Journalistik & Medier

– journalistiske redskaber, medieforståelse og rejse gennem Europa

Hovedfaget er for
dig, der …

… drømmer om at skrive og formidle, så budskabet kommer ud over rampen, teksten bliver læst og verden forandres. Dig, der interesserer dig for samfundsforhold, journalistik og medieudvikling. Og dig, der er optaget af at styrke den demokratiske samtale.

Kontakt din nye lærer

sidsel@krogerup.dk

Krogerup Højskole – Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

Det kan du også bruge faget til:

Hvis du drømmer om at blive journalist eller kommunikationsuddannet, kan hovedfaget JOURNALISTIK & MEDIER give dig værdifuld viden, når du søger ind på din drømmeuddannelse. Hovedfaget er også oplagt, hvis du drømmer om at engagere dig i den offentlige samtale som individ eller som en del af en NGO eller et parti.

JOURNALISTIK & MEDIER PÅ KROGERUP

God journalistik engagerer modtageren, kvalificerer den offentlige samtale og forbinder trådene i virvaret af information. Journalistik bestemmer, hvad vi taler om, og hvordan vi taler om tidens store spørgsmål – og netop derfor er det væsentligt, hvad der fokuseres på, og hvordan historierne vinkles.

På JOURNALISTIK & MEDIER får du en forståelse for arbejdet som journalist i et samfund – og en mediebranche – i konstant udvikling. Udgangspunktet er, at journalistik er et håndværk, hvor øvelse gør mester, så derfor skal du opholdet igennem producere artikler, events og podcast.

På hovedfaget møder du nogle af landets dygtigste journalister, redaktører og debattører, der deler ud af deres konkrete redskaber, perspektiver og idéer. Og du får gennem mødet med iværksættere og projektmagere en idé om, hvordan du selv kan søsætte produktioner og etablere nichemedier.

På JOURNALISTIK & MEDIER kombinerer vi undervisning, teori, øvelser, mediebesøg, diskussioner, gæsteundervisning, events og studierejse – alt sammen faciliteret af dygtige lærere med egen journalistisk erfaring.

Nogle vælger JOURNALISTIK OG MEDIER, fordi de drømmer om en karriere i medie- eller kommunikationsverdenen, andre vælger hovedfaget til af nysgerrighed på samfund og samtid, mens andre igen vælger faget for at få redskaber til at tage del i den offentlige samtale.

Det arbejder vi bl.a. med på hovedfaget:

  • Den journalistiske arbejdsproces
  • De forskellige journalistiske genrer
  • Fortælle- og interviewteknikker
  • Navigering og sortering af informationer
  • Medieudvikling
  • Podcast
  • Politik og samfundsforhold
  • At forstå et Europa i opbrud
  • Iværksætteri

STUDIEREJSE I EUROPA

Midtvejs i opholdet tager vi på 10-dages studietur i Europa. Her oplever vi ved selvsyn, hvordan det står til med journalistikken og mediebilledet uden for Danmarks grænser – og vi prøver os selv af som journalister i et Europa i bevægelse.

På studieturen dykker vi ned i de aktuelle diskussioner i Europa og afprøver vores journalistiske redskaber. Vi mødes med journalister, politikere og meningsdannere og bliver klogere på de bevægelser, der former og farver Europa i disse år.

Turen med tog igennem Europa giver os også tid til at møde nyskabende og anderledes medier, der udfordrer de klassiske nyhedskriterier og gamle forretningsmodeller.

Studieturen er på én og samme tid en fagligt øjenåbnende rejse og en ryste-sammen-tur, hvor du lærer dine medstuderende og lærere på dit hovedfag godt at kende. Den endelige rejseplan afhænger af den aktuelle situation i Europa og vores fælles fokus på studieturen.

“Jeg kan klart anbefale JOURNALISTIK & MEDIER. Det var fedt at lære at stykke en rigtig artikel sammen, blive kastet ud i skriveøvelser og deadlines fra starten, møde en masse forskellige journalister og dermed få en grundig introduktion til det journalistiske. Jeg forlod Krogerup med en god mavefornemmelse af, at jeg vil uddanne mig til journalist.”

André Grendslev

Tidligere elev på JOURNALISTIK & MEDIER

“På JOURNALISTIK & MEDIER garanterer vi, at du får et klart billede af, hvad det vil sige at være journalist. Men samtidig skal vi også på krogerupsk manér undersøge og udfordre den eksisterende mediebranche. Hvad fungerer? Hvad kan I som kommende journalister gøre bedre? Måske finder du undervejs ud af, at du vil være journalist, måske bliver du endnu mere afklaret med, at det slet ikke er den vej, du skal gå. Uanset udfaldet håber og tror jeg, at du vil gå klogere herfra.”

Laura Grønbæk

Underviser på JOURNALISTIK & MEDIER

Kontakt skolen

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

MØD DINE UNDERVISERE:

LAURA GRØNBÆK

Tidligere journalist og tilrettelægger på DR. Uddannet journalist fra DMJX og idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut.
laura@krogerup.dk

SIDSEL HOE

Tidligere journalist på Zetland og DR. Har arbejdet som presserådgiver i Europa-Parlamentet.
sidsel@krogerup.dk

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER