Journalist Frederik Tillitz, der har en baggrund i reportagejournalistikken, er nyt ansigt i lærerstaben på Krogerup. Han kommer fremover til at undervise eleverne på hovedfaget JOURNALISTIK & MEDIER med udgangspunkt i sin egen passion for journalistfaget.

Et nyt hold elever er begyndt på Krogerup, og blandt dem er et sitrende hold journalistspirer, der kan se frem til at stifte bekendtskab med den fortællende hermanbangske reportagejournalistik i selskab med journalist, fotograf og forfatter Frederik Tillitz.

Frederik har i en årrække arbejdet som freelancejournalist for danske og internationale dagblade og mediehuse, bl.a. National Geographic, Dagbladet Information, Jyllands-Posten, Politiken og VG. Nu bliver han fast inventar i Krogerup Højskoles lærerstab.

“Jeg håber at kunne smitte eleverne med noget af den passion, jeg har for faget. Et fag, der er i hastig forandring, men samtidig står overraskende stille. Som sådan er der ikke den store forskel på Herman Bangs reportager og min egen journalistik. Et fag hvor man stadig kan tage på eventyr og opdage verden på ny – om det så er i Sibirien eller nede i den lokale håndboldhal,” siger Frederik.

For selvom mediebranchen er presset, har de særlige nichegenrer kronede dage, mener Frederik, der betragter tiden lige nu som ideel til at kaste sig ud i fortællermæssige eksperimenter som journalist:

“Til trods for begrænsede ressourcer bliver der i høj grad eksperimenteret i den danske medieverden – både med medieformer og selve journalistikken. At være journalist i dagens Danmark er som at befinde sig i et stort eksperimentarium, hvor rigtig meget kan lade sig gøre. Og det er fedt. Ikke mindst i den fortællende journalistik, hvor reportagegenren i min optik har gyldne tider.”

Foruden undervisning i skolens Gule Stue, hvor journalisteleverne på Krogerup har deres daglige gang, bliver Frederik også fast følgesvend på den to uger lange studierejse med eleverne ned gennem Baltikum:

“De tre lande deler mange historiske ligheder med Ukraine, som jeg har rejst i både før og efter invasionen 24. februar, og også i de tre baltiske stater foregår en ideologisk kamp mellem verdenssyn. Her som i Ukraine støder ideen om Russkij Mir sammen med Vestens værdier – omend ikke med våben. 17 elever er dog en hel del flere, end hvad jeg er vant til at rejse med. Normalt er jeg på farten alene eller med en fotograf. Så det bliver også en helt ny måde for mig at tage ud i verden på.”

Du kan læse mere om hovedfaget JOURNALISTIK & MEDIER lige her, ligesom du under vores menupunkt LANGE OPHOLD kan blive meget klogere på hverdagen som elev på Krogerup, hvad det vil sige at gå på højskole og meget mere.

Fotocredit: Ólafur Steinar Rye Gestsson

Kontakt os

+45 49 19 03 80

kontoret@krogerup.dk

Therese Juncker

Therese Juncker

Administrationschef

KONTAKT

Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
Telefon: 49 19 03 80
E-mail: kontoret@krogerup.dk

Kontortid: 9.00-12.00

NYHEDSBREV

Se det seneste nyhedsbrev HER