Krogerup er en højskole for dig, der vil forandre, formidle og fortolke den tid, du lever i. Dig, der er nysgerrig på verden omkring dig – og føler et ansvar for den. Og ikke mindst dig, der ønsker at blive klogere på dig selv og verden omkring dig, fri for karakterer og eksamen. Uanset om du vælger et langt ophold eller et kort kursus, er Krogerup lig med undervisning af høj faglighed, båret af nysgerrighed og begejstring.
Kontakt os
+45 49 19 03 80
kontoret@krogerup.dk
Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk
“Krogerups mission er at fremelske ansvarlighed for og kærlighed til verden; at give elever og kursister redskaber til at agere som samfundsborgere, og – ikke mindst – at fylde eleverne med selvværd og mod til, med Hal Kochs ord, at ‘indlade sig lidenskabeligt med tilværelsen’.”
Rasmus Meyer, forstander på Krogerup
KROGERUPS HISTORIE OG NUTID
Krogerup har til huse i en gammel herregård, som har været brugt som højskole siden skolens første forstander, teolog Hal Koch, tog det første hold elever ind i 1946. De gamle bygninger var flere hundrede år forinden ejet af en driftig lensherre, og mange år senere, under Anden Verdenskrig, blev bygningerne indtaget af nazister, der brugte stedet som hovedkvarter. Du kan læse om hele historien bag Krogerup-gården og området HER.
Da Krogerup blev til en højskole, var det en del af en større demokratisk samfundsmæssig oprustning, der fandt sted efter Anden Verdenskrig. Håbet var, at Krogerup som en ny medborgerskole skulle uddanne fremtidige generationer til at værne om og udvikle det danske demokrati. Hal Koch insisterede på, at demokratiet “ikke er en sejr, som er vundet, men en kamp, som stadig går på”. Det var ambitionen med at drive højskolen dengang – og er det stadig den dag i dag. På Krogerup får man som elev således redskaber til at kunne gå ud i samfundet efter sit ophold og spille en aktiv rolle som medborger i verden.
Årets gang
På Krogerup er der to lange højskoleophold, et forårs- og et efterårshold for unge. Over sommeren bliver de lange ophold byttet ud med ugekurser for alle aldre inden for samfund, natur, friluftsliv, kreative fag og meget andet, ligesom vi i årets sidste uge faciliterer et nytårs-ugekursus.
Folkene bag
Krogerup Højskole består af en stribe medarbejdere, forstander, faste og timeansatte undervisere, pedelleri og køkkenpersonale. Hertil kommer skolens bestyrelse og repræsentantskab, der fungerer som stedets øverste myndighed, der er inde over de mere overordnede beslutninger om skolens drift og værdigrundlag. Du kan se her, hvem der pt sidder i hhv. skolens bestyrelse og repræsentantskab. På vores medarbejderside kan du læse om alle de mennesker, der til daglig er med til at få hjulene til at dreje rundt på skolen, og som du vil møde som enten elev eller kursist. Til sidst består skolen af en aktiv elevforening, Krogerup Højskoles Elevforening, der lægger et stort arbejde i at fastholde tidligere elever i et netværk og faciliterer arrangementer for tidligere og nuværende elever rundt om i Danmark og på Krogerup. Du kan læse mere om Krogerup Højskoles Elevforening HER.
Klimaaftryk, økologi og biodiversitet
På skolen ønsker vi at tage et ansvar for beskyttelsen af vores fælles klode. Derfor er vi i konstant dialog om vores kollektive klimaaftryk og er f.eks. i en proces med at omlægge flere af vores studierejser, så de kan forblive relevante og give mening som en del af elevernes samlede højskoleophold, samtidig med at de så vidt muligt f.eks. afvikles via mindre miljøbelastende transportmidler.
I vores køkken ligger det kokkene på sinde at præsentere ansatte, elever og kursister for grøn og økologisk mad, produceret så vidt muligt af lokale råvarer. Se mere HER.
Også skolens grønne naturområder omkring højskolen ønsker vi at værne om og fremtidssikre. Vi har derfor for nylig indgået et samarbejde med Nationalpark Kongernes Nordsjælland, som Krogerup Højskole ligger i, om en forvaltningsplan for bevarelse af sjældne arter i skolens park, en højnelse af områdets biodiversitet og sikring af de naturlige miljøer, der omgiver skolen. Du kan se den udarbejdede naturplan HER.
Vores værdier
I skolens fundats er Krogerups formål beskrevet som at virke for “styrkelse af demokrati og udvikling af menneskers almene dannelse”. Vi tror på, at der er værdi i at danne mennesker med vidt forskellig baggrund, så de bliver bedre til at tænke selvstændigt og kritisk – og hele rammen for det er fri og lystdrevet læring. Du kan læse mere om vores værdier HER. og se vores nyeste årsplan og vedtægter her.
Krogerup Caféer
Krogerup føler et ansvar for at bidrage positivt til den verden, vi er en del af. Det gør vi ved hele tiden at tage bestik af de dagsordener, der er fremherskende i vores samfund og ved at invitere verden ind, så skolen ikke bliver en lukket enklave – og for at skolen vedbliver med at være aktuel. Det gør vi f.eks. ved at invitere nogle af tidens vigtigste stemmer for at gøre os klogere på tidens vigtigste emner på vores ugentlige Krogerup Caféer. De er som regel åbne for gæster udefra, og du kan danne dig et overblik over dem i vores kalender HER.
Kom forbi til en rundvisning
Hvis du har spørgsmål til livet på Krogerup, ønsker at komme forbi til en rundvisning eller er i tvivl om noget vedr. højskolen, er du altid velkommen til at kontakte os. Du finder vores kontaktside HER, hvor du også finder en liste over nogle af de mest stillede spørgsmål.
Kontakt os
+45 49 19 03 80
kontoret@krogerup.dk
Therese Juncker
Administrationschef
KONTAKT
Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk
CVR: 44913216
EAN: 5790002583926
E-mail: kontoret@krogerup.dk
Telefon: 49 19 03 80
(man-tors 9.15-12.15)