv og vores tid, og igennem linjefag og workshops får du ny inspiration, nye redskaber og nye venner. Der er nærvær, indsigt og handling, når vi PåNy genfinder, gentænker og genskaber højskoleånden og lukker den ud af boblen og ind i samfundet.

  Søndag den 28. juli – torsdag den 1. august 2019

  Kursusleder: Sigrid Lauenborg Dahl

 • Når naturen kalder: Uge 42 – 2019
  Natur og klima er presset, vi står midt i den sjette masseuddøen af arter, og ifølge FN er de næste få år de vigtigste i vores historie, hvis vi skal nå at redde klimaet. Det er tid til handling og til at vende blikket mod de potentialer, som de truende katastrofer også rummer, nemlig håb, mulighed for forandring, mod til at handle, omsorg for natur og klima – og måske en anden omsorg for hinanden? I en intens og indholdsmættet uge på Krogerup omsætter vi bekymring og frustration til håb og handling. Gennem foredrag, debat, workshops og studiekredse med nogle af Danmarks førende natur- og klimapersonligheder undersøger vi spørgsmål som; Hvilken rolle spiller væksten? Hvad er politikernes ansvar – og hvad er vores eget? Og kan vi både skabe en bæredygtig fremtid for mennesker på kloden og give plads til naturen for naturens skyld? Få udfordret dit natursyn og vær med til at skabe handling i fællesskab med andre, som også vil naturen og den grønne dagsorden. Alt sammen kombineret med grøn cocktail-bar, nye venskaber, badeture i Øresund og ture i naturen.

  Søndag den 13. oktober – lørdag den 19. oktober 2019

  Kursusleder: Rasmus Meyer

 • Jul på Krogerup: Uge 51/52 – 2019
  Igen i år slår Krogerup Højskole dørene op til det traditionsrige julekursus for kursister med lyst til viden og nye perspektiver i et stimulerende og rart højskolefællesskab. Der er pyntet op og hyggeligt på herregården – vi juler tilpas, men laver også en masse andet: Lytter til foredrag, deltager i workshops, spiser dejlig mad, tænder op i pejsen, snakker og nyder voksent samvær i skønne omgivelser. En jul uden krav og stress – en jul med indhold og dejlige rammer.

  Lørdag den 21. december – fredag den 27. december

  Kursusleder: Rasmus Meyer og Mathias Findalen

 • Nytår på Krogerup: Uge 52/1 – 2019
  Få ladet batterierne op, styrket sanserne og skærpet intellektet – og tilbring årets sidste fire dage på Krogerup i det smukke Nordsjælland, hvor du bliver beriget med udpluk af alt det bedste fra 2019. Fejr det nye år på Krogerup med årets brag af en fest. Den gamle herregård danner rammen om afslutningen på året, der gik, det nostalgiske blik tilbage og det inciterende kig ind i fremtiden. Hvordan kan vi selv forme fremtiden og vores eget liv? Hvor er vores samfund på vej hen? Det finder vi svar på i fire intense døgn i samarbejde med forskere, journalister, forfattere og musikere – med plads til afslapning, eftertanke og samvær.

  Lørdag den 28. december 2019 – onsdag den 1. januar 2020

  Kursusleder: Bjarne Hald