Glæd dig til sund, lækker og økologisk mad

Maden her på Krogerup er en central del af højskolelivet og fællesskabet. Derfor kan du hele ugen nyde en lækker buffet både morgen, middag og aften.

Når Krogerups køkken hver dag syder og bobler, så er der fokus på både økologi og bæredygtighed.

To dage om ugen har vi vegetardage – og en gang om ugen byder vi på fisk.

Hvis du er veganer, vegetar eller har fødevareallegier, tager vi naturligvis hensyn til det.

 

Køkkenets fokuspunkter:

Økologi
Krogerup Højskole er med til at tage ansvar for både miljøet og for din sundhed.

Derfor:

  • anvender vi økologiske basisvarer som fx mel, gryn og mælkeprodukter
  • køber vi som hovedregel økologisk frugt og grønt – ofte fra vores gode nabo Aarstiderne
  • køber vi kød fra fritgående eller økologiske dyr – de dage, hvor der er kød på menuen
  • serverer vi fiberrige salater og masser af grønt til alle måltider
  • benytter vi overvejende planteolier og nødder som fedtstof
  • er vi blevet tildelt det økologiske bronzemærke og arbejder i 2019 på at få sølvmærket.

Bæredygtighed

Vi bidrager til et godt miljø og mindsker klimabelastningen.

Derfor:

  • minimerer vi madspild og udnytter madrester kreativt. Fx udnytter vi hele grøntsagen ved at bruge grøntsagsstokke i suppe eller puré. Havregrødsrester bliver brugt i brøddej eller bliver lavet til knækbrød. Og vi bruger frokosttallerkner til alle måltider for at forhindre, at vi øser mere op, end vi kan spise
  • har vi en aftale med vores grøntleverandører om genbrug af emballage
  • sorterer vi vores pap og glas fra vores affald
  • sætter vi os løbende nye og højere mål i samarbejde vores elever, kursister og leverandører.

 

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Krogerupvej 13, 3050

Therese Juncker

Therese Juncker

Sekretær

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR 44913216
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortider: 9.00 - 12.00

NYHEDSBREV

Se der seneste nyhedsbrev HER

X