Vores værdigrundlag

Krogerups mission er at fremelske ansvarlighed for og kærlighed til verden, at give eleverne redskaber til at agere som samfundsborgere og at fylde eleverne med selvværd og mod til at tage del i det samfund, de er en del af.

I vores vedtagne paragraf for værdiggrundlaget står der:

1, stk. 4:
Krogerup Højskole virker for styrkelse af demokrati og udvikling af menneskers almene dannelse, hvor alle evner sættes i spil.
Krogerup er en politisk og kreativ højskole med internationalt udsyn, der ønsker at danne mennesker med vidt forskellig baggrund, så de bliver bedre til at tænke selvstændigt og kritisk på tværs af specifikke fagligheder.
Vi fokuserer på udvikling af menneskers muligheder for at blive ansvarlige, initiativrige medborgere, der er åbne og imødekommende over for andre synspunkter og kulturer.
Vi mener som Hal Koch, at demokratisk tænkning og handling kræver en stadig, alsidig dialog om værdibegreber.
På Krogerup bygger skolelivet på fri, lystdrevet læring.
Det er vigtigt at styrke lysten og evnen til at indgå og handle i både det nære og det globale fællesskabs interesse med et frisind båret af fornuft og fantasi.

Revideret i 2021

Fundats

Offentliggjort d. 2 maj 2023
pdf billede

“Krogerups mission er at fremelske ansvarlighed for og kærlighed til verden; at give elever og kursister redskaber til at agere som samfundsborgere, og – ikke mindst – at fylde eleverne med selvværd og mod til, med Hal Kochs ord, at ‘indlade sig lidenskabeligt med tilværelsen’.”

Rasmus Meyer, forstander på Krogerup Højskole

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER