Kok Carsten Lunding har udgivet flere kogebøger, bl.a. “Smagsbogen”. Til sommer underviser han på workshoppen UUUUUMM på vores kreative ugekursus SKABERTRANG.

Kok Carsten Lunding underviser på SKABERTRANG til sommer

Tidligere Krogerup-kok Carsten Lunding vender hjem til sin gamle højskole til sommer, når han skal undervise på workshoppen UUUUUMM på sommerens SKABERTRANG-kursus. Her bringer vi et interview med Carsten bragt i magasinet “Krogen” for et par år tilbage.

af | 29.01.2024 | Nyheder

“Mange taler om at spise mere grønt, men kan ikke rigtig overskue at komme i gang med det. Men af hensyn til klimaet skal vi i fremtiden spise mindre kød og mere grønt, og selvom det ikke er alle, der vælger af blive vegetarer eller veganere, så kommer vi alle til at skulle ændre vanerne,” forklarede Carsten tilbage i 2019 i et interview til Krogerup Højskoles eget elevmagasin Krogen.

Dengang stod han bag et nyt valgfag, hvor eleverne på skolens lange ophold blev klogere på grøn madlavning. Og han havde en plan: Der skulle nye grøntsager i spil. Anderledes grøntsager. Ukendte grøntsager. Og der skulle sanses, smages og eksperimenteres.

“Mange bliver overraskede over, hvor mange måder man for eksempel kan bruge en asparges på. Men vi skal åbne øjnene ud mod verden og blive opmærksomme på, hvornår råvarerne er bedst og i sæson. Vi skal mærke glæden ved at få friske ting, der er på toppen smagsmæssigt.”

Hver årstid sine råvarer

Personligt går Carsten hvert år i løbet af forsommeren og glæder sig virkelig meget til de danske jordbær. Ifølge ham er det nemlig ventetiden værd at være tålmodig med råvarerne. Vente på, hvornår de er i sæson og er bedst:

“Der er en rytme i året, og jeg kan godt lide for eksempel at gå og glæde mig til de gode danske jordbær. Det er ligesom en lille fest, når de kommer. Og på den måde kommer der mange fester i løbet af året. Man skal lære sine råvarer at kende. Man bliver simpelthen et gladere menneske af at kende sine råvarer. Mad er en stor og vigtig del af livet, og vi skal lære at blive opmærksomme på, hvad vi godt kan lide, lære at spise langsommere, og vi skal lære at være omhyggelige med os selv – og vi kan jo starte med maden.”

Tilbage på sommerens SKABERTRANG

Carsten var indtil for nyligt ansat i Krogerup eget højskolekøkken, når han ikke arbejdede som underviser på valgfag om madlavning. Til sommer gæster han atter sin gamle højskole for at tage kursister på vores nye kreative sommerkursus SKABERTRANG med på en kulinarisk rejse, når der skal testes smage, røres i kogegryderne og glædes over de uendelige muligheder for at kreere fantastiske gastronomiske oplevelser.

Læs mere om årets SKABETRANG lige her og dyk ned i de mange forskellige workshops, foredragsprogrammet og alt det andet. Du sikrer dig plads på kurset via tilmeldingssiden her.

Teksten her er et udpluk fra en artikel, som tidligere elev Julius Nicolaisen stod bag tilbage i 2019.

Kok Carsten Lunding underviser på SKABERTRANG til sommer

Kok Carsten Lunding har udgivet flere kogebøger, bl.a. “Smagsbogen”. Til sommer underviser han på workshoppen UUUUUMM på vores kreative ugekursus SKABERTRANG.

Tidligere Krogerup-kok Carsten Lunding vender hjem til sin gamle højskole til sommer, når han skal undervise på workshoppen UUUUUMM på sommerens SKABERTRANG-kursus. Her bringer vi et interview med Carsten bragt i magasinet “Krogen” for et par år tilbage.

af | 29.01.2024 | Nyheder

“Mange taler om at spise mere grønt, men kan ikke rigtig overskue at komme i gang med det. Men af hensyn til klimaet skal vi i fremtiden spise mindre kød og mere grønt, og selvom det ikke er alle, der vælger af blive vegetarer eller veganere, så kommer vi alle til at skulle ændre vanerne,” forklarede Carsten tilbage i 2019 i et interview til Krogerup Højskoles eget elevmagasin Krogen.

Dengang stod han bag et nyt valgfag, hvor eleverne på skolens lange ophold blev klogere på grøn madlavning. Og han havde en plan: Der skulle nye grøntsager i spil. Anderledes grøntsager. Ukendte grøntsager. Og der skulle sanses, smages og eksperimenteres.

“Mange bliver overraskede over, hvor mange måder man for eksempel kan bruge en asparges på. Men vi skal åbne øjnene ud mod verden og blive opmærksomme på, hvornår råvarerne er bedst og i sæson. Vi skal mærke glæden ved at få friske ting, der er på toppen smagsmæssigt.”

Hver årstid sine råvarer

Personligt går Carsten hvert år i løbet af forsommeren og glæder sig virkelig meget til de danske jordbær. Ifølge ham er det nemlig ventetiden værd at være tålmodig med råvarerne. Vente på, hvornår de er i sæson og er bedst:

“Der er en rytme i året, og jeg kan godt lide for eksempel at gå og glæde mig til de gode danske jordbær. Det er ligesom en lille fest, når de kommer. Og på den måde kommer der mange fester i løbet af året. Man skal lære sine råvarer at kende. Man bliver simpelthen et gladere menneske af at kende sine råvarer. Mad er en stor og vigtig del af livet, og vi skal lære at blive opmærksomme på, hvad vi godt kan lide, lære at spise langsommere, og vi skal lære at være omhyggelige med os selv – og vi kan jo starte med maden.”

Tilbage på sommerens SKABERTRANG

Carsten var indtil for nyligt ansat i Krogerup eget højskolekøkken, når han ikke arbejdede som underviser på valgfag om madlavning. Til sommer gæster han atter sin gamle højskole for at tage kursister på vores nye kreative sommerkursus SKABERTRANG med på en kulinarisk rejse, når der skal testes smage, røres i kogegryderne og glædes over de uendelige muligheder for at kreere fantastiske gastronomiske oplevelser.

Læs mere om årets SKABETRANG lige her og dyk ned i de mange forskellige workshops, foredragsprogrammet og alt det andet. Du sikrer dig plads på kurset via tilmeldingssiden her.

Teksten her er et udpluk fra en artikel, som tidligere elev Julius Nicolaisen stod bag tilbage i 2019.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se marts-nyhedsbrevet HER