Journalistik & Medier

– skrivekløe, samfundssind og amerikansk roadtrip

Hovedfaget er for
dig, der …

… drømmer om at skrive, formidle og sætte ord sammen, så budskaber kommer ud over rampen, tekster bliver læst og verden bliver forandret. Dig, der interesserer dig for journalistik og medieudvikling. Og dig, der er optaget af at styrke den demokratiske samtale – og ønsker at blive klogere på medierne og deres rolle i samfundet.

Kontakt din nye lærer

jesper@krogerup.dk

+45 49 19 03 80

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du – også – bruge faget til:

Hvis du drømmer om at blive journalist, så kan hovedfaget JOURNALISTIK & MEDIER give dig et forspring, når du søger ind på uddannelsen. Undervisningen på Krogerup giver dig nemlig et solidt indblik i det journalistiske håndværk og masser af muligheder for at afprøve det. Hovedfaget er også oplagt, hvis du drømmer om at uddanne dig inden for medier og kommunikation.

Indholdet:

Når du vælger JOURNALISTIK & MEDIER får du en indgående forståelse af arbejdet som journalist – og du kommer selv til tasterne.
Vi starter hver dag undervisningen med at diskutere dagens nyheder. Hvad har gjort indtryk, hvordan har historierne fundet vejen frem til mediernes spalter, og hvordan kan historierne efterfølgende perspektiveres? Der er nyheder alle vegne. Hver dag. Og i mængden kan det være svært at finde ud af, hvilke der er de væsentligste. På Journalistik & Medier lærer du derfor at gennemskue nyhedsstrømmen.
Vi arrangerer kortere forløb om udvalgte temaer, hvor du får en smagsprøve på fx konstruktiv journalistik og politiske kommunikation – og du bliver mere bevidst om, hvordan digitale medier kræver din opmærksomhed.

Journalistik kan være afgørende for, hvilken retning samfundet udvikler sig i. Derfor skal vi også diskutere, hvordan du og de øvrige elever kan være med til at gøre journalistikken bedre, engagere modtagerne og skabe troværdighed.
Ved siden af undervisningen på Krogerup besøger vi forskellige medier som fx Politiken, DR, TV2 NEWS, Ekstra Bladet, Euroman eller Information – for at få et indblik i, hvordan de arbejder. Ved besøget fortæller journalister, redaktører og journalistpraktikanter om deres arbejdsdag, giver deres bedste råd videre og leverer eksempler på god journalistik. Derudover får vi besøg af journalister fra nyere medier som SEIN, Zetland eller Altivisten.

Som elev på Krogerup kan du desuden, hvis du vil bruge al din vågne tid på medier, samfund og medieproduktion, vælge valgfagene ‘Podcast og Radio’, ‘Skriveværksted’ og ‘Det digitale menneske’.  

Du kommer konkret til at lære:

  • at håndtere den journalistiske arbejdsproces fra idéudvikling, research, analyse og interview til formidling i forskellige medier til forskellige målgrupper
  • at arbejde med journalistiske genrer som fx nyheder, portrætter, reportager, baggrundsartikler, kronikker og klummer
  • at bruge forskellige fortælle- og interviewteknikker
  • at tænke i nye journalistiske metoder
  • at gennemskue og sortere kvalificeret i nyhederne, og at vurdere hvordan de eventuelt kan dækkes bedre
  • at forstå medieudviklingen

 

Rejsen

Midt i forløbet rejser du sammen med dit hold til et af verdens journalistiske knudepunkter – nemlig Californien.

Her får du mulighed for at boltre dig med hele indholdet i den journalistiske værktøjskasse, og møde nogle af de tunge profiler indenfor faget.  På turen producerer du fx nyhedsindslag, klipper en podcast eller skriver en artikel. De rigtig gode artikler kan måske finde vej til et af de store medier. Inden afrejsen forbereder vi de historier, som du vil arbejde med på turen, og vi får besøg af eksperter i USAs historie og landets udvikling.

Det afsluttende projekt:

Efter rejsen skal du sammen med de øvrige elever på hovedfaget udgive et funklende flot magasin med artikler om emner fra rejsen og om historier hjemmefra.

Sammen skal I træffe store redaktionelle beslutninger: Hvordan skal magasinet se ud? Hvad skal på forsiden? Og hvad skal indholdet konkret være? I skal arbejde efter en deadline og producere et magasin, der efterfølgende bliver udgivet på skolen.

Vælg et ophold:

Du kan vælge mellem to forskellige ophold:

  • 24 uger med start i januar
  • 18 uger med start i august

 

“ Jeg kan klart anbefale JOURNALISTIK & MEDIER. Det var fedt at lære at stykke en rigtig artikel sammen, blive kastet ud i skriveøvelser og deadlines fra starten, møde en masse forskellige journalister og dermed få en grundig introduktion til det journalistiske. Jeg forlod Krogerup med en god mavefornemmelse af, at jeg vil uddanne mig til journalist.”

André Grendslev, tidligere elev på JOURNALISTIK & MEDIER

På JOURNALISTIK & MEDIER garanterer vi, at du får en smagsprøve på det at være journalist, så du får det bedst mulige grundlag til at afklare, om det er den vej, du vil. Mange af vores elever bliver bidt af idéen om at blive journalist – og nogle finder ud af, at det ikke er noget for dem. I begge tilfælde synes vi, at vi har gjort eleverne en tjeneste.”

Jesper Himmelstrup, underviser på JOURNALISTIK & MEDIER

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

Jesper Himmelstrup

Jesper Himmelstrup

KURT STRAND

KURT STRAND

Lea Korsgaard

Lea Korsgaard

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER
X