Da Clara var elev på JORDEN KALDER på Krogerup, gryede en interesse for naturen – og i særdeleshed træer. I dag har det ført hende til en uddannelse på Skovskolen som urban landskabsingeniør.

Clara har lige været til eksamen i vinterbotanik. Der skulle hun kunne alle træer udenad, kun ved at se på deres knopper.

“Tænk lige, hvor fed en gave det er at kunne!”

Clara er ret vild med træer. Især egetræer. Noget, der åbenbarede sig for hende, da hun var elev på JORDEN KALDER på Krogerup for et par år siden. I dag har hun overført den kærlighed til en uddannelse som urban landskabsingeniør, som hun er ved at tage på Skovskolen i Nordsjælland.

Alle højskolefordommene vakt

Inden hun kom så langt, var det imidlertid på Krogerup, at passionen for naturen fik lov at blomstre for den dengang 21-årige Clara Fjord. Hun husker især én time, kort tid efter hun var begyndt, hvor træernes mystik viste sig for hende for første gang:

“Vi skulle ud og finde et træ, som vi havde lyst til at “være sammen med”. Jeg tænkte først, at nu blev alle mine fordomme om højskole vakt. Det blev alligevel lige mærkeligt nok. Men så kom jeg i tanke om, at jeg havde set et ret flot egetræ. Og pludselig fandt jeg mig selv spurtende hen til det egetræ for at være sikker på, at ingen andre valgte det.”

Clara endte med at tilbringe hele resten af dagen ved det træ. Og det samme træ gik hun ud og satte sig ved mange gange i løbet af højskoleopholdet.

“De er grunden til, at jeg nu sidder ved en hestefold ud til Esrum sø, omringet af egetræer.”

Kvinder der satte aftryk

Det lå ellers ikke i kortene, at Clara pludselig skulle blive interesseret i træer – og siden bytte højskole i Humlebæk ud med kollegie og endnu mere naturkærlighed på sin nye uddannelse.

“Mine højskolevenner kan sagtens forstå den vej, jeg har taget. Men mine venner fra før Krogerup spørger mig undrende, hvad i alverden jeg laver. Det er ikke en side, de kendte af mig, fordi jeg nok ikke har givet den lov til at være der. Så sexet er det jo heller ikke at gå op i træer,” griner Clara, der dog er ret glad for, at hun lod meninger være meninger og allerede dengang på Krogerup besluttede at gå all in på at nørde køkkenhavedyrkning og klimamål.

“Nogle gange slår det en, at få mennesker har haft en enorm betydning for, hvilken vej man er gået. I mit tilfælde er jeg endt, hvor jeg er, fordi jeg havde et par undervisere på Krogerup, der var de sejeste kvinder, jeg nogensinde har mødt. For nylig gik det op for mig, at de er grunden til, at jeg nu sidder ved en hestefold ud til Esrum sø, omringet af egetræer – og bliver klogere på noget, jeg selv synes er supervigtigt.”


Billeder i artiklen: Katja Ottosson

Vil du høre mere om vores nyeste, grønne hovedfag JORDEN KALDER, kan du læse meget mere lige her. Du kan også deltage i vores Åbent Hus-arrangement ombord på Bonavista i Københavns havn d. 10. juni 2023.

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER