Glæd dig til varieret, lækker og økologisk mad

Maden på Krogerup er en central del af højskolelivet og fællesskabet. Vi gør os umage med at lave velsmagende og varieret mad med jævnlige afstikkere til resten af verden.

Når Krogerups køkken hver dag syder og bobler, er der fokus på både økologi og bæredygtighed. Vi er hele tiden i bevægelse og prøver at bevæge os i en samvittighedsfuld retning, hvad angår både kød, fisk og grønt. Vi spiser ofte helt grønt og to gange om ugen byder vi på fisk.

Vi er et åbent køkken, hvor du altid er velkommen til en snak om ønsker og idéer til maden.
Krogerups køkken har stor erfaring med at lave mad til mennesker med forskellige allergier og kostpræferencer. Hvis du som kommende elev har en eller flere fødevareallergier, intolerencer eller kostpræferencer (f.eks. halalkød, pescetar, vegansk eller vegetar), vil det være en stor hjælp, hvis du informerer om dette, i tiden op til at du starter. Denne information skal sendes til kokken@krogerup.dk, så vi som køkken kan afklare dit behov.

Køkkenets fokuspunkter:

Velsmagende mad

Smagen er vigtigst. Vi giver os tid til at lave mad fra bunden. Derfor:

  • bager vi frisk brød hver morgen
  • følger vi årets gang, så vores grøntsager og fisk afspejler sæsonen udenfor vores vinduer
  • anvender vi kød fra fritgående og økologiske dyr eller vildt

Økologi

Krogerup Højskole er med til at tage ansvar for både miljøet og vores sundhed. Derfor:

  • anvender vi økologiske basisvarer som f.eks. mel, gryn og mælkeprodukter
  • køber vi som hovedregel økologisk frugt og grønt – ofte fra vores gode nabo Aarstiderne og fra Lerbjerggård, Danmarks første regenerative og økologiske andelsgård.

Vores økologiprocent er over 90.

Bæredygtighed

Vi bidrager til et godt miljø og mindsker klimabelastningen. Derfor:

  • minimerer vi madspild og udnytter madrester kreativt. F.eks. udnytter vi hele grøntsagen ved at bruge grøntsagsstokke i suppe eller puré
  • køber vi masser af lokalt avlet kød, f.eks. vildt fra Esrum og kaniner fra Helsingør
  • har vi en aftale med vores grøntleverandører om genbrug af emballage og sorterer i mange fraktioner
  • sætter vi os løbende nye og højere mål i samarbejde med vores elever, kursister og leverandører

Krogerups Køkkens Instagram-profil kan du følge med i, hvad der rører sig i gryderne i øjeblikket.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole

Krogerupvej 13

3050 Humlebæk

CVR: 44913216

EAN: 5790002583926

E-mail: kontoret@krogerup.dk

Telefon: 49 19 03 80
(man-tors 9.15-12.15)

NYHEDSBREV

Se september-nyhedsbrevet HER
krogerup-højskole-logo
Oversigt over personlige oplysninger

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.