Journalistik & Medier

– skrivekløe, samfundssind og togrejse gennem Europa

Hovedfaget er for
dig, der …

… drømmer om at skrive, formidle og sætte ord sammen, så budskaber kommer ud over rampen, tekster bliver læst og verden forandres. Dig, der interesserer dig for journalistik og medieudvikling. Og dig, der er optaget af at styrke den demokratiske samtale – og ønsker at blive klogere på medierne og deres rolle i samfundet.

Kontakt din nye lærer

laura@krogerup.dk

+45 27 82 75 39

Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du også bruge faget til:

Hvis du drømmer om at blive journalist, kan hovedfaget JOURNALISTIK & MEDIER give dig et forspring, når du søger ind på uddannelsen. Undervisningen på Krogerup giver dig nemlig et solidt indblik i det journalistiske håndværk og masser af muligheder for at afprøve det. Hovedfaget er også oplagt, hvis du drømmer om at uddanne dig inden for medier og kommunikation.

JOURNALISTIK & MEDIER PÅ KROGERUP

Journalistik spiller en afgørende rolle for, hvilken retning samfundet udvikler sig i. God journalistik vil engagere sine modtagere og forbinde trådene i det virvar af information, vi skal forholde os til dagligt. Derfor må journalistikken hele tiden følge med udviklingen, så den bliver ved med at engagere sine modtagere og skabe troværdighed – både når vi skildrer det nære og historierne, der rækker længere ud.

På JOURNALISTIK & MEDIER får du en indgående forståelse for arbejdet som journalist og en mediebranche i konstant udvikling. Du kommer fra første uge til at producere dine egne historier, for udgangspunktet er, at journalistik er et håndværk, hvor øvelse gør mester.

Alle kan kommunikere i dag, og internettet har kun gjort det lettere. Men ikke alle kan fortælle en historie, så flest muligt forstår de brede perspektiver. På JOURNALISTIK & MEDIER skal vi blive knivskarpe til at sortere i informationsmængden – og skære ind til benet. Men vi skal også blive dygtige til at bruge det fortællende, detaljerige og indlevende sprog for at skabe billeder, der fæstner sig hos læseren.

Det arbejder vi med på hovedfaget:

  • Håndtering af den journalistiske arbejdsproces – fra idéudvikling, research, analyse og interview til formidling i forskellige medier til forskellige målgrupper.
  • De forskellige journalistiske genrer som nyheder, portrætter, reportager, baggrundsartikler, kronikker og klummer.
  • Brug af forskellige fortælle- og interviewteknikker.
  • Nytænkning af de journalistiske metoder.
  • Navigering og sortering – mængden af information er massiv, og vi skal undersøge, hvordan vi bedst finder hoved og hale i det hele. 

STUDIEREJSE TIL BALTIKUM

Vi tager ud i verden for at opleve, hvordan det står til med journalistikken uden for Danmarks grænser. For historierne venter derude, også uden for vores egen trygge andedam. Ikke fjernt herfra har krigen i Ukraine ændret hele verdensordenen, populistiske bevægelser pibler op, diskussioner om europæisk identitet og immigration florerer, og klimakrisen kalder på handling.

Journalistikken skal kunne navigere i alle tidens vigtigste spørgsmål, og dem stiller vi også, når vi rejser ned gennem de baltiske lande med tog for at opleve, hvordan kritisk journalistik ikke bare er noget, der kan tages for givet. Samtidig skal turen give os indblik i, hvordan nye, innovative måder at bedrive journalistik begynder at sprede sig i undergrunden – i protest mod magtens indblanding i den frie presse.

“Jeg kan klart anbefale JOURNALISTIK & MEDIER. Det var fedt at lære at stykke en rigtig artikel sammen, blive kastet ud i skriveøvelser og deadlines fra starten, møde en masse forskellige journalister og dermed få en grundig introduktion til det journalistiske. Jeg forlod Krogerup med en god mavefornemmelse af, at jeg vil uddanne mig til journalist.”

André Grendslev

Tidligere elev på JOURNALISTIK & MEDIER

“På JOURNALISTIK & MEDIER garanterer vi, at du får et klart billede af, hvad det vil sige at være journalist. Men samtidig skal vi også på krogerupsk manér undersøge og udfordre den eksisterende mediebranche. Hvad fungerer? Hvad kan I som kommende journalister gøre bedre? Måske finder du undervejs ud af, at du vil være journalist, måske bliver du endnu mere afklaret med, at det slet ikke er den vej, du skal gå. Uanset udfaldet håber og tror jeg, at du vil gå klogere herfra.”

Laura Grønbæk

Underviser på JOURNALISTIK & MEDIER

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

MØD DINE UNDERVISERE:

LAURA GRØNBÆK

LAURA GRØNBÆK

Tidligere journalist og tilrettelægger på DR. Uddannet journalist fra DMJX og idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut.

FREDERIK TILLITZ

FREDERIK TILLITZ

Freelancejournalist for bl.a. National Geographic, Die Zeit, DR, Berlingske, Politiken og Kristeligt Dagblad. Uddannet journalist fra DMJX.

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
EAN 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER