Jorden Kalder

– klimakamp, havebrug, iværksætteri & jordforbindelse

JORDEN KALDER
er for dig, der …

… vil omsætte bekymring og frustration til håb og handling. Dig, der vil være klogere på klimakrisen, biodiversitet og bæredygtig produktion – og have øjenåbnende oplevelser i naturen. Og dig, der vil være en del af den bæredygtige omstilling gennem politisk engagement, praktisk havebrug og/eller grønt iværksætteri.

Kontakt din nye lærer

sarah@krogerup.dk

+45 49 19 03 80

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du – også – bruge faget til:

Med JORDEN KALDER opnår du praktisk viden om og indsigt i både klima, natur og samfund, der kan gavne dig, hvis du drømmer om at uddanne dig indenfor fx samfundsfag, geografi, miljø eller pædagogik. Det gør dig også i stand til at kæmpe en mere fagligt velfunderet klimakamp og er et godt afsæt til at være aktiv i en NGO eller en græsrodsbevægelse.

Faget:

JORDEN KALDER er Krogerups hovedfag om klima, natur og bæredygtighed. Faget er for dig, der har lyst til at komme tættere på naturen og få fingrene i mulden og for dig, der vil omsætte klimafrustration til håb, handling og nye initiativer i fællesskab med andre unge. Faget er et økologisk laboratorium, hvor vi diskuterer de spørgsmål, som melder sig, i en tid hvor klimaet er i krise, biodiversiteten er truet, og hvor verden kalder på bæredygtige livsformer.

Du vil opleve JORDEN KALDER som et undervisningsrum, hvor du både skal bruge kroppen, hjernen og hjertet. Vi skal have jord under neglene i køkkenhaven og høste vores egne grøntsager og eksperimentere med grøn mad. Og vi skal blive klogere på de politiske rammer for grøn omstilling, når vi mødes med forskere, klimaaktivister og politikere.

Vi undersøger, hvad klimaretfærdighed betyder i et globalt perspektiv, og vi lærer om de sociale bevægelser, der kæmper verden over. Vi stiller også skarpt på, hvilken rolle økonomien og landbruget spiller. Vi inspireres af iværksættere, der arbejder med økologisk produktion.

Vi bliver klogere på biodiversiteten omkring højskolen og naturens sammenhænge. På JORDEN KALDER tager vi også på mikroeventyr under åben himmel og bliver introduceret til vildmarksfærdigheder.

I en klassisk uge på JORDEN KALDER er du derfor både udenfor og indenfor, og du bruger både din krop og dit hoved til at forstå, hvordan vi kan skabe forandring.

Du kommer konkret til at lære

  • om havebrug og økologisk produktion
  • om klimaforandringer og biodiversitet
  • værktøjer til iværksætteri og projektledelse
  • at få politisk forståelse for komplekse problemstillinger
  • at være ude i naturen

Rejsen

I løbet af opholdet på Krogerup tager vi på en længere rejse ud i verden. På JORDEN KALDER skal vi på en unik tur til Bornholm. Vi skal udforske den magiske natur, grøn omstilling, friluftsliv og bæredygtig fødevareproduktion, og bagefter skal vi i kollektiv praktik hos Andelsgaarde. Vi rejser naturligvis med klimavenlige transportmidler.

Vælg et ophold:

Du kan vælge mellem seks forskellige ophold:

  • 24 uger med start i januar
  • 18 uger med start i august 

“JORDEN KALDER lærte mig både rent praktisk at være ude og ikke være bange for at fryse, at tænde bål og sanke i naturen, men også at åbne mig over for naturen og menneskerne omkring mig. For faget handlede også om det at være et fællesskab og om, hvordan vi er gode mennesker med hinanden, hvordan passer vi på hinanden og vores planet, og det var ting, der var rare at have med videre ud i verden efterfølgende.”

Klara Viola Frænde Koch, tidligere elev på JORDEN KALDER

“På JORDEN KALDER arbejder vi med fem søjler: Viden, iværksætteri, klima- og mijløpolitik, praktisk havebrug og outdoor, alt sammen tilsat studietur, møder med inspirerende grønne ildsjæle, et minipraktikforløb hos grønne frontløbere og forskellige grønne valgfag. Og masser af grin, sjov og ballade.”

Sarah Hellebek, underviser på JORDEN KALDER

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

Iben Lind

Iben Lind

Sarah HellebEk

Sarah HellebEk

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER