Da Ester begyndte på Krogerups nyeste hovedfag JORDEN KALDER, var det, fordi hun syntes, “det der med klima” var lidt spændende. Siden fik hun blod på tanden og blev en del af teamet bag den landsdækkende klimademonstration, Folkets Klimamarch.

Hun havde tilmeldt sig hovedfaget JORDEN KALDER, fordi hun syntes, “det dér med klima” var lidt interessant.

Men derudover var den dengang 20-årige Ester Vestergaard slet ikke “spor nørdet med klima”. Noget hun frygtede, at de andre på faget ville være:

“Men sådan var det slet ikke,” husker hun tilbage nu.

Hygge-holdet

Alle kom med forskellige baggrunde, interesser og viden. Men det, der viste sig at være langt vigtigere, var det fællesskab, som eleverne på hovedfaget, der blev døbt “hygge-holdet”, udviklede:

“Fordi JORDEN KALDER er et lidt mindre hold end de andre, blev vi hurtigt meget tætte. Og undervisningen var hyggelig: Nogle dage tog vi hinanden i hænderne, gik til stranden og lå og hørte podcast. Andre dage læste og diskuterede vi i parken. Og så troede jeg aldrig, jeg skulle få så stor kærlighed til gulerødder, vi selv dyrkede, men det var den største glæde den sidste dag, da vi kom ud og så, hvor flotte de var blevet,” griner Ester.

 

Da tiden på Krogerup lakkede mod enden, var hun slet ikke færdig med den gode højskoleånd. Samtalerne om klima og fremtiden. Drømmene om at gøre noget ved det alt sammen. Det førte hende til et åbningsmøde til Folkets Klimamarch, som Ester hurtigt satte sommeren af til at medvirke i.

Nyt aktivistisk fællesskab

“Med det samme kom jeg til at arbejde nærmest fuld tid i et fællesskab, hvor jeg kunne bruge meget af det, jeg havde lært om klimaaktivisme på Krogerup,” fortæller Ester, der bl.a. fik ansvar for at række ud til prominente personer for at sprede budskabet om klimademonstrationen.

Det aktivistiske fællesskab bag marchen bar da også mange reminiscenser til højskole. Og selvom Ester ingen kendte, da hun første gang troppede op, udover en af lærerne fra JORDEN KALDER, som havde inviteret hende, viste der sig at være fyldt med gamle Krogerup-elever:


Billeder i artiklen: Privatfotos

“Pludselig befandt jeg mig i en forsamling, hvor jeg kunne dele alt muligt med folk, der gik rundt med de samme tanker som jeg – om klima, fremtiden og alt muligt andet – samtidig med at det var folk, der kendte til den specielle følelse, det var lige at have afsluttet et højskoleophold.”

Vil du vide mere om Krogerups nyeste, grønne hovedfag, JORDEN KALDER, kan du læse meget mere lige her. Der er stadig ganske få pladser tilbage på efterårsholdet. Skal du nå at sikre dig en af de sidste pladser, kan du tilmelde dig lige her.

Du kan også blive klogere på, hvad det i det hele taget vil sige at have en hverdag på højskole.

 

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER